3 коментара
john-carter-banner-2

Джон Картър показва повече марсианци

Новите трейлър и плакати показват по-зрелищни кадри от филма в опит да подсилят маркетинговата кампания.

Колкото и добре да изглежда, предстоящият „Джон Картър“ сякаш не буди много интерес у киноманите. Липсата на повече шум около проекта застрашава нескромната инвестиция на Дисни, а премиерната дата 9 март 2012 наближава. Като погледнем сумата на вложените средства – над 250 милиона долара, веднага разбираме притеснението на компанията за това дали ще си ги избие.

Изображение с име: JOHN CARTER
Принцесата моли Джон Картър за помощ

Ето защо Дисни започва да ръководи много внимателно маркетинговата си кампания. Имаме нов трейлър с повече чудовища и зелени човечета, имаме и няколко нови промоционални снимки, които наистина доказват, че в този филм са хвърлени много пари и усилия.

Бутон за зареждане на YouTube видео

За разлика от първия трейлър, по-голямата част от който се развиваше на Земята и беше доста муден като цяло, тук се залага на повече зрелища и специални ефекти. Определено това е по-правилният ход за филм, който има такива в изобилие и определено този трейлър е по-вълнуващият. За съжаление, той пък не представя историята като особено оригинална и в много отношения напомня на „Аватар“. Ясно е също, че чудовищата ще бъдат по-малко страшни, а кървища почти няма да има, защото все пак това е Дисни, чиято публика са предимно малолетните. Но каквито и кусури да има, филмът изглежда доста прилично.

Изображение с име: JOHN CARTER
Марсианският вариант на кучето - тумбестото животно ще бъде верен приятел на землянина.

Както вече писахме, историята се базира на идея от 1912 година – „Принцесата от Марс“ на Едгар Бъроуз. Неговата поредица се състои от 11 части, които и до днес са харесвани от читателите. Всъщност, именно тази негова идея е положила основите и е послужила като вдъхновение за много бъдещи хитове – „Дюн“, „Междузвездни войни“, „Аватар“ и т.н. Но дали това няма да изиграе лоша шега на филма, който сега трябва да търси начин да се отличи от изброените?

Изображение с име: JOHN CARTER

Филмът разказва за изморен от войни бивш военен капитан, на име Джон Картър (Тейлър Кич). Той се озовава на Марс, където се въвлича в епичен конфликт между обитателите на планетата. Зеленият извънземен Тарс Таркас (Уилям Дефо) и пленителната принцеса Дежа Торис (Лин Колинс) го въвеждат в свят, който е на косъм от унищожението. Картър преоткрива човечността си, когато в ръцете му попада съдбата на марсианската цивилизация.

Изображение с име: JOHN CARTER
Явно все пак има някаква вода на Марс
Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата