resident evil netflix

Трейлъри за сериала Resident Evil…

…който сериал няма да има нищо общо с персонажите от Resident Evil.

Ох! Миналото тримесечие Netflix за пръв път изгубиха абонати. В резултат акциите им паднаха драстично и започнаха да се обсъждат радикални планове за промяна на политиката им – от идеи за абониране на две нива, по-евтиното от които да има реклами, до затягане на контрола върху споделянето на пароли. Сега обаче Netflix идеално демонстрират защо абонатите им ги напускат, а зрителите като цяло им се подиграват.

Излязоха два тийзър-трейлъра за новия сериал Resident Evil. Отдавна чакаме да ги видим, тъй като първи сериал с живи актьори по един от любимите ни франчайзове си е доста вълнуваща новина. Отдавна е известно, че сериалът ще бъде с нови персонажи и ще се развива десетилетия след събитията от оригиналните игри, както и че първият опит за игрален сериал е пропаднал. Затова и сме подготвени новият сериал да няма много общо с игрите. Видяното в двата трейлъра обаче тотално разбива всякакви надежди, че продукцията е правена за феновете на игрите.

https://www.youtube.com/watch?v=2tb9ENbFWvQ

Бутон за зареждане на YouTube видео

Не че няма да гледаме и този сериал – ще гледаме всичко с името „Заразно зло“ и пльокнато лого на Ъмбрела някъде из кадрите. Дори от тези тийзъри получаваме впечатлението, че става дума за относително приличен зомби-сериал.

Проблемът е, че е доста обидно да чакаме години наред за този сериал и накрая да получим продукт, който няма нищо общо с франчайза. Виждаме зомби-куче и ликър, които изглеждат сякаш директно са копирани от римейка на Resident Evil 2, но сюжетът е потресаващо далеч от игрите и дори от филмите с Мила Йовович. Все едно да направят някакъв уестърн, какъвто и да е, и да го кръстят Red Dead. Игрите, поне първите четири, имат нелоша история. Защо е толкова трудно тя да бъде адаптирана качествено?

И след тези инициативи Netflix все още се чудят защо губят абонати?

Сериалът Resident Evil ще излезе на 14 юли.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата