Форуми Сериалите

Измислете брилянтна концепция за сериал :)

 • Автор
  Публикации
 • #32544
  Петър АтанасовПетър Атанасов
  Отговорник
  142 Replies

  Тази тема е за сериаломани като мен 🙂 Не знам дали ще се получи дискусия предвид натовареността на форума, но може да стане нещо интересно, че и да се раздвижат малко нещата тук.

  Предполагам, има много сериали, които сте гледали и сте си мислели „Ех, ако това го бяха направили така, а пък онова по-иначе, щеше да стане много добър сериал!“. Е, представете си, че вие имате шанса да измислите и продуцирате собствен сериал. За какво би ставало дума в него? Какви биха били героите? Какъв ще е основният конфликт? На кой вече съществуващ сериал би приличал?

  Дерзайте 🙂

  #32562
  МираМира
  Отговорник
  100 Replies

  Паралелни вселени. Или по-скоро разделение на вселената? Свят на науката – нашия – хората са избрали пътя на научното развитие и логиката, и свят на магията – фентъзи тип пълно с магьосници, ордени и тн. Много ясно, че главния герой е от тук, но си има заложби човека и някакси преминава или само вижда части от другия свят. Важно е да се знае, че и хората от магическия свят хал хабер си нямат за нашия. На много места е зачеквано нещо подобно, но с интерес бих гледала подобна история.

  #32576
  Петя ИвайловаПетя Ивайлова
  Участник
  122 Replies

  Звучи пресилено, но цял живот искам да видя свястна адаптация на „Граф Монте Кристо“. Не е задължително да е точно по книгата, но да запази духа и – нещо като „Шерлок“, а не като „Отмъщението“. Може да се развива в далечното бъдеще и да има джаджи като в Джеймс Бонд но по-футуристични (в книгата той има няколко самоличности – може наистина да се преобразява) и някаква мистерия свързана със съкровището, което го прави богат (примерно да се състои от реликви от изчезнала извънземна цивилизация), Замъкът Ив може да е затворническа колония на друга планета :))

  #32623
  val
  Участник
  1 Replies

  Здравейте!
  Страхотна тема! Благодаря за възможността да се поразровя във въображението си!

  Бих гледала сериал, в който се разказва за това как мащабна корпорация за разработки в областта на генното инженерство е измислила технология, гарантираща запазването на интелигентността и превъзходството на човечеството в условията на ескалиращо масово затъпяване и затлъстяващо консуматорско общество. Учените от тази корпорация, ръководени от фанатизиран възрастен учен, подбират десетки отчаяни бездетни двойки и им предлагат да създадат безплатно тъй желания от всеки наследник. На ембрионите е внедрена генетично модифицирана био-технологична програма в развиващите се невронни мрежи, която ще се крие в подсъзнанието и ще попива знания и умения според генетичните заложби на всяко от децата, докато родителите им не решат да ги активират като произнесат определен набор от думи в случай че видят че децата им не се развиват според очакванията им.
  В първите години от стартирането на проекта военните решават, че тази технология трябва да мине под контрола на правителството и нахлуват в лабораторията. Военните искат да създадат върховния човек, но учените са открили дефект в програмата. Според новите разкрития с активирането на програмата в мозъка на обектите ще се синтезира токсин, който ще ги убие в срок от една година. От компанията оказват съпротива и при атаката лабораторията, документацията и екипът са заличени. Старията учен успява да се укрие и да спаси част от записките си, но е тежко ранен. Малко преди да умре изпраща съобщение до всички родители в никакъв случай да не активират сткритите способности на децата си и да се опитат да живеят в пълна анонимност.
  По някаква случайност след груб сблъсък с местна банда, едно от децата чува сложната комбинция от думи и неговата програма се отключва. Оказва се, че има свръхчовешки физически способности и попилява нападателите си. С родителите му отказват да чакат кротко края му и тръгват на път в търсене на другите деца от експеримента с надежда да събудят гениалните учени сред тях и да намерят лек за състоянието му.
  Започва надпревара с времето и с военните, с колебливи шансове за успех.

  Боже, нямам търпение да го филмират ! :))))

  Премълчаването на идеите е престъпление!
  #32637
  Петър АтанасовПетър Атанасов
  Отговорник
  142 Replies

  Какви хубави идеи 🙂

  Аз пък искам нов сериал, подобен на Фарскейп, но без тъпите фантазии на Джон с Харви и без Джон да е водещият във всичко (все пак не е реалистично извънземни, които отдавна пътуват в космоса, да не могат да се оправят с половината неща, а все човекът, който току-що е видял, че има живот извън Земята, все да измисля умните идеи). Също да е по-пиперлив и странен – като Лекс. И да е с внимателно обмислен сюжет от началото до края, като Вавилон 5 🙂

  #32643
  Валентин СтайковВалентин Стайков
  Участник
  8 Replies

  Като цяло концепцията е малко взета от „Колелото на времето“. Но ми се иска да видя сериал, отначало започващ като обикновено фентъзи. Средновековен свят, хора можещи да боравят с магия и „извора“. И мноооооого легенди….общо взето да има свят в света :D. Всички легенди да разказват за цикъла завъртал се толкова много пъти, при който света бива разрушаван едва ли не и всичко започва отново. Всичко това обаче се счита, че е започнало преди много хиляди години, когато се смята, че хората са боравили с „извора“ на много по – високо ниво. Разбира се има предсказания и т.н. и точно края на поредния цикъл според предсказанията идва по времето на действието на сериала ни. Та тръгва борба между надигалата се много време тъмна страна (тези които са опиянени от силата на „извора“ и вече и те не знаят за какво се борят, но следват някакви предсказания и указания, че ако правят някакви лошотии, ще стигнат до най – високото ниво на владеене на „извора“) и обществото което се бори да оцелее. Като цяло не искам да има някакви супер главни герои. Искам да бъдат разгледани проблемите на обществото и да има много интрига и гонене на интереси вътре между различните организации – на магьосниците, на войните, на управниците, на търговците и т.н. ( нещо като в Песен Огън и Лед ).

  НО НАЙ – ВАЖНОТО – в този цикъл обаче, започват да се намират доказателства и се разбира, че всъщност цялото действие на сериала, се развива хиляди години след настоящето (2014г). Оказва се, че магията не е магия. Хората са били обикновени хора каквито сме ние, но по някое време науката се е развила достатъчно много за да разбере същността на енергията и живота като цяло. Хората са се научили да управляват енергията в целия заобикалящ ни свят и да правят каквото си поискат общо взето. Едни са можели повече от други, трети са ползвали помощни средства (някакви машинки примерно) за да засилват контрола си ( всъщност ангреалите,шангреалите и т.н в Колелото на Времето ). Та започва да излиза тая цялата информация на яве. Злодеите също я получават и разбират, че са били заблудени, но все пак има пътища за да достигнат целите си. Започва борба за знания. Още неща излизат наяве, като например как за пръв път е бил унищожен света – например като някои от хората получавайки всичката тая възможност да разбират света и да контролират енергията не успяват да го възприемат и едва ли не полудяват. Започва еди коя си световна война и света бива унищожен, оцелелите са минимум. Знанията се губят малко по малко тъй като хората са принудени да се изхранват и оцеляват по примитивни начини и ткаа малко по малко откриват на ново знанията пак се повтаря войната и т.н. Тези които всъщност са написали предсказанията, са хора успяли да открият части от историята и да разберат какво е ставало досега и са се досетили, че всичко ще се повтори и са опитали да предопредят света. И т.н и т.н. 😀

  По – нататъчното развитие и края ще ги запазя за себе си, но като цяло въображението ми направо експлодира от идеи за всеки детайл които бих искал да видя събрани в сериал. Така се случва след 2 коктейла и няколко бири 😀

 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.