10 коментара
the vampire diaries supernatural 12456

„Дневниците на вампира“ и „Свръхестествено“ ще имат нови сезони

Двата сериала продължават да носят успех на CW, поради което бяха наградени с подновяване. Какво да очакваме от по-нататъшното развитие на двата сериала?

„Тийнейджърската“ телевизия CW продължава да прибира дивиденти от добрите рейтинги, които и носят двата знакови сериала „Дневниците на вампира“ и „Свръхестествено“. Ето защо те получиха поръчки за нови сезони още преди края на текущите. Наесен The Vampire Diaries ще се завърне за четвърти сезон, а Supernatural – за осми.

Новината не изненадва никого, тъй като рейтингите на епизодите държаха добро ниво през целия сезон. Следващата седмица пък ще бъдат излъчени последнит епизоди и на двата сериала за сезона.

Изображение с име: vampire diaries1
Кадър от последния епизод - Деймън и Ребека ще бъдат стреснати от... явно от нещо страшно. Какво точно - ще разберем като излезе епизодът.

Главната сценаристка на „Дневниците на вампира“, Джули Плек, разкрива, че финалът на този сезон ще бъде изпълнен с романтични и сърцераздирателни моменти. Елена (Нина Добрев) ще избере дали да бъде със Стефан или с Деймън. Нейното минало и изборът й между двамата ще бъде централна тема на епизода. „Зрителите ще видят Елена и двамата вампири не само като любовен триъгълник, но и като хора, които са преживели много неща заедно. Задават се много романтични моменти и с двамата, както и нещо, което ще скъса по малко от сърцата на всички. Надявам се, че зрителите ще разберат защо оставяме толкова много време на Елена да се ориентира на какъв етап от живота си се намира и с кого иска наистина да бъде. Оставяме време на героинята да направи искрен избор за мъжа на живота си.

Иън Зомърхелдър също е наясно с това, че Елена ще избира в края на сезона. Попитан как би реагирал Деймън, ако Елена избере него, актьорът отговаря: „Вероятно би тичал из улиците на Мистик Фолс от радост! Ако пък не избере него, ще го преживее – ще му трябват няколко дни, няколко бутилки алкохол и няколко разкрепостени момичета и ще се върне в релси. Но всеки път, когато е с нея, ще го обливат същите чувства. Докато тя вечеря със Стефан и двамата си държат ръцете, Деймън ще се крие в ъгъла и ще наблюдава с тъга.

Кандис Акола пък споделя, че е „плакала, докато е чела сценария за последния епизод“. Нейната героиня е отново с Тайлър, но и Клаус има място в живота й. „Каролайн обича да се чувства в безопасност, а Клаус може да й предложи повече защита от Тайлър. Клаус е изживял всяка мечта и фантазия на Каролайн и е живял толкова дълго. А дълбоко в себе си той иска същото като нея – просто да бъде обичан.

Изображение с име: Caroline-Klaus-vampire diaries
Не само Елена има възможност да избира между двама.

Въпреки това, Акола настоява, че героинята й не е влюбена в Клаус. „Тя вижда съвсем ясно, че той е твърде опасен и егоистичен, че е провалил живота на всекиго, до когото се е докоснал, така че няма как да има романтични интереси към него. И все пак му позволява да навлиза в нейното пространство и определено ще има някои противоречиви моменти, които ще подразнят Тайлър.

Самият Клаус обаче може и да не доживее до четвърти сезон. Джоузеф Морган, който играе вампира-хилядолетник, споделя, че не е подписвал нищо за четвърти сезон. „В плановете за четвърти сезон не се споменава нищо за мен, което ме притеснява. Има опасност Клаус да бъде убит още този сезон. Е, мога да бъда отписан от сериала и без да ме убиват – например ако ме заключат някъде, където няма да вредя на никого.

Колкото до финала, който я е разплакал, Акола продължава със следното: „Беше доста луд сезон… това, което сценаристите направиха в края, е, че успокоиха нещата и върнаха всичко там, където започна. Със същата атмосфера от сезон 1 ще започне и четвърти сезон.

Джоузеф Морган обаче не е съгласен с оценката й. „Последният епизод от този сезон ще промени света на героите завинаги. Трябва да се страхувате, мисля, че няма да се хареса на всички. Ще провокира различни мнения и ще накара хората да говорят – което е и нашата цел в края на крайщата.

Изображение с име: The-Vampire-Diaries60
Изглежда сякаш вампирът ще продължи да пише своите дневници още доста дълго време.

Вече са изчистени и идеите на сценаристите  за развитието на сюжета в четвърти сезон също. Творците са си написали домашното отдавна, защото са били сигурни, че ще получат поръчка за още един пакет епизоди. „Четвърти сезон ще ни прекара през последната година на нашите герои в гимназията„, разкрива Плек. „Накрая те взимат решения за бъдещето си – дали да заминат или да останат в градчето. Много съм развълнувана от първоначалните ни планове! Ще се случат много неща, ще има трогателна любовна история, нова мистерия и нов злодей. Нашето предизвикателство ще бъде да направим злодея по-страшен от Клаус, което ще е трудно – кой може да бъде по-опасен от Оригиналния вампир? Ще видим дали ще можем да се справим.

Феновете на „Дневниците на вампира“ могат да бъдат спокойни, че когато и да дойде решението на телевизията да спре сериала, сценаристите ще могат да завършат всичко по подобаващ начин. Джули Плек и Кевин Уилямсън са измислили как да завърши всичко още докато са писали втори сезон. „Бяхме уморени и стресирани, когато обсъждахме последните сцени с нашите герои,“ обяснява Плек. „И двамата се разплакахме, когато стигнахме до решение, но… краят ни наистина изглежда правилен.“ Но нека не бързаме – продуцентите от телевизията са доволни от рейтингите и наистина не мислят да спират сериала скоро.

„Свръхестествено“ е в малко по-друга категория. Според немалка част от феновете, новите серии разтягат излишно сериала и по-скоро развалят общото впечатление от него. Малцина са тези, които харесват левиатаните като злодеи и наистина ги намират за подходящи. Е, би трябвало всички да са доволни като разберат, че в края на седми сезон ще има „голяма битка“ между нашите момчета и левиатаните, при което с тяхната сюжетна линия ще се приключи. Лекият спойлер идва от Джим Бийвър, чийто герой Боби наскоро се завърна от мъртвите като дух. „Боби ще вземе участие в битката, като същевременно ще направи всичко възможно да не се превърне в отмъстителен зъл дух, изгубил контрол над действията си.

Изображение с име: supernatural_s07_e20_1
Сам и Дийн четат SciFi.bg

Освен приближаващия край на левиатаните, имаме и още едно успокоение, че в осми сезон Supernatural наистина ще бъде по-различен сериал (макар да не знаем дали това е добро или лошо). Сера Геймбъл, която доскоро беше главна сценаристка заедно с Робърт Сингър, ще отстъпи мястото си на Джереми Карвър. Карвър беше сценарист и продуцент на „Свръхестествено“ между 2007 и 2010, след което временно напусна, за да адаптира „Да бъдеш човек“ за Syfy.

Все още не е ясно какви са плановете на Карвър за бъдещето, нито колко време ще продължи неговото ръководство на екипа сценаристи. Двете звезди на сериала – Дженсън Акълс и Джаред Падалецки, официално са наети само до осми сезон, след което договорите им изтичат. Дали те ще искат да продължат да играят същите персонажи и ще се подпишат наново – не се знае, но така или иначе Карвър трябва да предложи нещо свежо и интересно за осмия сезон, за да има причина телевизията изобщо да предложи удължаване на тези договори.

Така или иначе, близкото бъдеще както на „Дневниците на вампира“, така и на „Свръхестествено“ е сигурно. Все още не е ясно обаче какво ще стане с третия тийн-фантастичен сериал на телевизията – „Тайният кръг“. Решението за него вероятно ще бъде взето след оценяване на рейтингите на последния епизод от дебютния му сезон.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата