mockingbird 1

Какво се случва с „Мокингбърд лейн”?

Новият сериал за семейство Мюнстер е застрашен още преди старта си.

Преди време SciFi.bg съобщи за плановете на Брайън Фулър и телевизия NBC да направят римейк на сериала от шейсетте години „Семейство Мюнстер”. Проектът беше наречен „Мокингбърд лейн” и трябваше да притежава по-мрачна визия от оригинала, немалко пиперлив хумор и герои, чиято истинска природа (на чудовища) да не си личи от външния им вид.

Изображение с име: mockingbirdcast
За съжаление, има вероятност никога да не видим историята на новото семейство Мюнстер.

Месеци наред изглеждаше, че всичко с този проект се развива добре. Бяха оповестени актьоритеза новото семейство Мюнстер – небезизвестните Джери О’Конъл (Хърман Мюнстер), Порша Де Роси (Лили Мюнстер), Еди Изард (Дядо, Сам Дракула) и др. Появиха се дори първите промо-постери, от които може да се види, че той ще съчетава оригиналната визия на един друг сериал на Фулър – „С аромат на маргаритки” и комично-мрачната атмосфера на наскоро излезлия „Тъмни сенки”. Подобен сериал, който съчетава елементи на хорър, семейна драма и комедия, на пръв поглед би привлякъл ограничен брой зрители, но такива оригинални проекти често се оказват успешни, стига създателите им да знаят какво вършат. Доказателство за това е триумфът на „Американска история на ужасите” („Зловеща семейна история” в официален превод), от който първоначално никой не очакваше много.

Изненадващо, преди броени дни един от най-известните американски сайтове за телевизия съобщи, че пилотният епизод на „Мокингбърд лейн” няма никога да излезе на екран. Според статията, причината от NBC да откажат сериала не е свързана с качеството на епизода, а със смяна на един от директорите на телевизията, който има свое виждане по въпроса. Скоро след излизането на новината се оказа, че самият Брайън Фулър не е уведомен за мрачната съдба на проекта си и научава за нея от същия сайт. Той пусна съобщение в Туитър, според което от телевизията са го уведомили, че сайтът греши, и сериалът не е отхвърлен.

Въпреки това, три дни по-късно няма повече новини, които да хвърлят светлина върху бъдещата съдба на „Мокингбърд лейн” – нито от Фулър, нито от самата телевизия. Най-вероятно, от NBC са решили не да спрат, а да забавят сериала, за да дадат път на един друг, по-обещаващ според тях, римейк на Фулър, а именно сериалът „Ханибал”. Той също се развива добре засега – запланувани са седем сезона (но няма реални гаранции, че ще се стигне до толкова), а в главната роля ще се превъплъти Мадс Микелсен (участвал в „Казино Роял”, „Сблъсъкът на Титаните”, „Тримата мускетари”).

Римейкът на „Семейство Мюнстер” изглежда замразен, но нека не губим надежда, че все пак ще го видим в рамките на година-две и че ще бъде точно толкова интересен и необикновен, колкото изглежда на този етап.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата