6 коментара
battlestar galactica blood chrome

„Бойна звезда Галактика: Кръв и хром” стартира този петък като уеб сериал

След двегодишно чакане предисторията на „Бойна звезда Галактика” най-после ще достигне до своите фенове

Изображение с име: battlestar_galactica_blood_and_chrome
Дочакахме го!

Сериалът ще се състои от десет епизода, дълги от 7 до 12 минути, а началото му ще бъде положено на девети ноември. Както феновете вече знаят, „Кръв и хром” ще развие историята на младия Бил Адама (в ролята Люк Паскалино), който се сражава във войната на Дванадесетте колонии на Кобол срещу силоните и жадува слава и бойни подвизи.

Юнивърсал кейбъл продъкшънс ще излъчат „Кръв и хром” в уникален формат – като уеб сериал през тази година и като двучасов филм (по телевизия Syfy) в началото на 2013, а освен това ще го пуснат и на DVD. Освен Люк Паскалино („Борджиите”), в сериала ще участват и Бен Котън (познат ни от „Алкатраз”), който ще изиграе Кокър – пилот на вайпър и приятел на Адама, и Лили Бордан. Продуценти са Дейвид Айк („Бойна звезда Галактика”, „Каприка”), Майкъл Тейлър („Бойна звезда Галактика”, „Каприка”), Брадли Томсън („БЗГ”, „Падащи небеса”) и Дейвид Уедъл („Бойна звезда Галактика”, „Падащи небеса”). Режисьор на сериала е Джонас Пейт („Главен заподозрян”, „Каприка”).

Изображение с име: blood-chrome-luke-pasqualino
За разлика от синовете си, Уилям Адама (Люк Паскалино) е роден за войн!

Новият трейлър изглежда изключително добре, което от една страна радва, а от друга буди съжаление, че „Кръв и хром” ще бъде само уеб сериал, а не традиционно телевизионно шоу, какъвто беше първоначалният план на телевизия Syfy.

Тъй като действието в „БЗГ:Кръв и хром” се развива няколко десетилетия преди събитията от сериала на Рон Мур, силоните, които ще видим в него, вероятно ще са много по-различни от тези, които познаваме от „Бойна звезда Галактика” – много повече машини, отколкото хора, и по-малко религиозно осъзнати (макар че, както знаем от „Каприка”, вярата в Единствения бог в оригинал принадлежи на джеминонска религиозна секта и е предадена на силоните от Зоуи Грейстоун). Засега няма информация, но е възможно да видим и познати лица в уеб сериала – Последните пет, както и някои от техните творения.

Сериите ще бъдат пускани в YouTube по канала Machinima Prime (http://www.youtube.com/MachinimaPrime), в продължение на около три месеца.

http://www.youtube.com/watch?&v=Qj50xJhWdcM

Machinima Prime тъкмо приключиха с игралния уеб сериал по Halo – Halo 4: Forward Unto Dawn.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата