fdf

Какво да очакваме от Дните на фантастичното

Пълна програма за фестивала на 29 и 30 октомври.

На 29 и 30 октомври в Литературен клуб “Перото” се организира фестивалът “Дни на фантастичното”. Домакините от Инициатива ФендъмBG са подготвили разнообразна програма за двата дни на фестивала. Събитието започва от 12:45 в събота с кратко откриване, последвано от дискусия с водещи български издателски къщи за предизвикателствата пред публикуването и превода на фантастика на родния пазар. Оттам нататък продължаваме с тайни от кухнята на създаването на ескейп стаите, разходка из дебрите на анимето и широка среща с феновете на фантастиката.

Неделната програма обръща поглед към комиксите, компютърните игри, хоръра, космическите предизвикателства и виртуалната реалност. Фестивалът ще завърши с афтърпарти, белязано от четене на страшни разкази и дегустиране на вкусотии.

Ето и пълната програма:

programa

Входът е свободен, а целта е да се вдъхновим да търсим фафнтастиката и фентъзито на възможно най-много места. Инициатива ФендъмBG е колектив на почитатели на фантастичното от различни списания, клубове и организации, обединен от желанието за сътрудничество между фантастичните общности. Начинанието е с подкрепата на литературен клуб “Перото” и ще включва също разнообразни изложби и игри с публиката.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата