Последни коментари


рин

Не е ясно за момента, дали ще има или ще го спрат. А за парарелите с реалността, всъщност много режисьори/сценаристи и тн използват сериали да вкарват тези „паралели“. Било под политически натиск, с обратна сила на политически режими или просто така, истината е че прекалено много сериали правят това, така дори се манипулират хората в определени възгледи, без да им става ясно дори, все пак гледат измислено тв шоу….

Както и в After Trek S01E01 – това е шоу, което върви след СТ Дискавъри, подобно на Talking Dead, си казаха и там водещия и човекът зад СТД, че важно е да минават идеите, без значение с какви дрехи са, нещо което и аз самият споменах в поста ми след гледането на стд-епизоди 1 и 2 (малкият ми пост в сайта) и то преди да гледам афтър дарк няколко дни по-късно.


Неделчо Ласков

Супер много ми хареса! Паралелите с реалността са едновременно забавни, но провокират и рамисъл. Ще има ли втори сезон?


Петя Ивайлова

Сега като написа, се загледах )) Кодът е лесен, само оценката ме озадачава 😀


Петър Атанасов

Мнеееее, но добър опит. Ето виж, вече дадох повече подсказки за тайните ми гениални мисли, отколкото Линч в „Туин Пийкс“.


рин

Ма това кодове ли бяха… за разгадаване?!? ахахах 😂 kpdl7f -> кпд=линч 7 (отдадената работа) / фрост 0 (получената топлина) – на нула не се дели, и за тва получаваме, нищо, опа нещо невъзможно за определение, от което произтича и оценката… Мистериозна!


Петър Атанасов

И все пак някой успя ли да ми разкодира кодовете 😀


Бо

Forever беше много хубав сериал , жалко много за него


рин

Мдам, припомни си – като писахме и с Миро за сезона

Мир и любов може да има само, ако интелекта на всички мине на няколко хиляди точки IQ и няма общо с нациите.
Българите са създавали и подпомагали различни етноси, народи и племенца да създават държави и да станат нации, за да не загинат, още от време оно, античния свят, а ти искаш да махаш нациите от уравнението? ехо!??! 😅


Петя Ивайлова

Сигурно ще се формират нови нации – хората са различни, не е възможно да бъдат постоянно сплотени 🙂 Напоследък си мисля, че чиповете са по-сигурния начин да се постигнат дълготрайни мир и любов – стига да работят добре и никой да няма достъп до тях(за да манипулира населението). Представи си – изведнъж всички стават по-малко агресивни и започват да си гледат работата, вместо да се мъчат да се налагат на околните…


Петър Атанасов

Изгледах и аз втори сезон вече. В началото изглеждаше все едно сценаристите съвсем са се загубили и нямат представа какво да правят с екранното време, но последните два епизода си струваха. Любопитно ми е накъде ще отидат нещата.

Впрочем, дали наистина ако елементът нация се изтрие от съществуване (дали чрез естественото му отпадане, което все някога ще се случи в нашия свят, или чрез налагането на една-единствена нация навсякъде и изтребване на всички други, както можеше да се случи в сериала), то ще се възцарят навсякъде дълготрайни мир и любов?


Иван Петков

Космическите изглеждат интересни, макар че още е рано да се каже каквото и да е.


рин

Пръстенов свят е много добра трилогия, който я е пропуснал да си навакса. Тука вече сериалите са по интересни от тези в предната статия. Снежен крах също дано да се получи. А за Сблъсък, ех, това е един от любимите ми мини сериали, който е пропуснал книгите и мини сериала да си навакса. Тъй като старият мини сериал ми е любим, новият има вероятност да не ми ядне, точно както и със новият It, но дано и от него да могат да направят нещо интересно.Искрено се надявам на „Сблъсък“ да му потръгне. От другите заглавия, като че ли само „Пръстенов свят“ ми звучи като нещо, което бих гледал.


GFoxxx

Той „Мъглата“ беше доста зле. Много неща куцаха, радвам се, че мъката бе прекратена.


Нед Недев

Само Nightflyers ми звучи като нещо, което има потенциал да бъде интересно, ама е на Syfy – греда. Останалото звучи доста безсолно.


Петя Ивайлова

Помня Джъмпър – филм без абсолютно никакъв сюжет. Спойлер – един младеж открива, че може да се телепортира, забавлява се, открива и че има врагове, които преследват подобните на него – нещо като Инквизицията, намира майка си, която го е изоставила като малък, но тя го мрази, защото е една от тях. Това е всичко 🙂

От тези май ще гледам само комедията. За съжаление всичко ми изглежда много подобно.


Петя Ивайлова

Супергеройските на Нетфликс са по-добри – даже несравнимо по-добри (дори и слабите). Марвел пак са с едни гърди напред…


e01

Аз пък не мога да разбера какви толкова очаквания имате вие, все пак това са сериалчета, епизод, епизод, сезон, сезон… трудно се измисля нещо което да е непомислено и невиждано. При комедиите обаче, все още има попадения.

Иначе съм съгласен с @рин аз и за това си се надявах да пуснат нова Зина 😉


рин

Някой сериали са много добри за заспиване на тях 😅 Когато си киноман и има едни 10-20* сериала на кръст , трябва ли цяла година да гледаш само 1-2 сериала или да му напсуваш една и да не гледаш кьорав филм/сериал, защото всичко като цяло е помия.

От тия сериали светкавицата все още ми е или беше интересен, но да с предния сезон тръгна да се поизчерпва, поне до мид сезона ми беше интересно (макар, че цялата история можеха да я закърпят в 12тина епизода, без да разтягат лукуми)… Да ги видим ще могат ли нещо да измислят по така за новия…

Славяна: Айрис, аз не я търпя от първи сезон, но… чалъма е да можеш да гледаш и да се наслаждаваш като цяло на нещата, напук на всички дразнещи те неща в пейзажа* … (в момента се надявам почти да не видя грозен клингон откъм новия стар трек и може да го ядна сериала)

Иначе, като цяло продуцентите и сценаристите се опитват да изградят една атсмофера и специфичен свят и да бъкат истории в него, ако са успели с химията, пейзажа и героите, каквото и да въртят , хората гледат, една от причините Supernatural да върви към N-ти сезон! 🙂


Петър Атанасов

Продължавам да не разбирам как можете да ги гледате тия глупости 😀 Иначе статията пак е обновена – с нов трейлър на Супергърл и по-дълъг на Свръхестествено.


Нед Недев

И Стрелата и Светкавицата се повтавят с всеки сезон като при втория злодеите са много по-зле. От супергеройските сериали тази година приятна изненада беше Агентите на ЩИТ.


Петя Ивайлова

Мен вече и Светкавицата ме разочарова. До сега във всеки един сезон се случва едно и също – появява се злодей, около личността на който има някаква мистерия – винаги и задължително спийдстър; в началото поне мистерията беше планирана, но напоследък започнаха да си измислят в крачка, което е ужасно!


Славяна

Поправка на поста ми – скапания аутокорект пак се бъзика – трябва да е Айрис, а не Харис 😁


Славяна

Поправка на поста ми – скапания аутокорект пак се бъзикат.
Стрелата май изчерпа злодеите си и пак се връща към добрия стар Дедстроук… тъпо.
Не мога да се отърва от усещането, че Айрис е най-безсмисления, ревящ герой от всички.. целия сезон се въртя около нея и защо?! Не мога… айде поне и тя да се сдобие със сили…


Славяна

Стрелата май изчерпа злодеите си и пак се връща към добрия стар Дедстроук… тъпо.
Не мога да се отърва от усещането, че Харис е най-безсмисления, ревящ герой от всички.. целия сезон се въртя около нея и защо?! Не мога… айде поне и тя да се сдобие със сили…


рин

Хаххаха, е тя книгата си е същата, все е на Роджър Зелазни, все е Джек от сенките и преводача също е един и същ Юлианчо, а вероятността е дори преводът да е абсолютно същият! Сверявал съм други 5-6-10 книги преиздадени така от Бард и думичка* както се казва не променят, за да не дават излишно пари. Ако преиздават книгата всяка година, пак ли така ще се говори?! Ама ревюто е от тази година на изданието (което е едно и също с предните, сменили само кориците и дизайна, формата, твърди меки корици, шрифта удебелили и разширили да има повече страници и тн… ) През половината време имам чувството, че ви дават безплатни книжки да им пускате ревюта и хвърчат и безплатни билети за филми…


рин

Може и да стане по интересен занапред, гледам го без очаквания, щото гледах трейлъра и то си се вижда какво ще е като цяло, макар май летвата трябваше да я смъкна още по надолу, ма то няма къде да дупкам, освен до черната дупка. След гледането на първите 2 епизода съм разочарован от „новия стар враг“ (това е да не спойлвам), от костюмите, маските и облеклата, направо от целия им дизайн, че и на вътрешността на корабите, напомниха ми на ония от Ридик, кви бяха корабите на некромасърите. Политическата корекност също много, ама адкси много дразни, напомня на Българите, дето искат да са си чисти българи, а не да се смесват с циганската/арабска сган (американската мечта) и видиш ли, това е лошо, добро е смесването, макар цвета тука да е обърнат, че ептен щеше да дразни, но идеята им е важно да мине. Имам чувството, че политиците им, им правят сериалите, направо ми напомни и на помията Mass Effect Andromeda с циганския им шеф.


Петя Ивайлова

Тъкмо го гледах. Не е толкова зле, но е рано да се каже как ще е нататък. Двата епизода са само завръзка и представяне на героите, няма същинско действие (сюжетът може да се опише с едно изречение – Започна война между Федерацията и Империята на клингоните.). Изключително много пропаганда – имам намерение да гледам нататък, но ако започне да ме дразни, ще приключа набързо с него. За сега нямам любим персонаж, а ако Майкъл (главната героиня) и капитанката са били двойка, по нищо не си личеше – никаква химия.


Петя Ивайлова

Ревюто е на сегашното издание (а именно – от 2015г) 🙂


рин

Ревю на книжка* излязла преди 21 години на български… Браво, че си го прочела най-накрая! 🙂 Спорния жанр на „сххсфкхскфхсклф“ , ехехехе…. Най-добрият жанр, от най-добрият майстор – жанра „Зелазни“, не е за всеки, а трябва да е! Иначе, ревюто е правилно, не е задълбано в историята, кратка е, особенно за почитатели на Зелазни, всичко острани е като пейзаж, все пак нашето момче, се придвижва през сенките.

+6 за ревюто 🙂


рин

Сериала е малко над средна работа, но става за гледане, все пак е комедия, епизодите са кратки, гледат се от раз. Действието е в един ритъм от началото на 1ва серия на 1ви сезон до последната на втори и да има си интересни моменти, макар да не е много силен сериал, успява да те накара да го догледаш, пък било то малко и със зор. Накратко имаме клуба на загубеняците, преминали през страни моменти в живота и опитвайки се да им придадат смисъл и да разплетат мистерията около случващото им се.


Миро

Оооо майко… още не съм гледал пилотката, ама си позволих да прочета малко Ревюта в IMDB .Еми звучи трагично, и почти никой не го е харесал, много клишета и много политически коректен бил спрямо малцинствата в САЩ и бла бла …. май, май повече от 1 сезон няма да го бъуде, но дази вечер ще го изгледам и като един умерен почитател на сагата ще си преценя дали хората са прави или мрънкат защото са имали много високи очаквания 🙂 .


e01

Изгледах първия епизод и мога да кажа, че тръгна леко като някоя смотана драмо-мистерия, но към средата започна да става интерсно и откачено (НЕ очаквайте някакъв реализъм).

За съжаление съм до там където започват субтитрите на английски 🙁


Петя Ивайлова

Сигурно ще е по-интересен от общия сериал; очаквам го 🙂Не съм съгласен с оценката на Емоционалния заряд. Има осем запетаи, а трябва да са седем максимум. А третата по ред спокойно можеше да бъде “ ; “ 😀


Драго

Пеше, добра статия като цяло. Аз като hardcore fan също съм на менение, че не бива да се превъзнася нещо излишно, когато не е на ниво (или нивото, което ни се иска).

Спойлер:
Иначе идеята на оня с лопатите е да мотивира Надийн да пусне Ед да се ожени за Норма (което беше добре принципно).


рин

Хехехе, не съм казал, че филма е зле, мисля, че оценката, която съм дал от много добър си казва нещата. Но Пениуайз прави филма, а този на Тим Къри за мен е по-добър.


Иван Петков

Супер си е филмът! Според мен рин просто прекалено идеализира стария.


рин

Реших се да го гледам, не останах очарован много! То, така или иначе си е същата история разделена на две части и се чака втората част на новият „IT“ . Заспах на малко преди половината филм към 40-50мин, отдавна не съм заспивал на филм/сериал, е на този заспах… На следващото будно гледане се смях на Клоуна, нещо, което много много не ти идва при старият Клоун на Тим Къри! След 50тата минута до края на 2 часовият филм забелязах, че си обръщам долната устна постояно и се хиля като гламав, като дават Скарсгард, много анимиран ми дойдe, докато Къри прави много , ама много по реалистичен Пениуайз. Крайна оценка на филма 4.50. Все пак е нещо, което съм гледал няколко пъти вече, пуснах си и стария за пореден път да си го припомня и видя какво е положение срещу новия, 4-5г са доста време от последното гледане – Настръхнах на 2-3 места отново, при играта на Тим Къри, ей това е! Летвата му е много висока, играта му е перфектна, а шегите забавни, докато Скардард, няма никакъв репертоар и ми дойде сух… Една разлика между двата филма, е че докато старият се развива в бъдещето и си припомнят историята от детсвото, при новият дейстието на първата част е изцяло разделена в миналото. Останах със усещането, че новият филм е направен за малките деца. Много шум за нищо с тия реклами на всеки гледал го…Легендите продължават хем да ме разочароват брутално, хем да ме изненадват приятно… Миналият сезон приключи с много хубави 5-6 епизода, дано не потънем отново с началните на сезон 3, както стана миналата година малко след началото на втори…
Относно „Свръхдълго“… май превода на Asmodeus е по-скоро Асмодей… Но не това е важното – още не мога да разбера защо Краули трябваше да го прецакат толкова долно. Марк беше уникален в ролята. Дано измислят някакъв начин да го върнат, но доколкото разбирам, самия актьор също не иска да си продължи ролята… Дали не му се видяха и на него 7-8 години твърде много? 😀Аз обичам хорър жанра и гледам такива филми от всякакви времена (започвайки от „Птиците“ и стигайки до „То 2017″… Със сигурно съм изтърпял много простотии, които минават към комедии. Но IT (новия) е нещо феноменално! Превъзходен страшен филм… който наистина ме изплаши – а това ми се случва много рядко и то само в 1-2 сцени… Тук случая беше друг – бях на тръни през повечето време… Усещам се как започвам да викам в киното и после ме напушва на психарски смях – по това познавам, че някой някъде си е свършил работата и не са ми взели парите напразно.


e01

И аз се изненадах приятно, а го мернах случайно по някоя от телевизиите ни. Свежо, забавно, развлекателно 😉


рин

Свежарски е. Даже се реших да им хаштагвам, като им свърши сезона, че беше под въпрос… 🙃


Петър Атанасов

Този сериал е страхотен! Комедия, но с много философия в него. Всяка серия завършва с неочакван обрат (най-големият е за края на сезона, но пък има подсказки за него), а шегите стават по-сполучливи в по-късните епизоди. Горещо препоръчвам и нямам търпение за втори сезон.Наистина жалко… Имаше потенциал сериала. Катрин Кели (госпожица Куил) беше страхотна в епизода, посветен на нея към края на сериала… Поне заради нея си заслужаваше да видим още епизоди. Вярно, че откъм сюжет не се получиха много добре нещата, но атмосферата на Class си беше много приятна.


рин

Приключенския тип Stranger Things, винаги са ми били любими 🙂 На мен пък ми е в топ 3 на филмите, които са успели да ме уплашат за 40тина години, заедно със Злите мъртви и Демонски играчки, независимо, че се водят Б-Филми… След 40-50г Същите неща ще се говорят и за „новият“ То и всички останали филми… Като цяло на всичко му минава времето.


Нед Недев

На мен оригиналния То ми е в топ 3 на най-тъпите ужаси заедно с Писък(даже не знам защо тази комедия я водят ужаси). Филми еднодневки. Може да те ужасят за момента, ама само при първото гледане и то ако е било през 90-те и си бил не повече от 10.


infi
infi

Най-добрият horrar филм от много години.