Сериали през 2011

Кои сериали ще се завърнат през 2011 и кои няма?

В следващите редове ще разгледаме какъв е шанса на любимите ни сериали за нов сезон през 2011…

За удобство сме разделили сериалите в 4 категории – Подновени (ще има нов сезон), Вървят добре (за сега се очертава да имат нов сезон), Застрашени ( възможно е да няма нов сезон), Отменени/Край (няма да има нов сезон).

Подновени…


Изображение с име: ТорчуудTorchwood: The New World (Starz/BBC)

След дългогодишно прекъсване Торчууд се завръща през лятото. Премиерата е на 1ви Юли, Петък. Повече информация относно новия сезон тук.

 


Haven

 

Haven (SyFy)
Втори сезон за Haven е потвърден и се очаква през лятото.

 

 

True BloodTrue Blood (HBO)
True Blood също се завръща с нови 12 епозода за 4ти сезон. Премиерата е на 12 Юни.

 

 

УбежищетоSanctuary (SyFy)
Убежището бе подновен за нови 13 епизода. Сериалът ще стартира на 15 Април 2011.

Убежището е един от най-новаторските телевизионни сериали, снимани почти изцяло на зелен екран. Убежището е първия сериал в Северна Америка, който използва изключително “Червена камера”. Със своите впечатляващи визуални ефекти, той бе номиниран за награда Еми през 2008.

През заслужената почивка на сериала, звездата и изпълнителен продуцент на шоуто – Аманда Тапинг, е била заета да пътува по света, като представител на фондация Убежище за деца, стана ясно от профила и в Туитър. Фондация Убежище за деца е учредена от Аманда Тапинг, Деймиън Киндлър и Жил Боуди, чиято мисия е да помагат на деца по целия свят, които се нуждаят от защита.

 

Вървят добре…

 

SupernaturalSupernatural (CW)
Supernatural все още не е подновен, но едва ли има друг сериал на CW, който може да му съперничи, взимайки в предвид лоялността на феновете.

Наскоро президентът  на CW – Dawn Ostroff заяви, че ще бъде наистина “шокирана”, ако Supernatural не се завърне със 7ми сезон.

Поради специалното изпращане на Smallville (на 13ти Май, Петък), CW ще излъчи 2часовия финален епизод на Supernatural на 20ти Май, Петък.

 

 

The MentalistThe Mentalist (CBS)
Има голям шанс The Mentalist да бъде подновен за нов сезон. Рейтингът е висок и продължава да нараства всяка седмица (по последни данни на CBS TV).

 

 

 

Дневниците на вампираThe Vampire Diaries (CW)
Все още е прекалено рано да се мисли за следващия сезон, но отчитайки рейтинга на сериала – определено нов сезон през есента ще има.

 

 

 

Merlin (SyFy)

Being Human (SyFy)


Застрашени сериали …

 

FringeFringe (Fox)
Последните няколко епизода рейтинга на Fringe продължава да пада. Някои бързат да споменат, че много сериали са отбелязали нисък рейтинг през изминалата седмица, но в крайна сметка всеки сериал трябва да бъде оценяван самостоятелно.

За разлика от Chuck, Fringe има по-голям шанс да продължи с нов сезон благодарение на засиления интерес от страна на Fox. Все пак остават още 7 епизода до края на сезона. Рейтингът на тези епизоди ще бъдат определящи за решението на  Fox относно сериала – дали ще продължи или просто не си струва…

 

ChuckChuck (NBC)
Всяка година феновете на Чък трябва да се борят за запазването му на екрана . За сериалът е  създадена петиция във Фейсбук с надеждата той да получи зелена светлина за нов 5ти сезон. . Според ТВ критика Мат Ръш не е възможно да се предвиди дали Чък ще продължи с 5ти сезон или не, тъй като всеки сезон на Чък досега е бил под въпрос. Мат Ръш допълва още, че последните епизоди на Чък са проектирани така сякаш се очаква приключване на сериала – Ели ражда, Чък предлага на Сара. Но все още има доста време до Април, когато е края на сезона, така че до тогава нищо не е ясно.

 

VV (ABC)
Въпреки ниския рейтинг на Посетителите изглежда, че има надежда. Рейтингът започна да се вдига и отбеляза покачване с 5.6%.

Епизодите все още имат прекалено малък рейтинг и остават само 4 епизода до края на сезона. Ако цифрите продължават да нарасват, то ABC може и да се замисли за нов сезон. Това се случи и миналия сезон, когато продължението на сериала отново беше под въпрос.

Изпълнителният продуцент Скот Розенбаум заяви, че двама или трима от актьорите на сериала ще го напуснат, с надеждата, че тази ‘смела стъпка’, която може да се тълкува още като намаляване на разходите, ще помогне на сериала за нов 3ти сезон. Той заяви в допълнение, че е взел решението  кои герои да излязат от сериала на базата на “какво би било най-ужасяващо за героите, които искам да продължат”.

И така… финалът на Посетителите ще бъде „кървава баня“, но дали това ще е краят?

 

No Ordinary Family (ABC)

The Event (NBC)

 

Отменени/Край…

 

SmallvilleSmallville (CW)
Историята на Кларк Кент пленяваше публиката в продължение на десетилетие. В последния 10ти сезон Кларк се опитва да балансира между работата (спасяването на света) си и своята годеница Луис Лейн.

CW обяви в блога си, че последния епизод на Смолвил ще се излъчи на 13 Май – Петък и ще бъде с продължителност цели 2 часа!

По повод края на сериала, изпълнителните продуценти заявиха, че са изключително развълнувани, че имат възможността да продуцират последния епизод на Смолвилгероят, с който израстват, създавайки неговата легендарна трансформация.

 

Caprica (SyFy)
Каприка няма да продължи с нов сезон през 2011.

 

Stargate Universe (SyFy)
Старгейт Вселена също спира. За повече информация тук.

 

Medium (CBS)
CBS обяви, че Медиум няма да има нов 8ми сезон.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата