1 коментар
doctor-who-tennant

Пълен трейлър за специалните епизоди на Doctor Who догодина

„Доктор кой“ се завръща към славните си години.

След потресаващата ера на Крис Чибнал, която нямаме никакъв проблем да забравим, отново сме развълнувани и надъхани за „Доктор кой“. Дейвид Тенант отново е в ролята на любимия ни господар на времето, Катрин Тейт отново ще играе негова придружителка, Ръсел Т. Дейвис пак ще пише сценариите, а атмосферата се усеща пак като в четвърти сезон, но с по-голям бюджет. На всичкото отгоре – Нийл Патрик Харис ще играе злодей.

Всичко това отдавна ни е добре известно, но вчера BBC ни поднесоха коледен подарък с трейлър за трите специални епизода догодина. Вижте го:

Бутон за зареждане на YouTube видео

В кратката минута виждаме доста – завръща се и Джаклин Кинг като майката на Дона – Силвия Нобъл, но сякаш в по-мила версия на предишното си аз. Нийл Патрик Харис май ще има няколко версии на злодея си, развиват се теории, че той ще бъде злодеи от трети сезон на старите серии – „Небесният производител на играчки“. Имаме и сладко малко същество, преследвано от войници-насекоми, но ако се вярва на спекулациите, май сладурчето ще си го заслужава.

Най-важното е потвърждението, че сюжетите ще се развиват в правилен хронологичен ред, тоест след всички събития, известни ни досега. Имаше хипотези, че завръщането на Тенант и Тейт ще бъде в сцена-спомен или пък в тяхното минало чрез пътуване във времето. Явно обаче те ще имат ново и съвременно приключение.

Финалната сцена отново е първата поява на Шути Гатуа като следващия Доктор. За нея обаче изтече информацията, че е наполовина фалшива. Екипът нарочно е добавил облака като фон, за да замаскира истинската локация, на която се случва.

Въпреки готовия трейлър, не са обявени премиерни дати за трите специални епизода, които ни очакват. Възможно е да видим единия още през май, тъй като и преди е имало великденски спешъли, възможно е също и трите да излязат през ноември, когато празнуваме 60-годишния юбилей на сериала. Каквото и да са ни подготвили BBC като програма, ще ги чакаме с нетърпение и не можем да се нарадваме, че отново имаме повод да се вълнуваме за Doctor Who.

Вижте и един надъхващ монтаж от кадри на фенове, присъствали на заснемането на една от ключовите сцени с Доктора и Производителя на играчки. Един от тях си е поиграл да сглоби всичко налично в свързан наратив, който ни подсказва как вероятно ще се разиграят събитията. За да е по-надъхващо, е вкарал музиката на Мъри Голд от първите сезони, и резултатът е брилянтен.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата