Гласуването приключи. В момента броим резултатите и се свързваме с гласоподавателите, които не са изпълнили всички правила, за да зачетем гласовете им. В случай на равенства, ще има и трети етап – балотажи.

 

Условия за признаване на гласа:

ВНИМАНИЕ! За да признаем гласа ви, ни е нужна идентификация, която доказва, че сте (реално съществуващи) фенове на фантастичното.

  1. Идентификацията трябва да бъде публично видима, без да изисква специални регистрации. (Така че всеки желаещ да може да я провери, когато публикуваме всички гласове накрая.)
  2. В идентификацията трябва да се вижда, че е създадена преди ноември 2014 г. (за да е сигурно, че не е измайсторена специално за опорочаване на гласуването); и че е активна (вижте конкретните изисквания долу).
  3. Идентификацията трябва да има връзка с фантастичното, независимо от жанра (научна фантастика, фентъзи, свръхестествен хорър, магически реализъм, новите хибридни поджанрове…) и формата (литература, кино, телевизия, изобразителни изкуства, видеоигри…); или с изкуствата въобще.

 

Предпочитанията ни са в следния ред:

  1. Ваш личен блог или сайт.

Примери: http://kal.zavinagi.org; http://gatchev.info/blog

 

  1. Страница за вас в БГ-Фантастика (или Уикипедия, ако показва, че имате връзка с фантастиката или изкуствата).

Примери: http://bgf.zavinagi.org/index.php/Атанас_П._Славов

https://bg.wikipedia.org/wiki/Николай_Теллалов

 

  1. Регистрация във форум, сайт или специализирана социална мрежа, които са свързани с фантастиката или изкуствата.

Активни регистрации наричаме:

– в DeviantArt, ХуЛите или други сайтове за лично творчество – онези, за които потребителят има поне 5 лични творби.

– във форум – онези, за които потребителят има поне 10 публикувани поста.

– в Goodreads или други читателски мрежи – онези, за които потребителят има поне 30 добавени книги.

– в imdb.com или други сайтове за кино – онези, за които потребителят има поне 20 добавени филма, сред които поне 2 фантастика.

Примери:

//scifi.bg/forums/users/Kal/ (вижда се, че е регистриран преди ноември 2014 г. и че има над 10 публикувани поста – „Създадени отговори: 55“)

http://www.shadowdance.info/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=634 (потребител с профил tigermaster)

http://www.citadelata.com/forum/index.php?showtopic=6100&view=findpost&p=388627   (доказва, че потребителят bevito_86 е регистриран преди ноември 2014-а, и решава проблема с неработещите потребителски страници на Цитаделата)

https://www.goodreads.com/author/show/5124555 (потребител Геновева Детелинова… но както пише в 1, предпочитаме Геновева да даде линк към актуалния си личен блог 😉 )

http://trubadurs.com/author/gost/ (потребител с профил gost)

http://podmosta.bg/author/lily/ (потребител Лилия Кънева)

 

  1. Участие във фантастични групи, общности и дискусии във Фейсбук, LinkedIn и другите неспециализирани социални мрежи.

Активни регистрации там наричаме А) онези, за които ни предоставите 3 (три) скрийншотa с ваши коментари или постове от преди ноември 2014 г., в които ясно се вижда, че обсъждате нещо, свързано с фантастиката (без значение дали е на собствения ви профил, на чужд профил, на страница или в група); или Б) страница, свързана с фантастиката или изкуствата, която може да се разглежда без регистрация, ясно се вижда, че я поддържате вие, и има постове от преди ноември 2014 г. (пример: https://www.facebook.com/pages/ПИЯНИЯТ-БАРД/207728860875 – страницата доказва регистрацията на Димитър Цолов).