The Walking Dead

Уеб-сериал по „Живите мъртви“

Зомбитата превземат все повече територии.

Изображение с име: walking_webisodes_leadЗа да ни подготви за втори сезон на хитовия зомби-сериал „Живите мъртви“, телевизията AMC пуска уеб-сериал в шест епизода на сайта си. Онлайн-епизодите ще запознаят феновете с историята на Хана (Лили Бърдсел). Хана се появи за кратко в пилотния епизод на първи сезон, но като зомби, което набързо беше застреляно от Рик Граймс. По-известна сред запалените фенове като „момичето с колелото“, Хана се е оказала доста популярно зомби, което е вдъхновило и телевизията за този уеб-сериал. В него ще се покажат последните й дни преди зомби-апокалипсиса, борбите й за оцеляване и запазване на семейството й, както и превръщането й в зомби. Шестте епизода ще бъдат качени на сайта на телевизията AMCtv.com на 3-ти Октомври от 2 часа местно време, но не е известно дали ще могат да се гледат и извън САЩ.

Отделно тази година ще започне и предаване, наречено The Talking Dead. В продължение на половин час след всеки епизод Крис Хардуик ще дискутира с фенове, актьори, продуценти и други гости хитовия сериал. Това ще даде възможност на феновете да дадат повече гласност на мненията си и ще създаде условия за интеракция с екипа на сериала. Самият водещ пък, също голям фен на сериала, казва: „Направо се молех за тази работа. Да се анализират ходовете на Рик Граймс и другите оцелели след всеки епизод е нещо, което и без друго правя с приятелите си. Това, че сега АМС ще ми плаща, за да го правя по телевизията, е приятен бонус“.

Междувременно феновете очакват с доста по-голямо нетърпение и самия втори сезон на „Живите мъртви“, който ще даде началото на т.нар. „Фестивал на страха“ по AMC на 16 Октомври. Първият епизод ще продължи 90 минути, след което ще има още 6 по 45 минути. Когато те се излъчат (по един всяка неделя вечер в САЩ), ще има кратка почивка, след което, от 12 Февруари ще се дадат и останалите 6 епизода от сезона.

Все още няма официално потвърждение, но е най-вероятно в България втори сезон да започне на 1 Ноември по Fox Crime. Миналата година каналът се довери на американските си колеги и инвестира немалко, за да излъчва епизодите по-малко от 24 часа след премиерата им в САЩ. Тогава датата също беше 1 Ноември, а сериалът се нареди сред най-успешните предавания за Фокс Крайм откакто телевизията работи.

Повече подробности за това какво ни очаква във втори сезон – тук и тук, а трейлър – тук.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата