the umbrella academy

Umbrella Academy, House of the Dragon – подновени, Resident Evil – не

Четвърти сезон на „Чадърената академия“ ще бъде и нейният последен. „Домът на дракона“ е подновен за втори сезон, а „Заразно зло“ не преживява дебютната си година.

В последно време почти всеки сериал по Netflix е принуден да планира следващия си сезон като потенциално последен. Особено ако този сезон е трети поред – много малко са продукциите, оцелели отвъд този срок. Е, „Чадърената академия“ не се съобразяваше с това правило, тъй като завършваше всеки сезон с отворен край и широко отворена врата към следващи епизоди. Рискът, оказва се, е напълно оправдан, защото сериалът вече може да се похвали с достойно място в нетфликсовия клуб на елитните! Umbrella Academy е подновен за четвърти сезон. В новината обаче има и горчивина – четвърти сезон ще бъде последен. Хубавото е обаче, че сценаристите имат достатъчно време да завършат историята си достойно, без да я разводняват. Не се знае кога ще бъде премиерата на финалния сезон, но е известно, че всички от основния актьорски състав ще се завърнат – тоест, чакат ни още приключения с Виктор (Елиът Пейдж), Лутер (Том Хопър), Диего (Дейвид Кастанеда), Алисън (Еми Рейвър-Лампман), Клаус (Робърт Шийхан), Файв (Ейдън Галагър), Бен (Джъстин Мин), Лайла (Риту Аря) и Реджиналд (Колм Феор).

И ако за горната новина е имало някакво съмнение, то за долните две не е имало никакво.

„Домът на дракона“, новия хит на HBO и разклонение от предния им голям такъв, „Игра на тронове“, е подновен за втори сезон. След поставения рекорд, който в последствие HBO разшири – оказа се, че в деня на премиерата над 10 милиона души са гледали пилотната серия на House of the Dragon, което е най-голямата гледаемост на нов сериал по стрийминг платформата в историята й – никой не се е съмнявал, че поръчката за нови епизоди ще дойде бързо. Мнозина не се съмняваха и преди премиерата, но HBO все пак явно са изкали да изчакат, за да се уверят, че очакваните рейтинги ще се реализират, а феновете не им се сърдят прекалено за претупания осми сезон на Game of Thrones. Още не е сигурно какво ще се показва във втори сезон е дългосрочното бъдеще на House of the Dragon – текущата история на Деймън и Ренира ще бъде развита в 3-4 сезона, но е възможно след това сериалът да прерасне в антология – всеки сезон да разказва за различен период от династията на Таргариените. Нямаме търпение да разберем и бързата поръчка вероятно означава, че едва ли ще чакаме повече от година за това.

https://www.youtube.com/watch?v=IAM8LZ22MsA

Другата предварително ясна новина е за спирането на Resident Evil след само един сезон. Нетфликсовата версия на „Заразно зло“ направи всички възможни грешки в интерпретацията на франчайза и веднага беше наказана за това – оценката в IMDB е 3.9 (от 10), а нашата е Среден 3.20 (по шестобалната). В Rotten Tomatoes оценката на публиката е една от най-ниските за всички сериали на Netflix, правени досега. Въпреки масовото недоволство, сериалът все пак беше гледан – достигна топ 10 в 92 държави, макар и да излезе оттам след само 3 седмици. Това доказва единствено популярността на франчайза, въпреки обидно ниското ниво на сериала. Предвид проблемите на Netflix със задържането на абонатите и падналите цени на акциите, не е учудващо, че стрийминг платформата се отървава от „Заразно зло“. Надяваме се всички да забравим тази злополучна история бързо, след което да получим нов сериал, този път – качествен!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата