Doctor Strange

Нов трейлър за „Доктор Стрейндж“

Презентацията на Марвел на Комик Кон запазва кадрите от „Пазители на галактиката 2“ и „Тор: Рагнарьок“ в тайна.

Нови кадри от дългоочаквания „Доктор Стрейндж“ бяха показани първо на феновете, посетили световноизвестното изложение Comic-Con в Сан Диего. Вторият трейлър показва зрелищни сцени, пропити с много магия и мистика, но и типичния за Марвел хумор. Мистичният екшън с участието на Бенедикт Къмбърбач, Чуетел Еджиофор, Мадс Микелсен и Тилда Суинтън е следващият филм от третия етап на Киновселената на Марвел, чиято цел е – в рамките на четири години и девет филма – да представи на публиката нови герои и да продължи приключенията на любимците на феновете. „Доктор Стрейндж“ излиза в България заедно с американската премиера на 4 ноември и е сниман на локации в Лондон, Ню Йорк, Хонконг и Катманду, Непал.

„Доктор Стрейндж“ проследява историята на неврохирурга д-р Стивън Стрейндж, който след ужасяваща автомобилна катастрофа не може да използва ръцете си. Когато традиционната медицина го предава, той търси изцеление и надежда на необичайно място – мистериозен анклав на име Камар-Тадж. Стивън бързо разбира, че това не е просто център за лечение, но също и фронтовата линия на битката срещу невидими зли сили, които искат да унищожат нашата реалност. Скоро Стрейндж – въоръжен с новопридобити магически способности – трябва да избере дали да се завърне към охолния си живот или да загърби всичко, за да защитава света като най-могъщия жив магьосник.

Базиран на героя от комиксите на Марвел, който се появява за първи път в “Strange Tales”, бр. 110, издаден през юли 1963, „Доктор Стрейндж“ продължава линията на епични киноприключения, сред които поредиците за Железният човек, Тор, Капитан Америка, Отмъстителите, Пазители на галактиката. Продуцент на „Доктор Стрейндж“ е, разбира се, Кевин Файги, а режисурата е поверена на Скот Дериксън.

Бутон за зареждане на YouTube видео

На конвенцията Comic-Con в Сан Диего станаха ясни и любопитни факти около други герои и филми от Вселената на Марвел. Бри Ларсон влиза в ролята на Капитан Марвел, първата супергероиня, която ще има свой самостоятелен филм в супергеройската вселена (не броим „Жената чудо“, защото тя е на конкурентната DC Comics), а Кърт Ръсел влиза в ролята на бащата на Звездния повелител в „Пазители на галактиката 2“. Хълк се присъединява към Тор в следващия филм за могъщия бог, като снимките са започнали преди около седмица. Хълк и Тор се очаква да се сбият във филма, макар че накрая, естествено, ще обединят силите си, за да победят злодея на филма, Съртър – огромен огнен демон, който иска да избяга от затвора си и да затрие живота на Асгард. За „Черната пантера“ знаем, че Лупита Нионго ще се появи с интересна роля – тази на Накиа, член на женската охранителна групировка Дора Миладже. Глава на охранителките е Окойе, в чиято роля ще влезе Данай Гурира от „Живите мъртви“. Майкъл Б. Джордан („Фантастичната четворка“ (2016)) пък ще бъде злодеят – Ерил Килмонгър. От „Тор: Рагнарьок“ и „Пазители на галактиката 2“ са показани кадри в суров вид, но те не са достъпни в интернет и ще останат достояние само на присъствалите в залата. Простолюдието, към което спадаме и ние, ще трябва да почака докато се натрупат повече снимки и не се пусне официален трейлър със завършени визуални ефекти.

„Доктор Стрейндж“ е в кината от 4 ноември 2016 на 3D, IMAX 3D и 4DX. След това идват „Пазители на галактиката 2“ (5 май 2017), Spider-Man: Homecoming (7 юли 2017), „Черната пантера“ (16 февруари 2018), „Отмъстителите: Войната на безкрайността – Част 1“ (4 май 2018), „Антмен и Осата“ (6 юли 2018), „Капитан Марвел“ (8 март 2019) и „Отмъстителите: Войната на безкрайността – Част 2“ (3 май 2019).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата