Ясно е следващото разклонение от „Игра на тронове“

Джордж Р. Р. Мартин говори за статуса и на другите проекти в развитие.

Феновете на Джордж Р. Р. Мартин и немалкото книги около основната поредица „Песен за огън и лед“ вероятно не са шокирани да научат, че следващото разклонение от хитовия сериал „Игра на тронове“ ще бъде посветено на сборника със Сказанията за Дънк и Ег, или „Рицарят на седемте кралства“. В него са включени трите повести „Странстващият рицар“, „Заклетият меч“ и „Тайнственият рицар“, които разказват за рицаря без потекло Дънкан Високия и неговия скуайър Ег.

Действието в тях се развива в един от най-мирните периоди на Седемте кралства – в момент, в който властта на династията Таргариен е в пика си, а епичните исторически събития от Game of Thrones и House of the Dragon са далеч от мислите на героите. Дънк и Ег са любимци на много от феновете на Мартин, поради което повестите неофициално се наричан „Сказания за Дънк и Ег“, а оригиналното име на сборника е позабравено. Въпреки това, сериалът за тях ще запази първоначалната идея – той ще бъде A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight (Рицар на Седемте кралства: Странстващият рицар“). Джордж Р. Р. Мартин казва, че разбира желанието на феновете сериала да се кръсти просто „Дънк и Ег“, защото техните образи са емблемата на повестите, но това му звучи като заглавие на ситком от рода на „Бийвъс и Бътхед“ или „Дарма и Грег“, поради което не желае да тръгва по този път.

Историята на Дънк и Ег се развива в продължение на около 40 години, които Мартин е написал, че иска да покрие отначало докрай в новия сериал. Една от основните цели на сериала е да покаже как изглежда Вестерос в период на дълготраен мир и благоденствие, както и какво значи да си рицар в такива времена. Не е ясно колко сезона се планират, предвид че има само три повести като оригинален материал, но със сигурност ще има и много нови истории за разказване. Гледаемостта на „Домът на дракона“ доказа, че публиката все още има силен интерес към Седемте кралства, така че нищо не пречи да добавят нови събития или пък да разточат всяка от повестите в цял сезон.

Естествено, не бива да забравяме, че има и други проекти в развитие. Въпреки че отнема много време (Мартин е предложил идеите за двете разклонения още през 2016 година), все още се работи усилено по разработка на сериал за Наймирия, друг за Морската змия, както и по няколко идеи за анимации. Колко от тях ще получат зелена светлина все още е рано да се каже.

Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |