1 коментар
touch

Кийфър Съдърланд в „Touch“

Кийфър Съдърланд ще играе бащата на ням аутист, способен да предсказва бъдещето в новата драма по Фокс – „Докосване“.

Нов проект на американската телевизия Fox вълнува журналистите и феновете на жанра от известно време – сериал, на име „Докосване“. Звездите в него са Кийфър Съдърланд („24“) и Дави Глоувър („2012“, „Смъртоносно оръжие“), а ние можем да ги видим в действие чрез току-що пуснатия трейлър.

http://www.youtube.com/watch?v=Ks0B42Y1Rcs

Touch е създаден от Тим Кринг, известен с „Герои“. Въпреки изнасилването на този сериал в последните му сезони, първият беше неочакван хит и демонстрира наяве творческия потенциал на Кринг. По „Докосване“ се работи от началото на 2011 година, а сериалът ще разчита на смесица от фантастика, свръхестествени събития и семейна драма, за да заинтригува зрителите.

Съдърланд играе Мартин Бом, самотен баща, който отглежда сина си аутист – Джейк. Джейк никога не е продумвал, но пък има рядката способност да вижда света като единно цяло – той свързва събития, които другите възприемат като случайни. Така дарбата на Джейк може да му позволи да предскаже бъдещето. Глоувър пък ще играе професор Артур ДеУит, който се е специализирал в работата с деца-аутисти.

Изображение с име: touchСъдърланд е развълнуван от новото си амплоа след края на неговия сериал „24“. Въпреки че ангажиментът му като Джак Бауър не е приключил (защото се очаква кинофилм), актьорът се радва да се превъплъти в нова, по-сложна роля. „“Докосване“ и „24“ са доста различни сериали“ казва Съдърланд. „Форматът на 24 се състоеше в изречението „Джак Бауър ще има лош ден“. Не е много трудно да се проследи историята. Тук е малко по-сложно. Героят е сложен и е предизвикателство за мен.“

Както се вижда в трейлъра, сериалът наистина показва потенциал за сложна и изпипана история. Това, че Джейк е ням, е преодоляно с използването му като разказвач, който да осъществи връзката с публиката. Интересни ще бъдат и опитите на Мартин и Джейк да разберат тази дарба. Сюжетът пък ще се разгърне в големи мащаби – свързаните събития се случват навсякъде по света.

Кринг пък казва, че идеята му е сериалът да накара публиката да почувства нещо. „В морето от сериали, как можеш да се отличиш? Как да накараш хората да почувстват нещо? Това е най-трудното в моята работа – дали ще предизвикам хората интелектуално или духовно, аз трябва да ги накарам да чувстват нещо. И смятам, че съм го постигнал – след едночасовия епизод да се чувстват като след емоционално пътешествие.

Фокс са се ангажирали с продукцията на 13 епизода за първи сезон, който се очаква през пролетта догодина. Ако пък се съди по трейлъра, много е вероятно датата да бъде 18 Март, тъй като явно числото 318 има някакво важно значение за мистерията около малкия аутист.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата