Последни коментари


Петя Ивайлова

Надявам се, джедаите във филма да не са наистина последните.
Прочетох статии с разочароващи спойлери, от които съдя, че филмът няма да е сред любимите ми :/
Накрая ще се окаже, че втората трилогия ми харесва повече от тази – ужас!
За мен филмът за Хан Соло, който вече беше описан като уестърн в Една далечна галактика, е ненужен. Междузвездни войни е за джедаите – поне това е, което аз искам да гледам; не за разнообразни раси, които се борят за мир и живеят в относително разбирателство.


Петя Ивайлова

И на мен сериалът ми хареса, въпреки, че ако се очаква да симпатизирам на бомбаджията или на травмираните окупатори, това няма как да стане – намерили са каквото са търсили.
Интеракцията между Франк и Дейвид (Микро) беше на ниво, дано да не им хрумне в някой от следващите сезони да го превърнат в злодей (четох, че в комиксите вече са го направили, но в тези комикси се случват много идиотски неща, така че не смятам, че са от значение).
Карън може да си ходи. Дразнеща личност е.


Петър Атанасов

В Америка като обявят заглавието, почти веднага след това го пускат по локалните клонове да го превеждат. Поради разлиците в езиците, такива детайли се уточняват още в същия момент или до няколко дни по-късно. И да, Кари Фишър е приключила със снимките преди да се спомине.

Спойлер:
И докато са мислели дали да променят сцени с нея, за да я убият още в осми епизод, или не, са решили по-скоро да променят плановете си за девети, където да се отдалечат от образа й. Подозирам, че Епизод 9 ще започне с погребението с почести на принцеса Лея, а дъщеря й, Били Лорд ще полага венец на гроба. Според мен е лошо, че от старата трилогия не остана никой, освен ако не броим евентуално онази с големия нос, или пък ако не започнат Люк и Йода постоянно да се връщат като джедаи, защото никой не умира наистина 🙁 Старите герои бяха най-интересни в този филм, поне за мен. Въпреки че от срещата между Люк и Лея остана какво да се желае – двамата нямаха абсолютно никаква химия. Сега ще им се наложи спешно да направят Кайло Рен сносен образ, а Рей, По и Фин да ги задълбочат.


Неделчо Ласков

Уф! Не искам да чакам! Доста много го харесвам този 😀 и аз не знам защо точно. Беше ясно, че ще има втори сезон, но нека е по-скоро моля.


Петър Атанасов

Ми хората въстават и се вдигат на бой, стори ми се подходящо да използвам „оружие“ в заглавието 🙂


Неделчо Ласков

„Критиката ми вероятно ще се стори излишна на слабо заинтересованите зрители, които отиват на филма колкото да не останат по-назад, но реално не се интересуват от поредицата, може да се стори пресилена на върлите фенове, които не допускат мисълта, че е възможно да има Star Wars със слабости“ – Не знам, в коя група подадам аз *вдига рамене*
На мен филмът ми хареса. Имаше от всичко по малко. Кайло Рен все още е грозен. ВВ-8 още повече го обичам.
Имам два въпроса обаче. Първият е породен от българските ревюта – как разбрахме, че „The Last Jedi“ е множествено число – „последните“, а не „последният“? И вторият е – вкички тези сцени с Кари Фишър, са успели да ги заснемат преди да почине ли?


Неделчо Ласков

Оружие?
Този филм има доста потенциал, но има и прекалено голям шанс да го направят прекалено много ала „Трон“…inтeresno; 😉 и мерси все пак е нещо! 🙂


Неделчо Ласков

Еее супер!!! Доста чакахме за това интервю, но се е получило страхотно 😀


Петър Атанасов

Той май няма и да се връща на самия остров, а ще дава акъл от разстояние.


Нед Недев

Нормално да е за кратко. Кой би се върнал за трети път доброволно на място, където едва не бива изяден от динозаври?! 😀
Има слухове, че и Сам Нийл ще се появи за кратко, но не са потвърдени.


Петър Атанасов

Броя казаното от теб за плюс, защото Голдблум не ми е от най-симпатичните.


cinemascrotum

Много се приказва за участието на Голдблум, но той самият заяви, че ролята му е пренебрежимо миниатюрна, така че не го бройте за плюс.


Петър Атанасов

О, и аз се съмнявам. Публиката си взе дозата динозавърска носталгия преди 2 години, а реално филмът не беше кой знае какво. И този трейлър също не ме впечатлява, макар че има време за по-обещаващи кадри. Засега очаквам бокс-офис като на малко по-успешен комиксов филм.


e01

За съжаление съм го пропуснал го по някаква причина.
Странно ми е защо подобни филми и сериали не са особено популярни, нито powerless, нито better of ted направиха някакъв фурор, а в същото време някаква жалка светкавичка и инфантилен стрелец с лък боксуват и събират популярност.
В тия сериозноте продукции нещата са трагико-смешно неестествени, а в пародиите са смешни защото фокуса е да са неестествени.


Нед Недев

Обединили са втория и третия JP в един филм, копирайки доста сцени от третия. Хитър ход, обаче, да вкарат популярен герой от старите, както и да го наклонят към хорър жанра.
И все пак се съмнявам да достигне милиард (макар че и за първия си мислех същото, а той ги отвя :D).


рин

Ей, най-накрая и на това, то бива криеница, ама… 🙂


рин

Най-накрая, дългото чакане кажи речи свърши. Февруари суперкомадосите идат! 🙂


Петя Ивайлова

Тъкмо самообявилите се за истински фенове, ще има по какво да плюят и ще престанат да обиждат Дискавъри))


Кал

Браво за подробното и честно представяне!

В личните си класации се разминаваме (а аз смятам и че този сборник, поне в писателско отношение, е най-силният от петте дотук), но по-важно винаги ми е било да разбера как разсъждават другите читатели. Горе си ми дал бол материал.

И поне аз много се забавлявах с английската реч в твоя разказ. 😀


Петя Ивайлова

„Мрачен и зрял“…значи няма да го гледам…Първият си беше достатъчно мрачен, между другото, не е нужно да се влачат черва..


Аневризъм

Не виждам защо не харесваш последния разказ. Всички диалози в тези сборници винаги са били като от комикс, а сюжетите – от американска анимация.Този сериал много ми хареса.
Дано не го забавят много.


cinemascrotum

Буквално могат да вземат ВСЕКИ друг актьор, да го нагиздят с 20 кг. грим и ще имат абсолютно същия персонаж, така че няма нужда от драма.


Петя Ивайлова

Сигурно този актьор е поискал повече пари и са му отказали. В такъв случай няма как да оставят заснетото. Наистина е странно, а и в случая не става дума за изключване заради скандал (което стана модерно напоследък), а за неразбирателство между работодател и подчинен.


Иван петков

Странно… След дъжд качулка. Поне заснетото да го бяха оставили, а накрая да го сминят, демонът и без друго приема какъвто си иска вид.


What the fuck is wrong with you

Очевидно сме гледали различни неща или просто… Абе различни неща сме гледали. 😀


Петя Ивайлова

Все повече се разочаровам от съвременната Западна цивилизация; напоследък и любимият ми супергерой е японец – казва се Сайтама 😀


рин

Аз това следя Драгоновите топки (Dragon Ball Super) , псуват се и се млатят божествено.


Петя Ивайлова

Прекалено политически коректни са. Хотел Трансилвания беше интересен, докато чудовищата си бяха чудовища – вторият филм е боклук, защото ги превърна в някаква метафора за различните хора (независимо дали става дума за неамериканци, ексцентрици или някакви други).


Славяна

С голямо прискърбие мога да заявя, че съм пораснала… Нито едно анимационно филмче не може да ме заинтригува особено.
Хотел Трансилвания, който започна толкова оригинално и интересно ме загуби с втория филм, а третия надали изобщо ще го гледам.
С още по-голямо прискърбие отбелязвам и факта, че вече дори няма хубава анимация – всичко е с компютърна графика(макар и очаквано с оглед на времето, в което живеем), но дори и историите са изключително плоски.. И не обидни – в смисъл, че се стъпва на пръсти дали няма да обидиш този или онзи и си личи много това заобикаляне на теми.


Стан

Първия сезон беше „мех“ като цяло, нищо особено. Но финала ме изненада много! Нещо което много ми липсва в днешните сериали, е интригата, изненадата, непредсказуемостта. Без значение дали е комедия, драма, sci-fi. Радвам се че го подновяват 🙂


Петър Атанасов

Завишени са, защото е филм за комиксови супергерои. Сравнявах колко повече ми хареса спрямо Батман въ Супермен и Тор, та да ги натаманя така. Ако тръгна на повечето тъпотии по кината да им пиша реалните оценки без оглед на жанра и очакванията за тях, ще гледате по ревютата само двойки и тройки 🙂


infi
infi

Докато Зак и DC работят заедно, ще получаваме един не пълен продукт. Но определено се вижда че има подобрение, все пак мисля че оценките са ти малко завишени… с около 1 единица 😀


Неделчо Ласков

Много добър тийзър! Какво им отне толкова време 😀


Драго

Аз съм доволен – Батман беше добре, макар и не толкова мрачен както предния филм, ползваха му музикалната темичка от едно време (1989) на Дани Елфман (аз пуснах една-две сълзи от щастие и носталгия по детството), останалите също най-малкото не дразнеха. Филма е ефектен, с добър comic relief, история имаше колкото да има, но то никой не е очаквал друго. Съгласен съм, че Супермен наистина обезмисля всички останали, но ако ни готвят в следващ момент Darkseid, баланса на силите ще е малко по-различен.
Най-великия момент беше като свърши филма как двата най-горни реда си изчкахме надписите за post-credit scene, а по-долу позьорите излезнаха като им казаха „ползвайте изходите отгоре“.


Нед Недев

Не ми хареса. Беше точно това, което очаквах – блудкав филм, направен насила. Повечето герои са апатични. Да не говорим, че Супермен откровено си обезсмисля Justice League. Поне за мен е най-лошия супергеройски филм за годината. Добре, че беше Светкавицата, за да го спаси от емоционален крах.


Петър Атанасов

Така е, миналата година ми плащаха от Марвел да хваля Отмъстителите и да хейтя Батман, сега обратно. Всяка година ме заливат с милиони и се борят за одобрението ми, а аз все по-скъпо взимам 🙂

Имай предвид, че и очакванията имат значение. Тук очаквах брутална простотия, а при Тор очаквах подобие на Пазителите на галактиката. При Тор бях много разочарован, докато тук съм приятно изненадан. А реално и двата филма са на едно ниво – комиксово 😀


Нед Недев

Хмм, нахейти „Thor“ и хвалиш „Justice League“. Нещо ме съмнява. Аз откъде да знам, че по банковата ти сметка не е постъпила прилична сума от DC? Чудя се дали да го гледам. Приканват ме, но…


Петър Атанасов

Е не е ли простак 🙂


Славяна

Супергероят-простак…. Честно ли?! 😁 добре че беше той, за да гледаме нещо, което не е за малки деца, че даже и се наложи да се понапънем на места, за да схванем шегата. В 90% от другите филми, шегите са смлени и само трябва да ги чуеш, за да ги разбереш. Дедпул е страхотен, забавен и дори любовната история беше върхът! А така като чета, явно на самия Кейбъл историята също е доста интересна и ако я заплетат малко в тоЗи филм, ще се получи доста добре


Петя Ивайлова

Един от продуцентите на СиДабълю вече е обвинен, но не от него. На едно друго място писах, че за мен е подозрително как в тези сериали се наемат често гей актьори и точно техните персонажи си тръгват след един-два (най-много) сезона.


cinemascrotum

Може да обмисля грандиозен скандал и да обвини някой от продуцентите, че го е докоснал по интимните зони, с което да се хване на хорото с останалите изстрадали жертви на секс-тормоза. 🙂
А ако наистина е толкова депресиран, че сам напуска единствената си работа, значи най-вероятно е време да започнем да оглеждаме холивудските некролози за името му…


Петя Ивайлова

Преди Задругата? Дали ще се разказва за това как Саурон се е превърнал в голямо огнено Око? ))


Петър Атанасов

Вече е официално – ще има сериал за „Властелина на пръстените“ по Амазон със сигурност, и то с много сезони, а може и разклонение по-нататък. Сюжетът ще се развива преди Задругата на пръстена, като наследниците на Толкин ще са замесени в подготовката.


Драго

Съгласен – спрямо 3тия сезон на сериала книгата си е друго ниво. А и усещането, което носи е спрямо първите сезони, които дори и с баластрата бяха по развдижени и интересни