7 коментара
1

Режисьорът на „Междузвездни войни” Епизод 7 беше избран

Изборът, който беше оповестен вчера, е донякъде тривиален, но все пак изненадващ. Честта да режисира новия филм от безсмъртната поредица, се пада на…

…Джей Джей Ейбрамс – геният, който стои зад създаването на новите „Стар Трек” филми, и сериали като „Изгубени” и „Експериментът”, които ще останат в историята на научната фантастика като незабравими класики. За някои това е добра новина, а за други – ужасна.

Неотдавна, когато беше оповестено, че компанията Дисни купува правата върху Star Wars и има намерение да продължи поредицата, самият Ейбрамс заяви, че няма интерес да режисира новите филми – очевидно мнението му по въпроса се е променило. Засега режисьорът не е направил официално изявление, така че не знаем на какво се дължи това. Освен това, не е ясно каква ще е съдбата на следващите филми от франчайза „Стар Трек” – както и дали изобщо ще има такива след “Star Trek Into darkness”. Трудно е да се каже, тъй като този филм (както и всички останали филми на Ейбрамс, преди да настъпи премиерната им дата) засега е пълна мистерия, и не се знае какво ще сполети капитан Кърк и екипажа на Ентърпрайз. Надяваме се да е по-добра участ от тази на планетата Вулкан, която шокиращо беше унищожена от черна дупка, във филма от 2009 г.

Изображение с име: Abrams
Джей Джей Ейбрамс изглежда е решил да остави своя отпечатък върху всички емблематични сай фай поредици.

Според плановете на Дисни, „Междузвездни войни” Епизод 7, ще бъде готов за лятото на 2015 г. и ще даде началото на нова трилогия. Първият сценарий ще бъде написан от Майкъл Арнд (който е и един от сценаристите на следващия филм по „Игрите на глада”). Не е ясно дали сюжетът на новите филми, ще се развива преди или след събитията от познатите ни трилогии, както и дали главните герои ще имат някаква връзка с персонажите от поредицата, или ще бъдат напълно нови лица. Освен това, не се знае дали Епизод 7 ще е свързан по някакъв начин с планирания от телевизия АВС сериал, чието действие също ще се развива във вселената на „Междузвездни войни” (макар че това е наистина малко вероятно).

Развеселени от новината фенове на фантастиката вече предлагат прескачания между “Star Wars” и “Star Trek”, както и всяка следа от Джар Джар Бинкс да бъде заличена от новите филми. Второто желание почти със сигурност ще се осъществи, първото – едва ли. Наистина обаче е малко странно един и същ човек да ръководи двата най-големи фантастични франчайза, създавани някога.

Доколкото познаваме Ейбрамс, сюжетът на новата трилогия ще бъде пълна тайна още около две години, така че остава да чакаме, за да разберем дали изборът му за режисьорското място наистина е добра идея, или не.

Изображение с име: буква м

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата