Какво предстои за „Супергърл“ и „Светкавицата“?

Трейлър за следващия епизод и повече информация за пресичането на двата сериала.

Сериалите по DC комиксите на CW са във временна почивка, до 23 март, когато ще се завърне „Светкавицата“. „Супергърл“ на CBS си продължава и нов епизод ще можем да гледаме на 22 март за България. За какво обаче ще се разказва в него?

В 1х17 – “Ловец“, Джон Джонз разкрива детайли за срещата си с бащата на Кара и Алекс, доктор Джеремая Данвърс (изигран от Дийн Гейн) прави предположения за самоличността на Ханк Хеншау. А Кара не може да реши дали да довери тайната си на нов познат, докато Силбан (Сребърната банши, Италия Ричи) крои планове срещу нея.

uRUJzQYСветът на DC сериалите и филмите е на път да се сблъска, както никога досега този месец когато двамата най-известни криптонци се срещнат с двама от най-известните земни супергерои. По-конкретно, Супермен ще се изправи срещу Батман на големия екран на 25 март, а Супергърл и Светкавицата ще се срещнат по време на кросоувър събитие между сериалите със същите имена само три дни по-късно по американската телевизия CBS. След като в продължение на месеци се разнасяха слухове за такова събитие и то най-после се оказа факт, сега можем да надзърнем в епизода на “Supergirl”, наименуван със заглавието „Най-добрите в света“ и да разберем с какво ще се занимават Грант Гъстин (Светкавицата / Бари Алън) и Мелиса Беноа (Супергърл / Кара).

Image2

Лайвуайър и Сребърната банши

„Кара получава нов съюзник в лицето на бързия като светлината супергерой когато Светкавицата внезапно се появява от паралелна вселена и ѝ помага да победят Сребърното банши (дясно) и Лайвуайър (ляво), в замяна на нейната помощ за намирането на път към дома му.“ Това казват от CBS за режисирания от Ник Гомез епизод. И въпреки че в събитието ще видим герои и от двата сериала, засега няма планове Кара да посети светът на „Светкавицата“ по CW.

Но имайки предвид, че историята за епизода е създадена от Грег Берланти, а сценарият – от Андрю Крайсберг и Майкъл Граси (и тримата работят по сериалите на DC за телевизия CW, както и по Supergirl на CBS), можем да бъдем сигурни, че ще станем свидетели на елементи и от двата сериала на WBTV. Заглавието на епизода пък е вдъхновено от поредица комикси (1941- до осемдесетте), в които Батман и Супермен стават екип, очевидно в знак на подкрепа на пълнометражния филм “Batman v. Superman”.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Славяна

На мен пък ми харесва, че DC вселената не е като на Marvel! Нали такава е идеята на различните комиксови компании. А това със двете и повече Земи на DC е малко объркващо на моменти, ама ако си гледаш всичко от начало, ще схванеш. Честно казано обаче предпочитам DC да се придържа към сериалите, много по-добри са от тези на Marvel, особено Supergirl (много ми харесва как се развива историята, добре изпипана, въпреки че на моменти изпълнението е доста нелепо, от към ефекти и реплики) и The Flash (все още се държи, дано не го развалят), а филмите им нещо.. не съм сигурна, че се получават – но ще видим, чакам Аквамен с нетърпение 🙂

рин

Поредицата от комикси на Б срешу С, не е до 80, нейде 2003 беше тръгнала поредната Сага от около 100 броя с новите им приключения, а някой от тях бяха с добра история и добри артове, специално на Jeph Loeb където се беше разписвал бяха доста добри и инковете на Тънър и Магинес… Поредица беше тръгнала като танк напред, накрая обаче тръгнаха да вемат разни студенти и не толкови добри сценаристи и художници и завърши като каруца със счупени колела, бях се отказал да я следя към 50-60брой макар че ги събирах до края… Беше ми любимата серия, двама от любимите ми герой заедно, кеф, жалко само че искаха да минат тънко и развалиха нещо, добро… за фенове: https://en.wikipedia.org/wiki/Superman/Batman
Супергурл не е такава сила, няма го супермен в сериала не могат да си го позволят, а и имаше толкова много супермени, даже наскоро си мислих да си правя маратон със Смолвил… А и комиксовите вселени за да работят както трябва в Светът на Комиксите*, трябва да има такова множество от мултивселени и парарелни вселени, за да не се изтъркат нещата, да бъдат свежи и да има винаги някаква история (или героя да е малко по различен)… малко или много по различна от старата, на която и се скъсаха страниците от преразказване… За това и телевизиите* и т.н си препродават маркетинговите продукти… с други думи преродават хората, които ги гледат т.е нас… така правят всички фирми вече за каквото и да е, „не ни харесваш, ми върви при другите, те другите пак са от нашия род, но това само ние го знаем…“ ……………..

Петя Ивайлова Напълно съм съгласен за подхода на Марвел, при тях наистина се получава страхотно. Проблема при DC е, че имат много герои, които са несъвместими. например iZombie няма как да си пасне със Константин, а той пък – да кажем със Супергърл. В някои отношения наистина би им се получило много добре, ако телевизионната и филмовата вселена се обединят, но в други – не чак толкова. И това не е чак толкова зле, защото вече всички сме виждали (или по-скоро сме гледали) обединената вселена на Марвел. Когато комиксите нямат договор със студиото се получават неприятни неща (като например хилядата рестарта на поредиците за Спайдърмен; като изключим последния Паяк, който си е на Marvel Studios и ще е заедно с останалите герои). При DC поне не ни дават напразни надежди. Гледаме и все пак ни е интересно. Да не говорим, че е по-малко натоварващо, защото ако в един от филмите се случи нещо, то няма да повлияе на друг филм, и така всичко си остава възможно най-просто.

Петя Ивайлова

Разбирам, но предпочитам подхода на Марвел 🙂 А това, че другият Светкавица (този, който прилича на момиче и който ще се появи във филмовата версия) също е Бари Алън, при положение, че има и други опции, ми изглежда направо глупаво. Надявам се филмът да е по-малко успешен от сериала, за да им дойде ума в главите. ))

Петя Ивайлова За съжаление филмовата вселена на DC е отделна от телевизионната. Така че Супергърл си е сама за себе си в някоя паралелна TV вселена (докато героите от сериалите на CW са от Земя 1 и 2), а Супермен и Батман ще са си от Земя 1, но за кино. Не знам дали ми се разбира. 😀

Петя Ивайлова

Излиза, че Супергърл (съотв. Супермен и Батман) не са от Земя 1?