1 коментар
comic-con-scifi-bg-filmi

Обобщение на събитията от Comic Con 2011 – Част 1: Филми

Най-голямата конвенция на Американската развлекателна индустрия. Безброй новини, трейлъри и плакати бяха представени на общността, а феновете имаха възможност да задават на живо въпроси на любимците си, както и първи да видят промо-материалите за предстоящите премиери.

Приключи най-голямата конвенция на развлекателната индустрия в САЩ Comic Con 2011. Над 30 продукции се изявиха със своите панели и зарадваха хиляди фенове с новини за бъдещото си развитие. В серия от статии ще обобщим всички събития. Пригответе се за дълго четене, защото те са много. За някои от тях писахме, а за други ще научите оттук. Първата статия отделяме на филмите, които тепърва ще ни очакват в киносалоните.

Изображение с име: ccpic
В тази зала в Сан Диего се проведе Comic Con 2011.

Най-очакваният панел беше този на „Здрач: Зазоряване, Част 1”, чийто трейлър излезе преди време. Режисьорът Бил Кондън обаче даде нов, далеч по-добър повод за радост на феновете с новината, че предстоящите две части на „Зазоряване” няма да бъдат края на сагата. Филмът ще даде завършек на историята на Бела и Едуард, включително тяхната сватба, но няма да е краят на „Здрач”. Поредицата ще продължи докато Стефани Майър има желание да пише още романи, а такова от нейна страна не липсва.
http://www.youtube.com/watch?v=sIpeBi6SG4A

След това откриване на конвенцията, Хю Джакман се появи, за да промотира предстоящия си филм Reel Steеl. Изглежда повече от интереса на феновете беше насочен към втората част на „Х-мен: Върколак”, защото въпросите им бяха предимно на тази тема. За да утоли жаждата на присъстващите, Хю разкри кой ще бъде злодеят, с когото ще се бори в лентата, която тепърва предстои да се снима. Това ще е Сребърният Самурай, а действието ще се развива предимно в Япония. За феновете на комиксите това име вероятно говори нещо, а за останалите предстои да видят какъв е точно този самурай и кое му е сребърното.

Първият ден на конвенцията беше интригуващ и с новината, че се задава филм не за другиго, а за „Волтрон: Защитника на Вселената”. Детското, което помним от следобедите с Ефир 2, ще се възроди на киноекран.

Като заговорихме за детски, то не може да не споменем и проекта за Снежанка. Новата кинолента обаче едва ли ще бъде невинна като приказката, ако се съди по излезлите плакати.

Любителите на филмите за супергерои също бяха уважени на конвенцията с панела на „Капитан Америка: Първият отмъстител”. Той е всъщност последният отмъстител, който трябва да се представи, преди да се премине към филма „Отмъстителите”, където ще се съберат всички супергерои на Марвел от последните години на едно място. Историята на „Капитан Америка” е обикновена, но филмът ще блесне с професионално заснети екшън и бойни сцени и ще бъде изпипан във визуално отношение. Младият войник Стийв Роджърс е слабак с астма, но сърцето му е изпълнено с патриотизъм и желание да помогне на страната си. Експеримент по време на Втората Световна го превръща в супергероя „Капитан Америка” и оттогава той се бори със злото.
http://www.youtube.com/watch?v=-J3HfllvXWE
Като допълнение се представиха и плакатите на всички отмъстители, които ще се появят в „The Avengers”.
Поредният супергерой – Мъжът от стомана Супермен обаче пострада от пренаселването на киното с подобни нему. Тъй като той не принадлежи към „Отмъстителите”, неговата премиера се отлага за 2013 година.

Изображение с име: Avengers

На Comic Con се появи и Стивън Спилбърг, за да промотира предстоящата си анимация „Приключенията на Тинтин: Тайната на еднорога”. Той каза, че филмът ще е напрегната история за мистериозно убийство, но ще бъде и забавен. За работата по анимацията са му послужили предимствата, че озвучаващите актьори могат да изглеждат по всякакъв начин, следователно това ограничение при подбора им отпада, а също и че за анимационните сцени, „камерата” може да се постави на всякакви места, докато в реалния свят физическото й присъствие е доста ограничаващо за ъгъла, от който може да се гледа.
http://www.youtube.com/watch?v=P5gRXKBSBM0
Спилбърг изрази задоволство от успешното си сътрудничество с Питър Джаксън, който пък в момента работи по „Хобитът. Макар за него да нямаше специален панел поради твърде ранния стадий на продукцията му, Джаксън зарадва феновете с няколко снимки.
Спилбърг също не пропусна да се похвали пред феновете с работа по друг дългоочакван проект, а именно „Джурасик парк 4”.

Приятна изненада се оказа панелът на „In Time”. Джъстин Тимбърлейк ще играе главния герой в свят, където времето буквално е пари. Представеният трейлър показа интересен замисъл и добра реализация, макар и идеята да не е нова за научната фантастика. Дали филмът ще бъде достатъчно оригинален и пленяващ за зрителите, предстои да разберем. Но дори да не е, то поне всички актьори ще са млади и приятни за окото.

Проектът „Прометей” е друг филм, който очакваме с нетърпение. На конвенцията Ридли Скот се появи по видеовръзка, а Дейвид Линделоф модерираше панела. Лентата е заснета в 3-Д, а целта на филма е да „Ви изкара ангелите от страх”. Майкъл Фасбендър ще играе андроид (досега и четирите филма „Пришълецът” имаха по един такъв сред героите), а пришълците ще са доста изпипани. Филмът няма да е директно свързан с историята на „Пришълецът”, но ще се развива в същата Вселена. Ридли Скот обясни, че за да постигне максимална реалистичност, са използвани минимално количество компютърни ефекти и максимално количество реално съществуващи обекти. Това е раздуло бюджета за филма значително, но резултатът, според него, си заслужава. „Прометей“ се радваше на стабилен интерес от страна на феновете по време на презентацията си на конвенцията.

Панелът на Сони също се оказа много приятен за феновете, защото показа нови снимки и трейлър на „Невероятния Спайдърмен”, но и говори за завръщането на „Призрачния ездач” и римейка на „Зов за завръщане”. Екшън сцените в Ghost Rider изглеждат повече от добре, а режисьорът уверява, че ако по време на заснемането на някоя сцена актьорът се е наранил, то именно тази сцена ще бъде използвана във филма – целта е зрителите да виждат истински рани и счупени кости. Разочароващ е отговорът на Флайшер за евентуалния „Зомбиленд 2” – на въпроса дали този филм ще се случи, той отговаря, че му се иска, но ще е истинско предизвикателство да събере отново екипа. „Зов за завръщане” е в процес на заснемане, поради което още е рано за трейлъри, но засега всичко върви по график.

Доста разкрития имаше и на панела на „Възхода на планетата на маймуните”, чийто трейлър разкри голяма част от апокалиптичните сцени във филма. В опит да се намери лек за Алцхаймер, невнимателен учен прави маймуните твърде интелигентни. В крайна сметка те осъзнават силата си и започват да превземат света. Интересна са лицевите изражения на главната маймуна Цезар, както и зрелищните каскади.
http://www.youtube.com/watch?v=77hZlEy5gYg

Изображение с име: Rise of the Planet of the Apes

Конвенцията в Сан Диего беше погъделичкана и със специално клипче от Дейвид Тенант, в което той приветства феновете и им предлага част от своите сцени в „Нощта на ужасите”. Антон Йелчин представлява основен интерес в другото промоционално видео към предстоящия филм.

Интересна промоция имаше и на предстоящата екранизация на Сюзън Колинсовия роман „Игрите на глада”. Филмът е представен с интересен анимиран плакат, където логото гори. Сюжетът се развива в руините на някогашната Северна Америка, където Катнис заема мястото на сестра си в „Игрите на глада” – риалити шоу, в което момче и момиче от всеки окръг на държавата се борят един срещу друг за оцеляване.

Новина има и от любимеца на феновете Джос Уедън – неговата „Вила в гората” има нова премиерна дата. Лентата е заснета отдавна, но постоянно се намира нещо, което да забави излизането.

На Комик-кон имаше панел и на новата адаптация по комикс – „Шрапнел”. Новината от техния лагер е, че в редиците на актьорския състав се присъединява Хилари Суонк. Сюжетът разказва за Слънчевия съюз, който през 2250 година е хванал цялата ни слънчева система в диктаторските си лапи.

Mass Effect също имаше участие в Комик-кон във връзка с предстоящия пренос на историята от играта на кино. От екипа на филма заявиха, че са наясно с лошата репутация на филмите по игри досега и ще се постараят да опровергаят ниските очаквания към тях. Те ще залагат на история и вярват, че Вселената на играта има достатъчно митология, която да послужи за създаването на богат откъм история и герои кинофилм.

Редица други трейлъри и клипове бяха пуснати на конвенцията в Сан Диего:
Paranormal Activity
Conan the Barbarian
The Dark Knight Rises
И черешката на и без друго обилната торта – изтрити сцени от „Междузвездни войни”

На конвенцията в Сан Диего бяха представени още и много сериали и игри. През четирите дни на Comic Con пък залата беше изпъстрена с фенове в разнообразни и атрактивни костюми.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата