Без категория
emmy2014

Фантастиката в номинациите за Еми 2022

Кои жанрови предложения получиха номинации за престижните телевизионни награди на САЩ?

Изображение с име: severance posterОбявени са номинациите за 74-тите награди Еми. Както обикновено, сред тях се намират и немалко предложения от нашите жанрове.

Великолепният Severance, който дебютира тази година, е справедливо номиниран за най-добър драма сериал. Адам Скот пък е номиниран за най-добра главна мъжка роля, а Патриша Аркет напълно заслужено е номинирана за най-добра поддържаща женска роля в драма сериал и Джон Туртуро и Кристофър Уокън имат номинация за най-добра поддържаща мъжка роля в драма сериал. И ако това не е достатъчно за актьорския състав, има и още една номинация – за най-добър кастинг за драматичен сериал като цяло. Епизодът Good News About Hell е номиниран за най-добър дизайн на продукцията на сериал със съвременен сюжет. С общо цели 14 номинации в най-различни категории „Разделяне“ е най-успешната фантастика за тази година и Apple tv+ трябва да са много горди.

Признания получава и сериалът Stranger Things – той е номиниран за най-добра драма, както и за най-добър кастинг за драма сериал. Епизодът Chapter Seven: The Massacre at Hawkins Lab има номинация за най-добър дизайн на продукцията на сериал с исторически или фентъзи сюжет.

В същата категория номинация има и епизодът Glorious Purpose на Loki. Хитът на Марвел, чрез епизода Lamentis, има номинация и за най-добра кинематография за сериал с едночасови епизоди, заснет с една камера. Марвел могат да се зарадват и на номинацията на епизода Asylum от тяхната продукция Moon Knight, като признанието му е в категорията най-добра кинематография в минисериал или антология.

Американската телевизионна адаптация What We Do in the Shadows е номинирана за най-добър комедиен сериал, и то не за първи път.

Russian Doll също може да се похвали с нещичко – епизодът Nowhen има номинация за най-добра кинематография на сериал с половинчасови епизоди, заснет с една камера.

Сред номинациите за най-добър телевизионен филм намираме „Чип и Дейл: Спасителен отряд“, който излезе тази година по Disney+. При анимациите също има доста заглавия, които влизат в нашия обхват – Arcane с епизода When These Walls Come Tumbling Down, Rick and Morty с Mort Dinner Rick Andre и What if…? с епизодчето What If… Doctor Strange Lost His Heart Instead of His Hands? са номинирани за най-добра анимация. В номинациите за най-добър късометражен анимационен сериал намираме  The Boys Presents: Diabolical, Love Death + Robots, Robot Chicken и Star Wars: Visions за епизодчето The Duel.

Кой ще спечели самите награди, ще бъде обявено на грандиозната церемония, насрочена за 12 септември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата