1 коментар
star trek strange new worlds

Подновявания и премиери при „Стар Трек“ сериалите

Strange New Worlds ще има трети сезон, а Lower Decks – пети.

Изображение с име: star trek lower decksОт Paramount+ обявиха плановете си за 2023 година и развитието на Star Trek сериалите занапред. Феновете имат основания да се радват.

„Стар Трек: Странни нови светове“ направи добър първи сезон и съвсем закономерно получи втори. Неговата премиерна дата ще бъде 15 юни. Очакват ни още 10 епизода с приключенията на капитан Пайк и Ентърпрайз. А ако те не ни стигнат (както вероятно ще стане), то можем да сме спокойни отсега, че ще има и трети сезон. Това вероятно означава, че продуцентите са доволни и имат големи надежди за втори сезон. Стъпката като цяло е добра за стрийминг платформата и франчайза, тъй като „Дискавъри“ ще завърши със следващия си сезон, „Пикард“ вероятно няма да има повече серии след трети сезон, а Paramount+ няма кой знае какво като съдържание и се гради основно върху „Стар Трек“.

Добри са новините и за „Стар Трек: Долните палуби“. Четвърти сезон на успешната анимация ще започне в края на лятото (вероятно скоро след като излязат всички епизоди на Strange New Worlds). Там също имаме добри дългосрочни новини – още отсега е поръчан пети сезон. Сценаристите даже вече работят по него. Такива подновявания за благодат за екипа, тъй като дават повече време за подготовка и продукция, което неминуемо се отразява в по-високо качество на епизодите.

Втори сезон на Star Trek: Prodigy, другата анимация във франчайза в момента, също ще излезе тази година, но по към края, вероятно чак зимата. Там е намесена капитан Джейнуей, която става отговорна за група извънземни деца. Липсва новина за ранна поръчка, но това не бива все още да ни притеснява. Отново става дума за 20 епизода, които вероятно ще бъдат разделени на две половини по 10. При това положение би било нормално продуцентите да изчакат да мине поне първата половина, преди да поискат още.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата