Победители в „Страшен разказ в две изречения“ за май и нова тема

Топ 5 разкази за „нощна смяна“ и покана за участие в юнското издание.

Измина още един месец, в който се събираха къси хорър произведения за „Страшен разказ в две изречения“. Време е да обявим победителите в конкурса за месец май.

Получени бяха 53 разказа от 38 автори и изборът не е бил никак лесен. Участниците поведоха читателите през гробища, сенки, морги, психиатрии, цехове, срещнаха ги с вампири, със Смъртта и с множество свръхестествени твари, плод на тяхното въображение.

От всички разкази по темата обаче, за победител беше избран този на:

Desislava Buzova

В петък вечер, пристигнала със закъснение в болницата, затворих телефона хем облекчена, хем леко разтревожена за дъщеря си, която напоследък прекаляваше с научнофантастичните филми и в продължение на почти час се опитваше да ме убеди, че някой бърника в тялото й. Нахлузих набързо униформата и почти бегом се запътих към спешно секцио, но още на вратата на операционната подът под краката ми омекна – на масата … лежеше … дъщ…

За награда тя ще получи книга по избор от най-новите издания на Издателска къща БАРД!

Другите разкази, които допълват топ 5, са:

Иван Пасков

За втори път този месец вземам нощната смяна на колегата – бил се притеснявал да бъде сам в склада за опасни материали, чувал бил странни шумове… абе мисля, че просто кръшка от работа. Но тази вечер от тъмния ъгъл в халето изпълзя най-ужасната, космата и зъбата твар, която съм виждал през живота си, и мисля, че шансовете пак да си разменим смените клонят към нула!

***

Rossitza Karkaliova

Нощният пазач беше на обичайната си проверка в цеховете на завода, когато му се стори, че чу как гилотината в цеха за рязане на метал, се влючи и започна ритмично да удря с трясък по работния плот, от което подът под краката му вибрираше. Той се затича и точно преди да влезе в цеха машината спря, след което тихо се приближи към гилотината, с трепереща ръка я освети с джобния си фенер и установи, че наоколо нямаше никого, но от вдигнатото острие се стичаха тънки струйки кръв, които ритмично капеха по тезгяха.

***

Нева Съм

Мразя нощните смени, откакто докараха онази луда, която всеки път намираше начин да отключи стаята си, научи се и да се отвързва сама, заставаше пред стаята на дежурния санитар – шляп-шляп: два боси крака на мраморния под, и ме зяпаше, без да говори и без да мига, със зинала уста… Когато почина, мислех че предишното спокойствие в психиатрията ще се върне, но не: всяка нощ, коридорът пуст, стаите необичайно тихи, аз пуша и пия кафе, и в 02:02 минути чувам: шляп-шляп!

***

Надежда Тодорова

Вече цял месец Мартина работеше нощна смяна в малка семейна фирма – подреждаше кутиите с месо в кашоните, слагаше ги на бавно движещата се лента, откъдето ги товареха на малки пикапчета за разнос. Девойката не можеше да разбере защо нейните предшественичките напускаха работата и непрекъснато се търсеха нови работници и унесена в мислите си, не видя брадвата, която отсече главата ѝ – месото се беше свършило.

Благодарим на всички, отделили от времето си, за да се включат в конкурса! Ще се радваме да се включите и този месец!

Новата тема е:

Посетител / Гост

Има посетители, които идват, независимо дали са канени или не… И искат да останат. Не ги интересува часът, а просто влизат през вратата, без да почукат, и искат вашето внимание.

Разкажете за една зловеща поява в две изречения или по-малко. Най-запомнящата се среща ще получи за награда книга по избор от най-новите издания на Издателска къща БАРД!

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |