marvel-inhumans

Новият сериал на Марвел може да има IMAX прожекции

Повече за Inhumans, който ще тръгне през септември.

Изображение с име: Uncanny_Inhumans_Vol_1_3След като първоначално обяви Inhumans за един от последните филми на трета фаза от кино вселената си (нехората вече са част от сюжета на „Агентите на Щ.И.Т“), Марвел първо отложи филма за по-късно, а след това направо го заряза. Вместо това, комикс-гигантът реши да ги остави като сериал. И то какъв!

Детайлите за сюжета още са малко, но ще се запази основната идея на комиксите – хора, върху чиито предшественици извънземната раса Крий е експериментирала преди хиляди години. Днес, наследниците на тези гени, трябва да минат през мъглите на Териген, за да се трансформират и да получат уникални сили. Любопитно е, че един от героите в комиксите е гигантско куче, което може да се телепортира. То ще бъде запазено и за телевизионната версия, като вероятно ще изисква много компютърна анимация. Според главния сценарист Скот Бък огромното количество герои трябва да даде повече дълбочина на историята.

За продукцията на сериала, телевизия ABC (собственост на Дисни и следователно посестрима на Марвел) обяви, че ще си партнира с IMAX за минисериал в осем епизода, първите два от които ще бъдат показвани за кратко по кината, на IMAX (за съжаление, не знаем дали и у нас ще има такава премиера). Подбрани са основните актьори:

  • Иван Рион („Игра на тронове“, „Особняци“) ще играе Максимус Лудия, главният герой. Той е брат на краля и е отдаден на народа си. Смята, че тронът му приляга повече.
  • Ансън Маунт („Ад на колела“) ще играе Черната мълния (да не се бърка с нито една от двете Черни светкавици), краля на Атилан. Той не говори, а комуникира невербално, тъй като гласът му е толкова силен, че може да изравни цели градове със земята ако само прошепне.
  • Серинда Суон („Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Похитителят на мълнии“) ще бъде Медуза, кралицата на Атилан. Нейната суперсила е да контролира и оформя косата си.
  • Кен Люнг („Нощна смяна“, „Изгубени“) ще е Карнак – мъдрец, който така и не е развил суперсили, но е гениален стратег и винаги намира пропуски в чуждите планове, структури или каквото и да е. Притежава и великолепни бойни умения.
  • Еме Икуакор („Оцеляване“) ще бъде Горгон, братовчед на Черната мълния, член на Кралското семейство и лидер на Атиланските войски. Със суперсилни крака той може да предизвиква земетресения само удряйки ги в земята. Горгон е и пълна противоположност на братовчед си Карнак – по-скоро ще се сбие, отколкото ще опита да реши проблемите си.
  • Изабел Корниш (Puberty Blues) ще играе Кристал, сестра на Медуза. Тя е най-малката от Кралското семейство и има способността да контролира елементите. Тя е независима, но и отдадена на семейството си.
  • Майк Моу („Империя“) – Тритон, братовчед на Черната мълния. Той е спокоен и устойчив на стрес, изключително атлетичен. Неговата суперсила е способността да живее под вода.
  • Соня Балморес (Beyond the Break) – Ауран, начело на Атиланската Кралска гвардия. Тя е способна и целеустремена, лоялна на Краля до смърт.
  • Елън Уоглом („Секс до дупка“) ще бъде мистериозен персонаж, който засега не се разкрива. Знае се обаче, че тя ще е умна и толкова фокусирана върху целта си, че ще забравя как да общува с околните. Работата й в частна фирма за самолети е нейният живот, като отстъпва само на страстта й към космоса и Луната. Очаква я най-голямото приключение в живота й.

„Нехората“ са с обявена премиера за септември, като снимките започнаха преди два дни на Хаваите. Предвижда се първите два епизода да вървят 2 седмици по кината в САЩ, като започнат от техния Ден на труда, след което да излязат и по телевизията, на 27 септември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата