Game of Thrones season 2

Зад кулисите на „Игра на тронове“

Ново клипче допълва колекцията от материали за снимачните площадки на втори сезон.

Нов плакат и ново клипче „топлят“ днес феновете на „Игра на тронове“. Следващият видеоматериал показва, че студът, лъхащ от сцените с Джон Сняг, е напълно истински.

 

http://www.youtube.com/watch?v=sfkOD5AzAkE

 

Актьорите ви поздравяват от Исландия, където са се провели част от снимките за втори сезон на култовия сериал. В новите серии Джон Сняг ще се разходи на север от Вала и именно Исландия е избрана от продуцентите като най-автентичен пейзаж.

Ако пък ви е писнало от зима, вижте по-старото клипче за снимките в Хърватска. От него пък изцяло лъха на лято и релакс и, както винаги, Емилия Кларк (в ролята на Денерис Таргариен) е далеч по-облагодетелствана откъм температури по време на снимките.

 

http://www.youtube.com/watch?v=7p5ItWizs08

 

Продължаваме пътешествието си в Белфаст, Северна Ирландия. Там също се развиват няколко сюжетни линии и ако не обръщаме внимание на поредните речи, вдъхновени от туристически реклами, ще видим още красиви пейзажи, сред които ще се лее кръв.

 

http://www.youtube.com/watch?v=8hSp46jcDxI

 

Джордж Р. Р. Мартин спомена, че снимките се провеждат на три места в различни страни още миналата година в интервюто си за SciFi.bg, но тогава не знаехме, че нещата наистина ще изглеждат толкова добре. Също като в първи сезон, различните пейзажи ще придават грандиозност и епичност на сюжета. Тези клипчета показват колко е трудно да се снима във всякакви метеорологични условия, но и колко по-истинско изглежда всичко, когато съществува реално. Ако всички тези пейзажи бяха просто нарисувани на компютър, от HBO щяха да си спестят голяма част от бюджета, а екипите – много труд и настинки. Но така зрелището за публиката със сигурност нямаше да бъде същото.

Втори сезон на Game of Thrones ще следва сюжета на втората книга от поредицата „Песен за огън и лед“ – „Сблъсък на крале“. Излъчването му започва от 1 април. А ето го и обещаният в началото нов плакат:

Изображение с име: Game-of-Thrones-s2-war-is-coming-teaser-poster

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата