Being Human

"Да бъдеш човек" печели и на двата фронта

И двете версии на Being Human ще се завърнат за поне по още един сезон.

Изображение с име: "Да бъдеш човек" печели и на двата фронтаКой би предполагал, че човешките терзания на вампир, върколак и призрак ще са толкова интересни, че да пленят зрителите от двете страни на Атлантическия океан? В рамките на една седмица великобританският оригинал по BBC 3 и американският римейк по syfy получиха своите продължения, съответно за четвърти и втори сезон.

Скорошният финал на трети сезон на Острова е заработил над милион зрители за BBC 3. Рейтингът остава сравнително постоянен вече 3 години след успешния дебют на сериала, което мотивира телевизията да продуцира още епизоди. Хари Ленсдаун, представител на BBC 3, хвали „Да бъдеш човек“ като брилянтен микс между фантазия и ежедневие, революционна драма, която не бива да бъде изпускана. Тоби Уайтхаус, създателят на великобританския оригинал, добавя, че съставът е бил очарован от реакцията на феновете за трети сезон и са много развълнувани, че телевизията им дава възможност да продължат за четвърта година. Новият сезон ще включва 8 епизода по 60 минути и ще се излъчи през 2012 година, като Ръсел Тови, Ейдън Търнър и Леонора Кричлоу ще продължат да играят ролите си.

Вдъхновени от идеята на сериала и успеха му на Острова, американците решиха, че искат да си направят и своя версия (подобни мераци са имали и преди, но обикновено неуспешни). Миналата година syfy се зарадваха да видят, че премиерният епизод на кавъра им заработи публика, по-голяма от дебюта на „Бойна звезда Галактика“, който държеше рекорда от 2005 насам. Марк Щърн от телевизията казва, че „Да бъдеш човек“ се е оказал победа за syfy на всички фронтове. Ето защо новината за подновяването не идва като шок. Щърн добавя, че използвайки оригиналния формат за вдъхновение, сценаристите Джереми Карвър и Ана Фрик, подпомогнати от актьорския състав и продуцентите, са създали невероятен сериал, който сам по себе си запленява зрителите. В главните роли на американската версия можем да видим Меган Рат, Сам Хъдингтън и Сам Уитуър, последният от които загатна, че го очакват трудни времна в следващите епизоди. Опитите му да се въздържа от пиене на кръв са невинаги успешни и някои от провалите предизвикват доста грозни картинки.

Изглежда вампирите, върколаците и призраците също се делят по националности, както предполагат разликите в двата сериала. Показателното в случая е, че добрата идея, без значение от страната, от която произхожда или в която се реализира, е успешна навсякъде.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата