2 коментара
moon knight

Купища трейлъри за новия сериал на Марвел

Маркетингът на Moon Knight с Оскар Айзък е в разгара си.

По принцип се стараем да не прекаляваме с новините за комиксови сериали, но под наплива на Moon Knight вече не можем да удържим. Минисериалът с нов супергерой на Марвел се рекламира особено агресивно през последните дни и натрупа купища трейлъри. Ще ги съберем в тази статия (без тези, в които кадрите се повтарят и няма нищо ново), а между тях ще даваме повече подробности за сериала.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Главният герой е Марк Спектър, който страда от дисоциативно разстройство на личността. Една от другите му личности е Стивън Грант. Двамата (заедно с останалите) са въвлечени в древна и смъртоносна мистерия, включваща египетски богове. Всяка от личностите си има ярки отличителни черти на характера и дори акцент.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Оскар Айзък, който играе главната роля, много се е радвал на възможността да направи нещо „наистина лудо“ със сложния персонаж. Айзък се превърна в много уважаван актьор през последните години с роли в Dune, Star Wars, Ex Machina и Annihilation.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Главен сценарист и изпълнителен продуцент е Джереми Слейтър. Явно той е получил втори шанс след тоталния провал с „Фантастичната четворка“ от 2015. Слейтър обаче има и попадения с Death Note, The Umbrella Academy и сериала The Exorcist.

Бутон за зареждане на YouTube видео

В комиксите Moon Knight е по-скоро плейбой-филантроп, но Слейтър е искал да избяга от този образ, защото твърде много прилича на Батман. Вместо това сценаристът се е фокусирал върху темата за психичното здраве и е искал да изследва персонажа в дълбочина.

Бутон за зареждане на YouTube видео

„Лунният рицар“ беше обявен още през 2019 година като поредния индивид със суперсили, който ще се присъедини към вселената на „Отмъстителите“, част от четвърта фаза на MCU. Минисериалът ще има 6 епизода, които вече са се заснели в Будапеща, Йордания и Атланта, Джорджия.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Кевин Файги, който от години ръководи вселената на Марвел, описва Спектър като брутален екшън герой. Сериалът няма да се свени да показва сцени на насилие (поне в рамките на позволеното за стрийминг платформа като Disney+.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Итън Хоук играе злодея – Артър Хароу. Той е водач на религиозна секта и вижда Лунния рицар като пречка на мисията му да „излекува света“. Същевременно, Хароу окуражава Спектър да приеме своя вътрешен мрак.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Премиерата е на 30 март.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата