crater

Дисни ви кани на детско приключение на Луната

Трейлър за филма „Кратер“.

Не може да се отрече на Дисни, че правят каквото могат, за да зарибят хората по своята стрийминг платформа Disney+, но не изневеряват на бранда си. Следващият им проект за излъчване онлайн се казва „Кратер“ и представлява познато детско приключение, но в нова обстановка – на Луната.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Няма смисъл да хейтим липсата на оригиналност или усещането за телевизионен филм – има си специфична Дисни публика, която харесва точно такъв тип филми, независимо къде са ситуирани, и този е за нея. Със сигурност трейлърът показва достатъчно ясно за какво става дума и всеки може да си прецени с доста висока степен на сигурност, че ще познае, дали това е за него или не.

Сюжетът се развива на лунна колония през 2257 година. Айсая води тримата си най-добри приятели и едно новодошло земно момиче на пътешествие към далечен кратер, чиято локация му е разкрита от наскоро починалия му баща. Петимата трябва да изпълнят последната молба на бащата, преди Айсая да бъде изпратен да живее на друга планета.

Режисьор е Кайл Патрик Алварес от The Stanford Prison Experiment, а сценарист е Джон Грифин от The Twilight Zone и From, като сценарият е написан още преди години и е купен от 20th Century Fox през 2017. Покупката на Фокс от Дисни е забавила продукцията, но сега тя ще види бял свят.

И по-конкретно, Crater излиза по Disney+ на 12 май.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата