stra6en razkaz

Победителите от „Страшен разказ в две изречения“ за месец септември

Кои ритуали впечатлиха журито най-много?

Поредният месец мина и замина, но конкурсът „Страшен разказ в две изречения“ продължава. Темата за месеца беше „Ритуал“, а участниците бяха 40 автора, които изпратиха 62 разказа. Идеите им бяха разнообразни – за стария ритуал „Вграждане на сянка“, за тричане, за вуду, за сватби и погребения, кръщенета, кукери, лазарки, призовавания, съживявания, жертвоприношения и какви ли не други, плод на приятно болни въображения…

Победителят е:

Morgan Chipikov

Очи, толкова много очи от миналото на племето го наблюдаваха от стените. Прекарвайки пръсти през празните си вече очни кухини, новият шаман зае мястото си в залата на духовете след ритуала на посвещаване, при който, за да можеш да виждаш в бъдещето и да общуваш с предците, очите са само пречка.

Победителят печели книга по избор от най-новите заглавия на Издателска къща БАРД.

Другите тъмни тайнства, които се отличиха, са:

Дени Методиев

Загледана дълго в една точка, тя най-накрая реши да му прости и с известно облекчение стана и изхвърли вуду куклата през прозореца, а уличното куче, пред което падна, започна игриво да я размята, разкъсвайки я на парчета. На следващия ден получи обаждане – бяха го открили в планината – паднал от скала и разкъсан от вълци.


Mariela Nankova

Последното, което помнеше, беше силната болка, раздираща го отвътре, и после всичко замря. Не знаеше колко време е минало, но щом отново прогледна, почувства тялото си кухо, пристегнато, с объркан ум, който не разпознаваше нищо около себе си, а и липсата на език му пречеше да попита зяпащите го през прозрачния му покров хора, какво се е случило с него, в името на Ра.


Иван Пасков

Когато сурвакарите се появиха пред дома му, облечени с традиционните си весели костюми, сърцето на самотния мъж се сви от тревога. Древният ритуал, отдавна не носеше здраве и благоденствие, което се виждаше от всички окичени по сурвачките вътрешности на посетените.


Ульо Гламав

Когато дойде в съзнание, Стефан вече висеше на конструкцията за тричане, а около него Кучеглавите виеха противните си древни песни.
„- Защо ли не повярвах на бабите в Смилян, а дойдох да проверявам легендите за Милково?!“ – последната мисъл проблясна в съзнанието му, преди тялото му да се завърти бясно…

Темата за следващия месец ще бъде обявена съвсем скоро на страницата на „Страшен разказ в две изречения“ във Фейсбук. Следете я редовно, защото ние вече няма да отразяваме конкурса и да участваме в него с публикации при нас като награди, но хорър купонът там продължава!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата