2 коментара
vremeseriali

Време за Сериали

Списък и кратко описание на сериалите, които ще се завъртят в ефир тази есен.

Лятото си отива и пристига есента. С нея пък започват много сериали. В статията ще ви покажем какво ни очаква тази есен на малкия екран.

Първо искам да започнем с минута мълчание за, къде славно – къде безславно, загиналите сериали от жанра за тази година, които няма да се завърнат по екраните. Списъкът наброява доста имена:

 

Нови сериали

American Horror Story

Изображение с име: horrorbanner

 

Жанрът на сериала се води психо-сексуален трилър / ужаси. Зад проекта стои създателят на „Glee“ Раян Мърфи и според него той е метафора на брака. Цялата история започва след като двойка и дъщеря им се местят от Бостън в Лос Анджелис, в обитаван от духове Викториански замък и, разбира се, още с пристигането им започват да се случват странни неща. В главните роли ще видим Дилан МакДермот, Кони Бритън, Денис О’Хеър, Джесика Ланг и др.

 

Премиера: 5 Октомври
Трейлър

 

A Gifted Man

Изображение с име: AGiftedMan

Сериалът ще ни покаже драмата на гениален, но и малко груб с хората, млад хирург, чийто живот се преобръща наопаки, когато започва да вижда духа на бившата си жена. В главната роля е Патрик Уилсън. Мъртвата му бивша съпруга, която ще го помоли за помощ и ще го научи на повече за живота (и преди и след смъртта), е Дженифър Ел. Роля в сериала намира и Джули Бенц („Декстър“, „Необикновено семейство“), която ще играе спиритуално извисената сестра на хирурга.

Премиера: 23 Септември

Повече Информация

Трейлър

 

Grimm

Изображение с име: Grimm

Детектив Ник Бъркхард (в ролята: Дейвид Гинтоли) започва работа в полицейското управление на Портланд като разследващ убийства. Скоро след като получава първия си случай, започва да вижда неща, които не може да обясни. Например красива мацка, която изведнъж се превръща в грозна вещица или обикновено момче – в злобен трол. Точно навреме Ник е посетен от последния му жив роднина, който му разказва истината за виденията му – детективът е потомък на елитна група ловци, известна като „Грим“. Към същата са принадлежали и небезизвестните братя Грим, които просто са разказали реални събития в приказките си.

Премиера: 21 Октомври

Повече Информация

Трейлър

 

Once Upon a Time

Изображение с име: Once_Upon_A_Time_Season1_Photos_promo01

Сюжетът ще проследи сблъсъка между нашия свят и света от приказките, който се оказва също толкова реален. 10-годишният Хенри вярва, че Ема Суон идва от алтернативна вселена и всъщност е дъщеря на Снежанка и Принца. Според неговата книжка с приказки, която явно е малко по-пълна от нашите, родителите й са я изпратили в нашия свят, за да я спасят от проклятието на Злата Кралица, която е замразила света на приказките във времето и е пратила обитателите му в нашия свят. Разбира се, Ема не вярва на детските измишльотини, но когато връща Хенри в сиропиталището на Сторибрук, се оказва привлечена от него и от малкото градче. Загрижена за Хенри, тя решава да остане известно време и открива, че Сторибрук е повече от това, което изглежда. То е място, където магията е забравена, но все още е опасно близо… където героите от приказките са живи, дори и да не помнят кои са били. Жителите му не могат да го напуснат, защото ще причинят много, много лоши неща. Започва епична битка за бъдещето и на двата свята, но за да победи доброто, Ема ще трябва да приеме съдбата си и да се бие с цялото си сърце и душа.

Премиера: 23 Октомври

Повече информация

Трейлър

 

The Secret Circle

Изображение с име: The_Secret_Circle_

„Тайният кръг“ ще разкаже за срамежливата тийнейджърка Каси (Брит Робъртсън), която се мести в нов град и разбира, че е вещица. Като член на тайния завет, скоро започва да заема много важно участие в битката между доброто и злото. В сериала участват още Томас Декър („Терминатор: Хрониките на Сара Конър“), Наташа Хенстридж („Видове“) и др.

Премиера: 15 Септември

Повече Информация

Трейлър

 

Terra Nova

Изображение с име: terra

Новата Земя разказва за историята на семейство Шанън, които от 2149 година се връщат назад в праисторическите времена, за да проведат опасен експеримент, който да спаси Земята на бъдещето. Президентът на Fox Кевин Райли хвали сериала като го нарича най-амбициозния им проект досега. Изисква се създаване на съвсем нова обстановка, което отнема повече време. Сред актьорите, които ще виждаме в сериала, са Стивън Ланг от „Аватар“ и Джейсън О`Мара от „Живот на Марс“. Изпълнителен продуцент е Стивън Спилбърг.

Премиера: 26 Септември

Повече информация

Трейлър

 

 

Завръщащи се сериали

Chuck – Сезон 5

Изображение с име: chuck season5

„Чък“ се завръща за последния си сезон. В главата на Морган по погрешка са имплантирани всички тайни на американското правителство и сега екипът от шпиони трябва да го обучи, за да се превърне от смахнатия служител на магазин за компютри в смъртоносно оръжие (Защо ли звучи толкова познато?).  В новия сезон Чък няма да има компютър в главата си и ще трябва да разчита на собствените си умения, за да се справя с опасни убийци и същевременно да не забравя Морган.

Премиера: 21 Октомври

 

Fringe – Сезон 4

Изображение с име: FRINGE_s4_group_clouds

 

Големият въпрос в момента е „Къде е Питър Бишъп?“. С края на 3 сезон отново „Експериментът“ тотално преобърна историята си и в „сезона на последствията“ ще видим какъв е животът на героите без Питър Бишъп. Ще обсеби ли лудоста Уолтър, след като го няма синът му? Каква е Оливия Дънам без Питър до нея? Какво представлява светът след сблъсъка на два паралелни свята? Всички тези въпроси и много други чакат своя оговор в 4-ти сезон на сериала.

Премиера: 23 Септември

Повече информация и промо видеа.

 

Merlin – Сезон 4

Изображение с име: the whole gang

Новият сезон на „Мерлин“ ще е много по-тъмен и зрял от предишните 3. В новите серии ще видим много сцени с насилие и тъмната страна на героите. Мотото на сезон 4 е : „Най-тъмният час е точно преди зората“.

Премиера: 1 Октомври

Повече Информация

 

Sanctuary – Сезон 4 

Изображение с име: sanct

Екипът от „Убежище“ ще се изправи срещу нови мутанти, правителства и злодеи. Тази година сезонът е съкратен до 13 серии, но се очаква сериала да се завърне и за пети.

Премиера: 7 Октомври

Повече информация

Трейлър

 

Star Wars: The Clone Wars – Сезон 4

Изображение с име: CloneWarsGroup

Четвърти сезон ще се завърне с история в три части, в която жителите на водния свят Мон Каламари ще бъдат на ръба на гражданска война. В останалата част от 22-та епизода Джедаите ще разберат, че трабва да помогнат на мощен съюзник, за да имат шанс във войната. Също така Кейти Сакхов от „Бойна Звезда Галактика“ ще гостува по средата на сезона.

Премиера: 16 Септември

Трейлър

 

Supernatural – Сезон 7

Изображение с име: supernatural

В новия сезон Братята Уинчестър ще се изправят срещу враг, какъвто досега не са срещали. Ще открият, че старите им трикове, оръжия и места за криене са вече безполезни. Единственото сигурно нещо е, че срещу каквото и да се изправят, няма да се дадат без бой.

Премиера: 23 Септември

Повече информация

Трейлър

 

The Sarah Jane Adventures – Сезон 5

Изображение с име: sja

Последният сезон на сериала е в 6 серии – последните кадри на Елизабет Слейдън.

Премиера: 3 Октомври

 

The Vampire Diaries – Сезон 3 

Изображение с име: vamp

Това е сезонът на промените. Джереми, който в края на втори сезон беше убит и съживен, вече може да вижда мъртвите си бивши приятелки Вики и Ана. Бони ще трябва да се изправи пред последиците от нейното неправомерно намесване в законите на живота и смъртта. Новото амплоа на Стефан ще го направи много по-тъмен герой, тотално заличавайки невинното му излъчване в началото на сериала, докато Деймън ще бъде по-скоро към добрата страна.

Премиера: 15 Септември

Повече информация и трейлър.

 

Тhe Walking Dead – Сезон 2

Изображение с име: walking

Вторият сезон на „Живите Мъртви“ се завръща с два пъти повече серии и два пъти по-малък бюджет. Дали това ще се отрази на качеството на сериала ще разберем след броени дни.

Премиера: 16 Октомври

Трейлър

Повече информация 

Повече информация за датите на излъчване на сериалите можете да видите в секцията ни „Премиери“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата