interview with the vampire

„Интервю с вампир“ получава втори сезон

Сериалът Interview with the Vampire се радва на добри новини.

Оказва се, че феновете на Ан Райс и нейната поредица, както и на филма по „Интервю с вампир“ от 90-те години, не са никак малко и с нетърпение очакват новата адаптация на американската телевизия AMC. Въпреки сравнително скромното количество реклами досега, интересът към проекта е голям и явно това е обнадеждило телевизията достатъчно, за да поръча втори сезон още преди първи да е дебютирал.

Сериалът ще разкаже вече сравнително позната история, макар и с някои немалки промени в детайлите и обстановката. Вампирът Лестат (изигран от Сам Рийд) ще превърне Луи (Джейкъб Андерсън) в кръвопиещо създание на нощта. Злополучното събитие в сериала обаче се случва доста по-близо до нашето време – в началото на ХХ век, между двамата главни герои има много повече хомоеротика, както и ще се развиват нови съпътстващи сюжети, които да държат почитателите на книгите в неведение за историята в сериала. Ако филмът беше критикуван за въздържанието си от по-пикантни сцени, сериалът явно ще залитне в другата крайност.

Неотдавна излезе първият трейлър за сериала, който беше посрещнат от зрителите със смесени чувства. Гледаемостта му обаче е достатъчно висока, за да бъдат в телевизията уверени, че рейтингите ще са повече от задоволителни.

Бутон за зареждане на YouTube видео

За втори сезон е известно, че ще има 8 епизода. Главният сценарист Ролин Джоунс обещава, че зрителите ще видят локации като Ню Орлианс, България, Румъния, Париж, Сан Франциско и Дубай.

Interview with the Vampire започва на 2 октомври американско време.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата