shestimata na atlas t

Един от бестселърите на 2022 вече и на български

„Шестимата на Атлас“ от Оливи Блейк е вече по книжарниците.

Една от най-очакваните книги на годината, която бързо стана бестселър в САЩ, вече е и на българския пазар. Студио Артлайн пуснаха по родните книжарници „Шестимата на Атлас“, първа книга от поредицата „Атлас“ на Оливи Блейк (планирани са още 5). Романът може да се категоризира като тийн фентъзи и драма, като първо е самопубликуван, след това е станал хит и е преиздаден от най-престижните издателства. Сред многото му постижения са:

  • Номинация за най-добро фентъзи в 2022 Goodreads Choice Awards
  • Бестселър на New York Times
  • 45 милиона гледания в TikTok
  • В селекцията за най-очаквани книги на годината на Goodreads, Tor.com, BookPage и още
  • Книга на месеца на Amazon Editor

Изображение с име: shestimata na atlas cА ето и мистериозната му анотация:

Знанието е сеч. Не можеш да го получиш без жертва.

Александрийското общество е тайна организация, която съхранява знанието на цялото човечество. Всяко десетилетие най-талантливите междинници са избирани да се борят за място в него. Всеки от тях притежава уникална способност – сила, която би могла да руши светове. Живот на власт и престиж очаква избраниците. Както и познание, надхвърлящо най-безумните им мечти.

Но на каква цена?

Шестимата кандидати бленуват да бъдат част от александрийците. Дори да са принудени да се изправят срещу най-опасните си врагове. Дори да бъдат предадени от най-доверените си съюзници. Дори и цената да е болката от любовта и загубеното доверие. Те ще се борят ожесточено.

Дори това да означава, че някой трябва да умре.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата