1 коментар
fallout 4

Излиза Fallout 4

Едно от най-големите заглавия за геймърите ще бъде достъпно още тази седмица, а критиците уверяват, че чакането си заслужава.

Въпреки че в рехавите ни статии за компютърни игри отделихме доста внимание на Starcraft: Legacy of the Void, но така и не написахме нищо за Fallout 4, нека това не ви заблуждава – това е една от най-чаканите игри за тази година и огромни орди от фенове чакат да видят какво ново ще предложи новото заглавие от култовата поредица. Тя вече е номер 1 в Steam, ден преди премиерата си, скоро ще видим и дали няма да разбие някой рекорд с продажби.

Fallout 4 е екшън роул-плей с отворен свят на Bethesda Game Studios. Действието се развива 200 години след ядрена война в пост-апокалиптичен Бостън. Там играчът излиза от подземен бункер и започва да изпълнява мисии, зададени от нуждаещите се наоколо, за да подобрява героя си. Може да се играе от първо и трето лице, като геймплеят не е линеен. Любопитно е, че главният герой, се е скрил в бункера през 2077 г., когато бомбите са паднали, тоест историята започва с въпросния апокалипсис, ход, който досега не е бил прилаган в други игри от поредицата.

Бутон за зареждане на YouTube видео

След суперуспешната трета част, много геймъри се чудеха дали четвъртата ще намери начин да продължи традицията за повишаване на качеството. Ранните ревюта вече са пуснати и по всичко личи, че да, Fallout 4 отговаря на надеждите. Опустошената земя предлага достатъчно съдържание за любопитните играчи, което да ги държи ангажирани седмици, ако не и месеци наред. Играта се описва като пристрастяваща и предизвикваща емоции, а изборите на героя по време на играта имат истински непредвидими последствия за късните й фази. От време на време има засечки и бъгчета, но това едва ли е неочаквано, тъй като такива имаше и в третата част. Общо взето, консенсусът на критиците е, че феновете на предишната игра със сигурност ще харесат и тази.

Fallout 4 излиза на 10 ноември за Xbox One, PlayStation 4 и PC.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата