Heroes 3 в настолен вариант започна своя кикстартър

Емблематичната за децата на 80-те и 90-те години компютърна игра скоро ще се сдобие с настолен вариант.

Не знам за вас, но аз лично съм прекарвал безброй нощи със страхотната игра Heroes of Might and Magic 3. И продължавам да го правя до ден днешен. Затова, когато научих, че се подготвя нейн настолен вариант, се развълнувах и започнах да следя проекта отблизо. Екипът зад Heroes of Might & Magic III The Board Game вече е готов с адаптацията и започна своя кикстартър. Докато се наканя да ви разкажа за него, той преизпълни целта си 40 пъти и събра 2 милиона евро, но ние все още можем да се включим!

Играта е дело на поляците от Archon Studio, като това е първият им проект, но видимо е направен с много любов и с благословията на Ubisoft. Предвидена е за между 1 и 4 играчи и е изцяло в духа на оригинала. Базовата версия има само 3 фракции – хора, мъртви и подземни (Castle, Necropolis, Dungeon, ), но огромният интерес на дарителите вече е осигурил още 3 като експанжъни – кулата, горски и блатни (Tower, Rampart, Fortress). Почти сигурно е, че останалите фракции също ще излязат като експанжъни. За да победят, играчите правят каквото и в компютърната игра – развиват героите, армиите и градовете си, изследват картата и побеждават враговете си. Скъпата версия на играта съдържа и фигурки, с които можете да разигравате битките.

Ето и повече подробности за това как се играе:

Играта се предлага на няколко езика, като засега българският не е сред тях. Но българската версия зависи изцяло от интереса към играта от България – ако се намерят 750 дарители на кикстартър кампанията, ще има и нашенска версия. Първите доставки се очакват около декември 2023, като версиите на допълнителните езици ще останат за лятото на 2024 година.

Кампанията тече до 29 ноември.

Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |