Гласувайте в Националните фантастични награди!

Първите Национални фантастични награди ще определят и кои български творци ще представят България на Еврокон 2015.

Обновление: Внимание! Поради големия интерес удължаваме срока за приемане на номинации до 15 февруари включително! Продължавайте да предлагате фантастични творци и творби, които заслужават да спечелят награда или просто да бъдат популяризирани!

Фантастиката става все по-обичан жанр – именно към него принадлежат повечето филми и игри, които излизат в последно време, там са и най-запалените фенове. Българските творци също стават все по-продуктивни и пускат произведения, за които заслужават да вземат награда!

Именно такова признание цели да им даде инициативата на над 17 фантастични клуба, организации и общности, обединили усилията си за сътворяването на първите български Национални фантастични награди. Това е безпрецедентно за страната сътрудничество, в което конкуренти от цяла една сфера загърбват различията си и застават зад обща кауза!

Гласуването за наградите започва на 2 февруари и ще продължи повече от месец, като всеки фен на фантастиката може да се включи. То ще протече в три етапа – предложение за номинации, гласуване за приетите номинации и балотажи. Награди ще се раздават в цели 23 категории, а техни носители ще станат писатели, художници, издатели, преводачи и др. творци от България, които успеят да съберат достатъчно подкрепа от почитателите на фантастичното. Най-добрите от тях ще получат не само награда, но и шанса да представят България на престижния конкурс Еврокон 2015 – събитието отличава най-добрите фантасти от Европа и се провежда ежегодно в различен европейски град.

cropped-piter_title2

Организатори на Националните фантастични награди са SciFi.bg, Човешката библиотека, Фентъзи ЛАРП център, Сборище на трубадури, Цитаделата, Shadowdance, клуб „Светлини сред сенките“, клуб „Терра Фантазия“, клуб „Иван Ефремов“, клуб „Братя Стругацки“, Клуб по фентъзи и фантастика към ФМИ, клуб „Уибробия“, Дружество на българските фантасти „Тера фантазия“, knigi-igri.bg, списание „Дракус“, организаторите на Зимните Таласъмии и фестивала „Златен Кан“ и др.

Първият етап, набирането на номинации, вече започна. Можете да се включите в подбора или да научите повече тук.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова

Предполагам, че са се включили – видях че някои издателства са дали линкове към тази статия във Фейсбук. Или имаш предвид като организатори?

SargoS

Добре де, а някои от издателствата не искат ли да се включат?