vampire academy t

Vampire Academy не преживява първи сезон

Новият сериал на Джули Плек е спрян.

Изображение с име: vampire academyПрез есента на миналата година стрийминг платформата Peacock (у нас съдържанието й е достъпно на SkyShowtime) пусна нов сериал с вампири, на име Vampire Academy. Той е дело на Джули Плек, която години наред работи по „Дневниците на вампира“ и разклоненията му. Въпреки че „Вампирска академия“ няма общо с предишните й три сериала, тя явно е решила да остане в същата ниша. Уви, неуспешно.

Сериалът беше спрян след само един сезон. Продуцентите от платформата твърдят, че са доволни от творческа гледна точка, но сериалът просто не е събрал достатъчно публика. В него ставаше дума за две млади жени – Роуз Хатауей, който тренира за хранител Дампир, и Лиса Драгомир, която е моройска принцеса. Тяхното приятелство оцелява през редица приключения в академията Свети Владимир.

Vampire Academy е свободна адаптация по роман със същото име, като по него вече е имало даже филм през 2014 година. Ако не сте го чували, не се притеснявайте – бил е зле приет и е минал сравнително незабелязано. Сериалът е получил по-добри отзиви, но също така ще потъне в забвение.

Недоволна е обаче самата Джули Плек. Наскоро в туитър тя обяви, че активно ще търси нов дом на сериала. „Просто не мога да разбера как сериал, който хората толкова много харесват и има още толкова много истории за разказване, няма да получи шанса да го направи“, казва тя. Честно казано, не таим надежди за успех.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата