stra6en razkaz

Победители в „Страшен разказ в две изречения“ за май и нова тема

Топ 5 разкази за „нощна смяна“ и покана за участие в юнското издание.

Измина още един месец, в който се събираха къси хорър произведения за „Страшен разказ в две изречения“. Време е да обявим победителите в конкурса за месец май.

Получени бяха 53 разказа от 38 автори и изборът не е бил никак лесен. Участниците поведоха читателите през гробища, сенки, морги, психиатрии, цехове, срещнаха ги с вампири, със Смъртта и с множество свръхестествени твари, плод на тяхното въображение.

От всички разкази по темата обаче, за победител беше избран този на:

Desislava Buzova

В петък вечер, пристигнала със закъснение в болницата, затворих телефона хем облекчена, хем леко разтревожена за дъщеря си, която напоследък прекаляваше с научнофантастичните филми и в продължение на почти час се опитваше да ме убеди, че някой бърника в тялото й. Нахлузих набързо униформата и почти бегом се запътих към спешно секцио, но още на вратата на операционната подът под краката ми омекна – на масата … лежеше … дъщ…

За награда тя ще получи книга по избор от най-новите издания на Издателска къща БАРД!

Другите разкази, които допълват топ 5, са:

Иван Пасков

За втори път този месец вземам нощната смяна на колегата – бил се притеснявал да бъде сам в склада за опасни материали, чувал бил странни шумове… абе мисля, че просто кръшка от работа. Но тази вечер от тъмния ъгъл в халето изпълзя най-ужасната, космата и зъбата твар, която съм виждал през живота си, и мисля, че шансовете пак да си разменим смените клонят към нула!


Rossitza Karkaliova

Нощният пазач беше на обичайната си проверка в цеховете на завода, когато му се стори, че чу как гилотината в цеха за рязане на метал, се влючи и започна ритмично да удря с трясък по работния плот, от което подът под краката му вибрираше. Той се затича и точно преди да влезе в цеха машината спря, след което тихо се приближи към гилотината, с трепереща ръка я освети с джобния си фенер и установи, че наоколо нямаше никого, но от вдигнатото острие се стичаха тънки струйки кръв, които ритмично капеха по тезгяха.


Нева Съм

Мразя нощните смени, откакто докараха онази луда, която всеки път намираше начин да отключи стаята си, научи се и да се отвързва сама, заставаше пред стаята на дежурния санитар – шляп-шляп: два боси крака на мраморния под, и ме зяпаше, без да говори и без да мига, със зинала уста… Когато почина, мислех че предишното спокойствие в психиатрията ще се върне, но не: всяка нощ, коридорът пуст, стаите необичайно тихи, аз пуша и пия кафе, и в 02:02 минути чувам: шляп-шляп!


Надежда Тодорова

Вече цял месец Мартина работеше нощна смяна в малка семейна фирма – подреждаше кутиите с месо в кашоните, слагаше ги на бавно движещата се лента, откъдето ги товареха на малки пикапчета за разнос. Девойката не можеше да разбере защо нейните предшественичките напускаха работата и непрекъснато се търсеха нови работници и унесена в мислите си, не видя брадвата, която отсече главата ѝ – месото се беше свършило.

Благодарим на всички, отделили от времето си, за да се включат в конкурса! Ще се радваме да се включите и този месец!

Новата тема е:

Посетител / Гост

Има посетители, които идват, независимо дали са канени или не… И искат да останат. Не ги интересува часът, а просто влизат през вратата, без да почукат, и искат вашето внимание.

Разкажете за една зловеща поява в две изречения или по-малко. Най-запомнящата се среща ще получи за награда книга по избор от най-новите издания на Издателска къща БАРД!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата