3 коментара
121212

Трейлър за „12 маймуни“ на Syfy

Твърде много Никита? Или все пак по-добро от очакваното?

Напоследък подхождаме с особено внимание когато започваме нов сериал на Syfy. Толкова отдавна не е имало нещо наистина добро от тази телевизия, че ни е трудно да очакваме кой знае какво от новите й проекти. Затова и не се преизпълнихме с надежди при новината, че кабеларката за фантастика ще прави сериал по „12 маймуни“, но все пак затаихме дъх в очакване.

Е, първият трейлър за интригуващата нова интерпретация вече е готов и знаем горе-долу как ще изглежда крайният продукт. Историята явно остава доста близка до оригиналната – Джеймс Коул е престъпник от бъдещето, който е изпратен в нашето настояще, за да предотврати създаването на смъртоносен вирус, изтребващ хората от неговото време. Той успява да убеди психиатърката Катрин Райли да му повярва и помогне, а накрая се изправя срещу терористичната организация „Армията на 12-те маймуни“, която според официалната информация е отговорна за пускането на вируса.

Бутон за зареждане на YouTube видео

От една страна, сериалът изглежда доста добре – не се набива в очите твърде нисък сюжет, има напрежение, интрига и мистерия за разкриване, както и разтърсваща лична драма (ако героят успее, той ще бъде изтрит от времето). Няма как да не дадем шанс на такава концепция. Коул изглежда доста по-нормален от филмовата си версия и като цяло сериалът е по-приземен и много по-малко сюрреалистичен, но това можеше да се очаква.

От друга страна, Травис Фикет и Тери Маталас, които са главни сценаристи и изпълнителни продуценти, май ще разчитат твърде много на опита си от последния сериал, по който са работили – „Никита“ (новата). Стилът е доста подобен, а това не е чак толкова хубаво, тъй като в новата „Никита“ имаше твърде много нереалистични моменти, липса на оригиналност, предвидими сюжетни обрати и други типични за съвременните сериали слабости.

Арън Станфорд и Ноа Бийн не могат да се мерят с Брус Уилис и Брад Пит, но ще се опитат.
Арън Станфорд и Ноа Бийн не могат да се мерят с Брус Уилис и Брад Пит, но ще се опитат.

Нещо повече, вкарани са двама от актьорите от същия сериал – Арън Станфорд ще бъде в главната роля, а Ноа Бийн ще се появи в гостуваща роля като гадже на психиатърката. За Ноа Бийн – добре, но Арън Станфорд беше невероятно дразнещ като Бъркоф от новата „Никита“, а тук ще бъде на екран почти постоянно. Да се надяваме, че неприязънта към Станфорд се дължи единствено на сравнението с Бъркоф от старата „Никита“, а не на неговите лично излъчване и актьорски качества, както и че той ще се докаже в новото си поприще.

Иначе останалите места в актьорския състав се попълват от Аманда Шул в ролята на психиатърката, Кърк Авеседо в ролята на Рамз (богаташът-психар от оригинала, за когото тук се знае само, че е приятел на Джеймс Коул) и Желко Иванек в ролята на Лиланд (лошия). Шул е известна предимно от тийн-сериали като One Tree Hill, Pretty Little Liars и Suits. Авеседо играе Карвър в „Зората на планетата на маймуните“, но вероятно ви е по-познат като Чарли Франсис от Fringe, а Желко Иванек сте го виждали като краткотраен лош в половината сериали, които сте гледали (24, True Blood, Revolution, The Event, Heroes и др.)

12 Monkeys се очаква да излезе през януари догодина, като сцените за трейлъра са взети от заснетия 90-минутен пилотен епизод. Вече се работи по остатъка от сезона, който ще се състои от общо 12 епизода (тоест, ако пилотният се брои за 2, ще се направят още 10). Ще чакаме да видим какво са родили мозъците на Фикет и Маталас с нетърпение.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата