1 коментар
walking dead 3356

Живите мъртви ще бродят и в четвърти сезон

Тоталният хит на AMC официално е подновен. Но изпълнителният продуцент и главен сценарист Глен Мазара няма да е част от екипа за догодина.

Едва ли някой е шокиран от новината за официалното подновяване на The Walking Dead за четвърти сезон. Изненадата е по-скоро в това, че тогава главен сценарист и изпълнителен продуцент няма да бъде Глен Мазара. Той ще напусне след като свърши работата си по трети сезон.

Глен Мазара не е първият главен сценарист на сериала. В началото това беше Франк Дарабонт, който си тръгна по средата на втори сезон. Именно след него Мазара влезе във владение над случките в „Живите мъртви“. Макар че преди да започне втори сезон, много от феновете недоволстваха от смяната на Дарабонт, истината е, че тя беше за добро. Втората половина от втори сезон позабърза мудното темпо, а Мазара направо се развихри в трети сезон, заработвайки си както похвали от критиците, така и феноменални рейтингови рекорди.

Изображение с име: comic-con-2012-walking-dead-panel11

Колкото и странно да звучи, причината за напускането му е същата, като тази на Дарабонт – творчески разногласия с телевизията. „И двете страни признават, че има различия в мненията им относно това как да продължи сериалът, и в резултат решиха да се разделят“ – това гласи изявлението от телевизията.

Не е много ясно за какви разногласия става дума, тъй като в момента всичко върви идеално и е мистерия защо някой би искал да променя установените стандарти. По-вероятно е да става дума за проблеми с бюджета. AMC и преди е имала такива спънки в отношенията със сериалите си – забавяне с 18 месеца преди пети сезон на Mad Men, разделяне на пети сезон на Breaking Bad на две половини с цел увеличаване на приходите, закъснение в трети сезон на Hell on Wheels – все сериали, при които е имало „творчески разногласия“.

Изображение с име: walking dead 33656

Все пак, оставащите изпълнителни продуценти бързат да успокоят страстите, като подкрепят решенията и на двете страни. Робърт Киркман и Гейл Ан Хърд благодариха сърдечно за приноса на Глен Мазара в официални изявления.

Дали някой от тях ще е новият главен сценарист, друг от екипа ли ще бъде повишен или ще бъде взет някой отвън – предстои да видим. Но който и да е той – може да не се надява да се задържи дълго. Единственото, на което ние се надяваме, е качеството да не спадне в резултат от тези разногласия.

Следващият епизод на „Живите мъртви“ ще бъде излъчен на 10 февруари в САЩ (11-ти февруари българско време).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата