1 коментар
starship-troopers 1

Нова инвазия на Звездните рейнджъри

Култовият хит по романа на Робърт Хайнлайн ще има ново анимационно продължение.

Изображение с име: starship
"Когато нападнат насекомите, използвайте защитно оборудване". За цял размер на плаката кликнете върху него.

Няма и ден откакто пуснахме гида в стоте най-добри книги на фантастиката и вече попаднахме на новина, свързана с една от тях. Филмирането на „Звездните рейнджъри“ (№31 в класацията) през 1997 се оказа доста успешно за инициаторите си и се превърна в култов хит на жанра. След това излязоха 2 продължения, които не се споменават с добро, и анимационни серии.

Сега се очаква нов, четвърти филм за Звездните рейнджъри, наречен „Звездни рейнджъри: Инвазия“. Проектът се готви от Sony за следващото лято и ще бъде анимация. Режисьор ще бъде Синджи Арамаки, а познатият на феновете Едуард Нюмайър (режисьор на третия филм и сценарист на всичките) ще е изпълнителен продуцент. Оригиналният актьор от първия филм, Каспър Ван Дийн, ще се завърне с гласа си.

Подробностите на сюжета още не са ясни, но е пуснато официално резюме: В Starship Troopers: Invasion далечен пост на Федерацията, охраняван от звездния кораб „Джон А. Уордън“, е нападнат от извънземните буболечки. Екипът на кораба за бързи атаки „Алезия“ трябва да спаси и евакуира оцелелите, както и да върне военното разузнаване на Земята. Но преди спасителният екип да стигне до звездния кораб, Карл Дженкинс (вече част от „Паранормални военни действия“) потегля с него на тайна мисия и изчезма безследно. Така мисията на звездните рейнджъри се оказва много по-опасна, отколкото са си мислели.

Всички заети с проекта обещават, че този филм ще стане известен със своя екшън и смазващи космически битки, но ще бъде ли това достатъчно, за да се вдъхне живот на остарелия франчайз и да заинтересува феновете на жанра? Ако за вас отговорът е „да“, то може би ще ви е интересно да разгледате официалния сайт на новата серия приключения на звездните рейнджъри.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата