1 коментар
machine

3 опции за нови сериали по Syfy

Поръчани са пилоти за The Machine, Happy! и The Haunted.

Американската кабеларка за фантастика Syfy не се смяташе за най-престижната телевизия дори когато излъчваше хитовия „Бойна звезда Галактика“, но оттогава само пропада. Опитва се да се върне към златните си години с нови хардкор фантастични сериали като Dark Matter и Killjoys, но с миниатюрните им бюджети трудно ще го постигне. Затова телевизията се оглежда за нови възможности да се върне в сърцата на феновете.

По този повод са поръчани три пилотни епизода на различни сериали, като един или няколко от тях в последствие могат да прераснат в поръчки за цели сезони (или да не бъдат одобрени и да потънат в забвение). Проектите са от различни поджанрове на фантастиката, така че е трудно да се сравняват, но вероятно това ще се наложи, когато дойде моментът продуцентите да избират. Ето кои са идеите:

The Machine (Машината): Този проектосериал се базира на едноименния филм от 2013 г. с Кейти Лоц и Тоби Стивънс (снимката горе). Сюжетът се развива в свят, преобразен от появата на изкуствен интелект. Главните герои са шестима, а техните истории се въртят около конфликта между човека и технологията. Голяма част от екипа на филма ще участва и тук, като дори оригиналния режисьор Карадог Джеймс ще продуцира.

happy-comic-book-coverHappy! (Щастливко!): Това пък е базирано по комикс на Грант Морисън („Батман“) и Дарик Робъртсън (снимката вдясно). Сюжетът се върти около корумпирано бивше ченге, вечно под въздействието на някакви опиати, което става наемен убиец. Той попада на свят на души, секс, убийства и предателства. Но всичко се променя, когато среща въображаем син еднорог, който е „неуморимо позитивен“. Самият Морисън ще бъде част от екипа на екранизацията.

The Haunted (Обладаните): Единственият оригинален проект, дело на сценариста на пилота на „Магьосниците“, Нога Ландо. Сериалът следва четирима братя и сестри, които се събират отново след смъртта на родителите си. Докато се борят с вътрешните си демони, те бързо разбират, че скоро ще се сбият и с истински такива. Писателят Джеймс Фрей също ще е в екипа.

Честно казано, и трите не звучат особено обещаващо на пръв поглед, особено ако Syfy смята да ги продуцира със същите смешни пари, с които прави и останалата си продукиця. Но пък някой от тях може да ни изненада. Вие на кой от трите стискате палци?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата