margaret atwood

Hulu ще прави сериал от „Историята на слугинята“ на Маргарет Атууд

Поръчани са 10 епизода за адаптацията.

В главната роля е Елизабет Мос.
Елизабет Мос е в главната роля.

Малко по малко, Hulu започва да се превръща в сериозен конкурент на Netflix и Amazon. След като впечатли със своя сериал, 11.22.63, сайтът ще продуцира нов проект – The Handmaiden’s Tale по едноименния роман на Маргарет Атууд (на снимката горе).

Творбата от 1985 г. е една от емблематичните за Атууд и е с няколко награди. Била е адаптирана за филм през 1990 г., по нея има също комикс, опера и балет. Сюжетът се развива в близкото бъдеще, когато тоталитарната християнска диктатура Република Гилиад е превзела САЩ. Историята засяга темите за подчиняването на жените и начина, по който те могат да върнат свободата си.

Поръчани са направо 10 епизода за проекта, като засега не се знае дали става дума за минисериал или за сериал, ориентиран към ежегодно подновяване, както и доколко ще бъде вярна адаптацията на оригинала. Изпълнителни продуценти ще са Брус Милър („Стоте“), Даниел Уилсън (продуцент на гореспоменатия филм), Фран Сиърс („Изискани господа“) и Уорън Литълфийлд („Фарго“). Атууд също е привлечена към екипа като продуцент-консултант, което със сигурност ще й даде поне малко контрол.

В главната роля ще играе Елизабет Мос („Момчетата от Медисън авеню“), която ще се превъплъти в Офред – една от последните плодовити жени, която става прислужница в домакинството на командир. Докато обществото е раздирано от екологични катастрофи и намаляваща раждаемост, такива жени са принудени да станат сексуални робини, които да помогнат за населването на опустошения свят. Това е също свят, в който всеки може да бъде шпионин. Офред трябва да оцелее и да навигира между командирите и техните жени, домашни прислужници, наречени „Марта“, както и своите колежки, за да намери дъщерята, която й е била отнета.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата