6 коментара
Conan the Barbarian

Конан Варварина посича лятото

Филмът, заснет в България, ще проследи приключенията на Конан из фантастичния континент на Хайбория. Новият трейлър обаче крие факта за конските неволи на Джейсън Момоа в родината ни.

Изображение с име: Conan the BarbarianДжейсън Момоа определено израства в кариерата си. Първата му голяма роля е в „Спасители на плажа“. След това влиза в жанра, ставайки любимец на феновете като Ронън Декс в „Старгейт: Атлантида„. Наскоро Джейсън се уреди с участие и в хитовия сериал „Игра на тронове„, който започна първия си сезон ударно по целия свят. Това лято обаче ще го видим на съвсем друго ниво. Персоната му се пренася в киносалоните и то не с коя да е роля, а тази на култовия „Конан Варварина“. Образът на Конан се развива вече 8 десетилетия – в проза, на малък и голям екран, в различни игри. Кулминацията му е през 1982 година, когато в ролята влиза Арнолд Шварценегер, а филмът става хит. На 19 август тази година по кината ще мине римейкът му в 3Д, а днес е излязъл и трейлърът:

http://www.youtube.com/watch?v=JLtyuLGsj8Y

Интересно изглежда, нали? Още по-интересно е, че филмът е заснет в милата ни татковина, с помощта на „Ню имидж България“. „Конан Варварина“ е с бюджет от почти 100 милиона долара, което го прави най-скъпата продукция, заснемана на нашя земя. Сред локациите, където Джейсън Момоа е размахвал яростно меча си, са Бистрица, Болата в Добричко, Витоша, минният музей в Перник и филмовите студия в Бояна, София. Продуцентите са доволни от красивите пейзажи, които е осигурила природата ни, а засега единствената критика е от страна на Джейсън Момоа към… конете ни. В интервю по случай началото на „Игра на тронове“, хаваецът споделя, че не му е било лесно да се качи на кон за сериала на HBO, защото в България е намразил животните. На кастинга е излъгал, че може да язди, за да го вземат за ролята, а когато е дошъл тук, противно на очакванията му, никой не му е обяснявал как да язди и как да играе по-специалните сцени (ако например му се налага да се бие докато е на кон). В резултат Джейсън получил множество синини, а конят му много псувни. Толкова го е намразил, че е искал да го изяде, по собствените му думи. В „Игра на тронове“ омразата му към коне е била потушена от професионалистите, които са му давали съвети за актьорско майсторство върху кон, но след това му се е наложило да се върне тук и да заснеме наново някои сцени – което е възродило омразата му към конете.

Изображение с име: Jason MomoaНо да оставим настрана неволите на ездача и да видим за какво точно става дума във филма. Кимерийският войн Конан се впуска в отмъщение за убийството на баща си и изпепеляването на селото си. След битки с ужасяващи съперници и отвратителни чудовища се оказва, че той е единствената надежда на Хайборийските нации за съпротива срещу наближаващата инвазия на невъобразимо свръхестествено зло. Режисьорът е неособено известният Маркъс Ниспъл, работил по римейковете на „Петък 13-ти“ и „Тексаско клане“.

Към Джейсън Момоа в актьорския състав се присъединяват и Рейчъл Никълс („Джи Ай Джо“, „Престъпни умове“), Стивън Ланг („Аватар“, „Тера нова„), Роуз МакГауън („Писък“, „Чародейките„), а от наша страна – Диана Любенова („Морска сол“, „Забранена любов“), Йоан Карамфилов („Четвъртият вид“), Коцето Калки („Мисия Лондон“) и куп сексапилни статистки, подбрани от конкурса „Мис Плеймейт“.

Стабилната доза фентъзи в лентата, родните пейзажи и любимите актьори (не българските) определено ще ме мотивират да гледам филма. А вас?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата