Форуми Сериалите

Killjoys или Dark Matter?

 • Автор
  Публикации
 • #36591
  Петър АтанасовПетър Атанасов
  Отговорник
  142 Replies

  Двата нови космически сериала на Syfy (доколкото разбирам са копродуцирани с канадската Space и канадското участие си личи и в двата) целят възраждане на този жанр по телевизията. Новите епизоди и на двете излизат в съботните сутрини и имат доста общи неща, макар да са различни. Кой ви харесва повече и кой бихте препоръчали?

  За мен засега и двете са на едно ниво, но Killjoys е с една идея по-добър, защото е по-забавен и по-разнообразен – в Тъмната материя повечето време само се гонят из кораба. Не че не е интересно, не че няма други по-добри страни, но Килджойс малко повече ми напомня на добрите сериали от едно време. Естествено, това бързо може да се промени със следващите епизоди.

  Вие какво мислите?

  #36944
  Мирослав ДимитровМирослав Димитров
  Участник
  11 Replies

  Dark Matter повече ми допадна и като сюжет и атмосфера актьорите също са по-добри, но и той като Килджоиса има същия мхмм среден проблем – парите. Наистина трябва да инвестират повече в тях за следващия сезон/и, Килджоис беше по забавен и по глобален свят, но там му е един от главните проблеми, опитват се да покажат много но с малко ресурс, не става просто. Финала на Килджоис беше по-интересен от този на Дарк матър но като цяло в последния действието е по-динамично ии ма повече действие в космоса, даже имахме и няколко битки 🙂 кратки ама от сърце !
  Толкова от мен, с удоволствие ще прочета мнение и от други колеги. 😉

  #37309
  Петя ИвайловаПетя Ивайлова
  Участник
  122 Replies

  Този път стана – преди няколко часа не можех да напиша коментар. Както казах – харесвам и двата сериала – Тъмна материя има няколко сюжетни линии, които са ми интересни : Мистерията около създаването на 2-ра; отмъщението на 4-ти (ще е глупаво ако накрая остави брат си на престола – той очевидно е мухльо); тайната на 6-ти (във връзка със събитията от финала); устройството за прескачане между измеренията на 5-та. По-малко ме интересува иторията с убийството на жената на 1-ви, но все пак ми е любопитно. И в крайна сметка, кой е отговорен за изтриването на спомените им и каква е била целта му – може да е 6-ти, но може и да се окаже, че е някой съвсем друг.
  В Килджойс харесвам динамиката и разнообразието от светове. Персонажите са симпатични. Там също има интрига, но може би ако позабавят малко темпото, качеството на сериала ще се вдигне значително. Определено си личи, че са вложени повече средства, отколкото в Тъмна материя.
  Не би било зле ако телевизията реши да не си губи повече времето с Дифайънс и разпредели средствата, похарчени за него между двата нови сериала. 🙂

  #38397
  Nedev88Nedev88
  Участник
  32 Replies

  Аз не съм по космическите сериали, но реших да се пробвам с тея двата. Изгледах Тъмна материя, сега гледам Килджойс. Идвата ми допадат, но ТМ засега повече ми харесва. Там се залага повече на мистерията.

 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.