willow-disney-plus-sequel

Уилоу най-накрая се завръща със сериал

Тийзър трейлър за Willow.

Lucasfilm тепърва ще ни заливат със сериали по „Междузвездни войни“, работи се и по завръщане на „Индиана Джоунс“, но има едно тяхно фентъзи, което досега оставаше извън радара на медиите. Филмът „Уилоу“ от 1988 година наистина не е най-големият блокбъстър или най-качествената продукция на Джордж Лукас, но в десетилетията след излизането си е натрупал доста пари и фенове от разпространението си по телевизии и видеокасети. Затова и сега завръщането му е логично и дори очаквано от дългогодишните му почитатели с нетърпение. След 34 години Уоруик Дейвис се завръща в ролята на Уилоу!

Бутон за зареждане на YouTube видео

В новия сериал Willow, титулярният магьосник е помъдрял, но все още готов за приключения. От оригиналния филм се завръща и Джоан Уоли като Шорша – тийзърът набляга и на двамата по равно, като, без да разкрива нещо от сюжета, ни показва и другите главни герои, които сега ще се присъединят към историята.

В оригиналния филм Уилоу потегля на пътешествие, за да спаси дете от зла магьосница. По пътя среща редица чудовища и слуги на злата императрица Бавморда, но пък и намира немалко приятели, които му помагат в начинанието. В крайна сметка той успява в мисията си и се завръща у дома с нова любов и почитание към магията.

В сериала Уилоу отново ще помага – този път на млада жена на име Кит, която търси своя отвлечен брат. От трейлъра виждаме, че Уилоу е по-мъдър, усвоил е магьосничеството много добре, но е останал скромен и себеотдаен. В новото си приключение ще има и нова група от придружители, които ще му помагат.

Изпълнителни продуценти на проекта са регулярните за Лукасфилм Катлин Кенеди и Джонатан Каздан, който е ко-сценарист на „Соло: История от Междузвездни войни“, а тук ще бъде и главен сценарист, заедно с Хана Фрийдман („Оби-Уан Кеноби“) и Джон Бикърстаф. Рон Хауърд няма да се завръща като режисьор, но също е изпълнителен продуцент, така че ще участва и помага да се запази нещо от оригиналния филм.

Ще почакаме известно време до премиерата – тя е чак на 30 ноември по Disney+.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата