the peripheral

Алтернативен трети сезон на Westworld?

Трейлър за предстоящия нов сериал The Peripheral.

Westworld вече не е каквото беше, но последният му сезон сякаш обещава да се върне към корените му. Трети и четвърти сезон не са лоши, но се разиграват далеч от парковете – в истинския свят на бъдещето.

Предстоящият сериал „Периферни тела“ от създателите на „Западен свят“ изглежда като да е в абсолютно същата ниша. Има футуризъм, нови технологии, които объркват реалността ни, безлики бели роботи, обслужващи света. Единствената разлика е, че актьорите са нови и епизодите няма да излязат по HBO Max, а по Amazon Prime.

Бутон за зареждане на YouTube видео

The Peripheral разказва за Флин Фишър – млада жена, която се опитва да води простичък живот в затънтен край от утрешната Америка. Тя е умна, амбициозна, но и обречена. Няма бъдеще… поне докато бъдещето не я повиква. Някъде от Лондон 70 години напред в бъдещето, е отворена врата към света на Флин. А посещенията й в новия свят задвижват опасни сили.

Като цяло изглежда доста добре, или поне за тези, които са харесали актуалните два сезона на Westworld. Разбира се, трябва да се отбележи, че цялата стилистика, намесата на Джонатан Нолан и Лиса Джой, както и акцентът върху „Западен свят“ в маркетинга не означават, че концепцията е изцяло копирана от популярния сериал. Всъщност, това е адаптация на едноименния роман на Уилям Гибсън от 2014 година (излязъл преди Westworld да започне), издаден у нас от „Изток-Запад“ през 2019 година.

Въпреки че няма официално подновяване, още отсега се работи по втори сезон.

Единственото ни притеснение за този проект е актрисата в главната роля – Клои Грейс Мориц редовно играе във филми, които първоначално изглеждат обещаващо, а после се оказват пълни тъпотии. Дано този път се е объркала в преценката си и е попаднала на нещо наистина качествено.

Ще започнем да гледаме сериала от 2 октомври – тогава излизат първите епизоди по Amazon Prime.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата