Последни коментари


Славяна

И Танос е розов 😀


Драго

Защото сме със слаби характери и се надяваме 😉


Иван Стамболийски

Липсваше ми това което усетих при гледане на AC и Warcraft, това по-скоро беше в старите канони на филмите по игри, което си е жалко. Добър филм, но нищо повече 🙁


GFoxxx85

От предния сезон гледах точно първите два епизода. Като фен на старите досиета ми бе напълно достатъчно да разбера, че просто трябва да спра. Тези въпросни две серии ме отвратиха, направо ги намразих.
От последния сезон не съм гледал дори и минута и не смятам да го правя. Не знам изобщо защо някой си го причинява.


Петър Атанасов

Малко изсмукано?? Само малко?? Зарязах сериала след трети сезон, не знам дали някога ще ми дойде муза да го продължа.


Мира

Пак същата история – няколко фракции се бият за годна за живеене земя…
Тия от къде са се пръкнали е друг въпрос. Може би са разни колонизатори, които се връщат в слънчевата система.


Миро

Добре де тези нови хорица- затворници ли са или някви си там КЪДЕ са биле 100 г. мхм ?? тези нашите не са знаели за тях ? или са ги отписали, че са измрели ? малко изсмукано ми се струва ама ще го видим 🙂


Славяна

Отново всичко се повтаря 🙂 Дано да приключат след този сезон вече.


Драго

Пеше, аз след такова ревю няма да го гледам…


Петя Ивайлова

Жалко, трябва да има повече такива сериали.


Петър Атанасов

Ландис е признал, че опитите му да намери друг дом на сериала удрят на камък, така че „Холистична детективска агенция Дърк Джентли“ е окончателно затворена. Аз обаче продължавам да си го харесвам и да го препоръчвам горещо!


Петя Ивайлова

И на мен този сезон не ми хареса… Освен това Ноа Уайли си е намерил нова работа в някаква драма, така че изгледите за сериала не са добри..


Славяна

Дийн Девли може и да не си прави труда да търси друга телевизия, която да излъчва „Библиотекарите“. Този сезон беше изключително слаб, изпълнен с безобразно и откровено глупави моменти.


Неделчо Ласков

И аз така за Lost in Space.
The handmaid’s tale много бързо ще ми омръзне ако нещо реално не се случи във втори сезон.
А Supernatural абсолютно нищо не може да ме върне да го гледам.


Неделчо Ласков

Един от любимите ми нови сериали! Харесва ми, какво видях в трейлъра. Заслужава си гледането.За Lost in Space само съм чувал. Трейлърът ми хареса 😀


Петя Ивайлова

Към средата на първи сезон съм и до тук ми харесва 🙂


Драго

Много точно ревю (все едно аз съм го писал) и най-накрая правдоподобна серия (почти) без излишни глупости.Очаквано ще има 5ти сезон 🙂


Кал

А тук благодаря за напомнянето да ида и да видя филма (че се отплеснах… не, направо се разплеснах от задачи тия дни). Тая вечер го гледахме с четирима-петима приятели… и часът ми е твърде късен да споделя членоразделен отзив, но искам да благодаря и на Ясен Григоров за изящното и умно преживяване.

А на „Бранник“ искам да пожелая първо да иде да гледа „Лили“; или да иде и да го гледа пак, но със собствените си очи и собствената си глава. 😉


Кал

Пак благодарим за разгласата! 🙂

Понеже корицата ни е в по-експериментален формат този път (а „приказките“ в тия сборници – всеки път 😀 ), тук може да я видите цялата:

http://choveshkata.net/blog/wp-content/uploads/2018/02/PzYiZ-vtori_korica_m.jpg


Неделчо Ласков

Според мен за поредна година се убедихме, че оскарите не означават абсолютно нищо и са тотално политизирани. Нищо общо с филмовото изкуство и оценяване на творбите според качествата. IMOЕдна от любимите ми игри 🙂


Неделчо Ласков

Мисля, че и двамата сме прекалено предвидими


Петър Атанасов

На мен пък след този отзив ми стана още по-интересно да я прочета 🙂


Неделчо Ласков

Доста се ентусиазирах, но след това прочетох коментара на Валентин и май ще пропусна 🙃


Валентин Д. Иванов

Прочетох я. Книгата едновременно ми хареса и ме разочарова, Първият роман на Уеър и про-научна твърда фантастика. Според рекламата и този е такъв, но се оказа,ч е не е съвсем. По-скоро основната идея в книгата е свързана с разрушаването на семейните ценности (без да издавам сюжета – това е свързано с мотивацията на главната героиня и на един друг герой, който е основен за задвижване на интригата) и на най-тривиални социални проблеми като неравенство, сливане на престъпност и държава и пр. В този смисъл книгата е даже много силна, защото тези неща са поднесени ненатрапчиво и даже бих казал доста умело за еди начинаещ автор. Моето разочарование иде по-скоро от погрешната настройка да очаквам близко подобие на „Марсианаеца“ и за това са виновни маркетолозите на издателството, а не самия Уеър. В моите очи Уеър се присъединi към една много силна група автори-фантасти, които комбинират наука с проблемите на съвременното общество в много увлекателен фантастичен антураж като Аллистър Рейнолдс (Terminal World например), Пол Макаули и Нанси Крес (като се замисля, почти всичко написано от тях), Но те не са толкова популярни сред мейнстийма – според мен Уеър има преимуществото да е по-достъпен за читателите, които не непременно четат много фантастика. Добре филмираният му роман много помогна помогна в това отношение.
С две думи – горещо препоръчвам Уеър и съм готов да го хваля във всеки Хайд парк. 🙂


Monevwww

Премиерата на 5ти сезон ще бъде на 24 април.


минаващ

С изненада открих, че още се срещат хора говорещи толкова напръцкано. Не ми хареса.


Bojidar

koga i kude moga da gledam 5ti sezon


Петя Ивайлова

Така е – информацията за това кога ще е следващият сезон е малко неясна – видях в официален източник, че ще е чак 2020, но на други места пише 2019. И без това ще излиза много нова информация, клипове и трейлъри – до есента ще разберем със сигурност 🙂На мен сериалът ми хареса като цяло.
Въпреки, че се надявам да видя и от „обичайно“ изглеждащите клингони.
Бях чел някъде, че тъй като имало много родове клингони, то и затова тези изглеждали така – с различни кораби и т.н. Сериите от огледалнана вселена ги изгледах едвам – не си падам по огледалните вселени и в другите серии. Харесаха ми само в Ентърпрайз от 2001. Като стана дума щеше да е готино да покажат нещо от Ентърпрайз. Много бих искал да видя Типол.
Като любими персонажи ми станаха Тили и Паул Стемънтс.

Спойлер:

Стана ми малко тъжно когато Паул държеше медала на доктора в последната серия /spoiler

Спойлер:

Тили ме разсмя много в последната серия – като се опитаха да й откраднат куфарчето :))) /spoiler
Филипа Джорджо също ми допадна – огледлната една идея повече особено пак в последната серия :))).
Соника не ми хареса много много – с тоя перчем.
Надявам се на повече връзи втори сезон с др. серии.
Прочетох в статията по горе, че се очакват нови серии 2020. В сайта им си пише за наесен … дано да е така.На мен wayward ми беше интересен. Щеше да е хубаво да има още една част – да се събудят след 500-1000г. и да видят евотата как са развили цивилизация.


Петя Ивайлова

Значи (опитвам пак)

Спойлер:
Прав си за Вок (белият клингон); има още един голям обрат – ще го видиш скоро. Сполучлив е, но на мен не ми хареса, понеже ми изглеждаше малко глупав.
Аз харесвах доктора и ми беше неприятно, че умря по такъв начин. Ще го видим пак, обаче няма да е същото. Няма да се учудя, ако продължи да присъства във втори сезон.
Кили Тили е интересна капитанка, но като казах, че Тили ще стане капитан със сигурност, имах предвид „нашата“. Най-вероятно до края на сериала ще стане капитан на друг кораб, не на Дискавъри.


Петър Атанасов

Пишеш spoiler в квадратни скоби, описваш си спойлера, и накрая го затваряш със /spoiler в квадратни скоби.


Петя Ивайлова

Нещо въобще не мога да накарам таговете да работят правилно…


Миро

С две думи, като цялосериалчето е доста прилично и от към исотрия, ефекти, герои и режисура, това което му понакуцва поне за мен е че е доста политкоректно, наушким илки не малко дразни, но модата е такава какво да се прави. Аз лично с кеф ще си гледам 2 сеозн когато излезе, макар и да не броя дните до тогава….


Петър Атанасов

Дооооооооооооооооообре 🙂 След десети епизод съм доволен и аз. Ще говоря за обратите в спойлер таг, защото дори от съвсем мъглявите подсказки, които пуснахте тук, разкрих големия спойлер около минута преди да стане ясен.

Спойлер:
Чудех се аз абе какво стана с белия клингон, наследника на Текувма, защо така изчезна, а пък помощницата му си функционира. После почнаха драмите на Тайлър, а аз се сетих за Петя, дето каза, че нарочно не са написали името на актьора, дето го играе, и веднага направих връзката. Готин обрат, признавам си. Макар че още не са го казали официално, че е той. Нали е той? Вие веднага ли го разбрахте или в десети епизод още не беше съвсем ясно тоя защо говори клингонски?

Кефи ме и огледалната вселена, както и че Тили се оказа капитанка доста по-скоро от очакваното 😀 😀 😀 Все още изглежда абсурдно, доста е дебела и пъпчасала, но като си промени поведението веднага стана сто пъти по-симпатична. Отива й да е зла кучка, макар и да не е особено реалистично.

Не съм доволен обаче, че убиха доктора. Какъв е смисълът от гей-двойка в сюжета, като единият гей е първият убит. Тези двамата дори нямат и особена химия, така че не е голяма загуба, но все пак е дразнещо. Като се има предвид, че съм ревал на Джак и Янто в Торчууд, тук си е направо пародия и наистина е пример за фалшива политкоректност. Освен ако някоя височайша технология не го спаси, разбира се, което пак ще е дразнещо. И тоя русия като вижда всичко, толкова ли не можа да го предотврати…

От една страна, първите няколко епизода наистина бяха бая скучни. Не съм сигурен дали след втори епизод щях да продължа да го гледам, ако не бях чел толкова похвали и обещания за готини обрати. Но от друга страна, тези епизоди наистина бяха необходими като един по-дълъг увод. И е чудесно, че са си направили труда да ги покажат подробно.

Вероятно ще пиша още като изгледам останалите серии, надявам се да има още нещо готино като изненада.

Колкото до Сару – като му е прецакана расата, да не му дават командирско място… А и пак има начин да бъде героичен и умен, дори и с прецакано потекло. Досега обаче предимно е комплексар.


Петя Ивайлова

И аз мисля, че Тили сто на сто ще стане капитан някога в бъдещето.
Сару не може да покаже потенциала си, защото го потискат – например Майкъл изобщо не му обръща внимание и често прави каквото си иска, въпреки че той е с по-висок ранг от нея. Неговата раса както се спомена, е изключително прецакана (в Огледалната вселена още повече). Предполагам, че това създава огромни комплекси.


Петър Атанасов

Аз още не съм стигнал до огледалните вселени и обратите, та ще отговоря по-късно 🙂 Засега съм на епизода с летящите сини точки, дето подлудиха дразнещото извънземно с ганглиите. Според мен Сури е тайничко замислен като най-крещящия пример за опасностите от политкоректността – всички капитани и първи помощници са гениални, смели, решителни, героични и т.н., а този е марда и въпреки това е първи помощник/зам. капитан, и то на най-важния кораб. Мога да си обясня неподходящото му място в йерархията само с това, че са го бутали нагоре, тъй като е имало квота за извънземните от неговия тип, да не се чувстват дискриминирани.

Тили съм на 99% убеден, че идеята е да стане капитан, най-вероятно в последния епизод (дали за нея или за сериала, все тая) или пък от средата нататък ако случайно проточат сериала. Първо, че във всяка втора серия до момента става дума, че това й е цел, второ, че онзи като излезе от поредното пътуване й каза „капитане“, тоест, видял го е някъде в бъдещето (или пък в паралелна вселена?). Тъй че – писано й е. Затова очаквам постепенно да става все по-нормална и да й предстоят героични актове, показващи скрити гений и жертвоготовност.


Петър Атанасов

Още не е спрян, но абсолютно никой не очаква да го подновят.Екзорсистът четох, че още през декември го спряха.


Мира

За мен бяха много сполучливи. В повечето време бях тотално изненадана. Това е една от причините да ми хареса толкова сериала.


Петя Ивайлова

Между другото, кажете дали обратите са сполучливи – аз през цялото време следях една много активна група за сериала във Фб и знаех предварително какво ще стане, понеже имаше много точни фенски теории. Въпреки това, самата аз сигурно нямаше да се сетя как ще се обърнат нещата и за мен биха били изненада, ако не бях прочела теориите…


Мира

На мен най-дразнещо лице ми е офицера по сигурността а.к.а тъпия ъгъл от любовния многоъгълник. На кравешка физиономия го докарва много добре. Може да има и нещо общо, че в повечето сцени си партнира с Майкъл, която почти не му отстъпва по хвърляне на белтъци.


Петя Ивайлова

Втори епизод беше по-интересен от първи, затова реших да го догледам. Режисьорът видимо се е постарал да следва оригиналния сюжет, обаче крайният резултат е доста суховат. За сравнение – в „Троя“ с Брад Пит сюжетът няма нищо общо с оригинала, но поне филмът беше интересен.
Тук там има по някоя оригинална сцена, например тази с боговете, които благославят войните преди битка. До тук Ахил има съвсем малко екранно присъствие и само една реплика-закана „Ще се върнем“ – сигурно се мисли за Терминатор. Странно, че сериалът уж щеше да представя нещата от гледна точка на троянците, но те изобщо не са особено интересни – дори Хектор е обезличен, което е постижение.
От друга страна, Менелай е в правото си, а Агамемнон почти е симпатичен (най-малкото буди известно съчувствие) – никой от омирово време не му симпатизира, затова е изненадващо.


Петя Ивайлова

Все още не се знае кой ще е капитан във втори сезон. Сигурно ще е нов човек, а не някой от тези, които познаваме. Убедена съм, че няма да е Кевин Спейси..


cinemascrotum

Хахахха, какво?! Тази шашава джинджърка сериозно ли става капитан? Еха-а, Звездната флота явно има по-занижени критерии за прием на ретарди, даже и от родните ВУЗ-ове. Но то пък един друг шашав джинджър стана капитан на САЩ, така че какво ли се изненадвам…
Като стана дума за Кевин Спейси, кариерата му вече е ликвидирана и човекът би се съгласил дори на второразрядно ТВ шоу, така че ще бъде забавно, ако го поканят за главния злодей на втория сезон. Така поне актьорската игра на някои от каста ще стане много по-реалистична, пък да не говорим за триъгълника. 😀


Петя Ивайлова

Всъщност, има хипотеза, според която Тили е аутистка – и това се възприема като нещо желано и положително от американската публика, въпреки, че най-вероятно намерението на режисьора изобщо не е било такова. За пропагандата написах, че не бива да й се отдава значение – нататък става по-очевидна и глупава, към края ме издразни, но все пак сезонът ми беше интересен.
Истината е, че и аз донякъде симпатизирам на клингоните – надявам се да са завладели Огледалната вселена в отсъствието на…спойлер.
Антъни Рап не ми пречи изобщо – на негова страна съм във връзка със скандала с Кевин Спейси – ако беше един случай от преди десетки години, може би нямаше да мисля така, но Спейси е извратен и случаите са много – както стана ясно, има и скорошни. За героя – връзката между Стаметс и Кълбър е единствената, която изглежда истинска. Любовният триъгълник на Майкъл е трагикомичен, а да не говорим за връзката й от другата страна…


Петър Атанасов

Аз съм още на осма серия и донякъде съм съгласен със скротума. Рижавата наистина е дразнеща (предполагам е нарочно, за да се подчертае израстването й по-късно, все пак ще става капитанка), а Сонека Мартин-Грийн може би нямаше да изглежда толкова нескопосана ако не играеше главна героиня. Засега не ми се вижда прекалено натрапващо се политкоректен, но ми пречи, че е скучноват. Първите две серии едвам ги изтраях, бяха като телевизионен театър, после наистина леко вдигна нивото. Чакам да стигна до някой голям обрат, за да разбера на какво толкова се възхищавате 🙂

Признавам си обаче, че се изкефих на капитан Лорка. Веднага ми стана ясно какви ги върши с адмиралката и се радвам, че сериалът си позволява такива мрачни за франчайза сюжети.