1 коментар
doctor-who-tennant

Нов тийзър за „Доктор кой“

Заглавията на трите специални епизода за тази година са разкрити.

Снощи в Ливърпул се проведе Евровизия 2023 – най-големият музикален конкурс в Европа и света и ежегодно телевизионно събитие, което събира стотици милиони зрители пред екраните, включително и от Великобритания. BBC се възползва от гледаемостта на предаването, за да излъчи първия по-сериозен тийзър от месеци насам за предстоящите специални епизоди на Doctor Who. Тази година сериалът прави 60-годишнина и в него се завръщат за кратко Дейвид Тенант и Катрин Тейт. Последната дори представи гласовете на британското жури на Евровизия и произнесе познатия ни възглас „Алонзи“ пред феновете на Евровизия от цял свят. В тийзъра няма много нови кадри, но пък са разкрити заглавията на трите спешъла, които очакваме през ноември.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Заглавията на трите спешъла са „Звездният звяр“, „Далечината“ (Into the white blue yonder е идиом, който означава пътешествие в далечно и непознато място), и „Кикотът“. По тийзъра съдим, че злодеят на Нийл Патрик Харис ще се появи само във втория епизод, а в третия ще имаме отделно приключение с Бийп мийпа – сладко малко същество, което ще се окаже зло.

През последните седмици бяха пуснати и серия от много кратки мистични тийзъри в интригуваща маркетингова кампания. Феновете трябваше да се досетят, че кратките видеа, маскирани като прекъсвания в предаването, трябва да се пуснат наобратно. Ето компилация от трите тийзъра в излъчената и в обърнатата им форма.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Няма да лъжем, доста сме развълнувани от предстоящите серии и сме въодушевени от маркетинговата кампания така, както бяхме преди години. Силно се надяваме Ръсел Т. Дейвис наистина да възроди сериала така, както го направи през 2005 година. Не смеем да се надяваме на същото качество, но имаме основания да го очакваме – Дейвис си почина доста време от „Доктор кой“, а след това направи няколко хитови самостоятелни сериала, които също бяха превъзходни („Години и години“ е силно препоръчителен например). Като включим и сделката с Disney+ да разпространяват епизодите извън Великобритания, предполагаме, че вече и финансите няма да са проблем.

Засега не са обявени премиерни дати, но очакваме и трите спешъла да излязат през ноември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата