comic-con-scifi-bg-igri

Обобщение на събитията от Comic Con 2011 – Част 3: Игри

Продължаваме с обобщенията на събитията от Comic Con 2011. Тази статия е за заклетите геймъри и за това, което нашият жанр им представи в Сан Диего.

Панелите на филмите и сериалите на конвенцията в Сан Диего събират огромен интерес и събитията на тях се отразяват по целия свят, но игрите също заемат своето достойно място. 2011 не беше особено богата откъм събития и в света на видео и компютърните игри, тъй като повечето новини вече бяха оповестени на Е3. Въпреки това геймърите не бяха разочаровани и имаха възможността да присъстват на панелите на очакваните от тях заглавия.

Изображение с име: ccpic
В тази зала в Сан Диего се проведе Comic Con 2011.

Една от най-важните новини е свързана със Star Wars: The Old Republic. Дългоочакваната онлайн игра ще излезе по-късно тази година в 3 издания – колекционерско, луксозно и стандартно. Те ще са с различни цени и ще предлагат различни бонуси на купувачите. Играта ще бъде разпространена както в обикновени магазини, така и в онлайн магазините, откъдето ще може да се сваля. Играчът ще може да избира дали да играе от страната на добрите или лошите. Конвенцията видя и трейлър на предстоящото изкушение.

Междузвездни войни имат и още едно заглавие тази година – Star Wars Kinect. За конвенцията новината от този панел беше, че от Майкрософт ще пуснат нова конзола Xbox 360 с дизайн, напомнящ на R2D2, и джойстици с цвета на C-3PO. Заедно с бял кинект сензор и копие на играта, удоволствието ще струва 449 долара. Хронологията на събитията в играта ще съвпада с втория филм, където клонираните атакуват. Играчът ще получава заповеди лично от Йода и ще се бори със силите на Тъмната страна.

Промо клип имаше и Deus Ex: Human Revolution, която излиза на 28 август. В играта охранител на водеща фирма в областта на биомеханичното усъвършенстване на човека е принуден да изпробва технологията върху себе си след атака над компанията. Той, респективно играчът, ще изпита предимствата и недостатъците й от първа ръка.

Смъртоносна битка е сред другите традиционно големи заглавия с новина. Разработчиците разкриха, че всеки, закупил новата игра, ще може да обогати героите й с нов, интересен герой. Става дума за Фреди Крюгер от „Кошмари на Елм Стрийт“. Детеубиецът от сънищата на тийнейджърите от небезизвестната улица вече ще размахва ножове и в света на Смъртоносна битка. Даунлоудът на персоната му за Mortal Kombat 9 ще струва 5 долара или 400 Майкрософт точки и ще бъде възможен от 9 Август.

Изображение с име: mortal_kombat_freddy_krueger

Assassin’s Creed: Revelations излиза на 15 Ноември, но на Comic Con се оказа, че няма да излезе неподплатена с още някое изкушение. Става дума за 20-минутен анимиран филм, Assassin’s Creed: Embers, който ще разкаже повече за историята на един от главните герои на играта – Езио. Клипчето ще проследи късните му години, когато той живее с жена си и децата си, но се страхува, че някой ще го намери и ще нарани семейството му. То ще дойде като безплатно допълнение към предварителната поръчка на Signature Edition от играта или ще може да се купува допълнително онлайн.

Halo 4 също е заглавие, за което се говори отдавна. На панела му на конвенцията разработчиците разкриха повече детайли покрай предизвикателствата на създаването й, обсъдиха допълнителненията към новата версия, както и говориха за предстоящи книги, които ще навлязат по-надълбоко в историята на Хейло 4.

На конвенцията се представиха и някои странни игри като „Флипера на Марвел“. Добре познатият ни Pinball е преобразен от Марвел и до края на 2012 ще се продава за iOS и Android уреди, PlayStation Vita, Nintendo 3DS, WiiU и PC. Марвел пуска и онлайнка, където играчът ще може да се превъплъти в любимия си герой от техните комикси.

Сред тези не особено мащабни проекти на Марвел се открояват Spider-Man: Edge of Time и X-Men Destiny. Героите в първата са озвучавани от Лора Вандервоор, Кейти Сакхоф и Вал Килмър, във втората – от Скот Портър и Джейми Чънг. В едната Невероятният Спайдърмен, който предстои да се появи на кино, и Спайдърмен от 2099 година трябва да работят заедно, всеки в своето си време, за да предотвратят ужасна трагедия, а в другата трима мутанти ще изберат дали да използват тепърва развиващите се свои сили в помощ или вреда на човечеството.

Доста интерес събра и „Батман: Аркам Сити“. На Comic Con 2011 разработчиците представиха официалният трейлър, както и обявиха, че Стана Катич ще озвучава героинята Талия ал Гул от играта.

Позабравената конзола Нинтендо също имаше павилион на конвенцията, където даде на феновете да опитат някои от новите заглавия в каталога им като Super Mario: Mario Kart, Kid Icarus: Uprising, Star Fox 64 3D, Ocarina of Time 3D, Pokedex 3D, Legend of Zelda: Skyward Sword, Rhythm Heaven, Pokemon Black/White, Pokedex 3D, и Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies.

Изображение с име: super-mario-kart

На конвенцията бяха представени и различни демота, съчетани с интервюта. Те стигат до нас благодарение на Gamespot:
Gears of War 3 Horde
Mass Effect 3
Resistance 3
The Legend of Zelda: Skyward Sword
Street Fighter X Tekken
Darksiders II
Ultimate Marvel vs. Capcom 3
Dead Rising 2: Off the Record
The Darkness II

На конвенцията в Сан Диего бяха представени още и много сериали и филми. През четирите дни на Comic Con пък залата беше изпъстрена с фенове в разнообразни и атрактивни костюми.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата