Форуми Комиксите

Marvel срещу DC

 • Автор
  Публикации
 • #25372
  Петър АтанасовПетър Атанасов
  Отговорник
  142 Replies

  Хайде да видим кой предпочита героите/комиксите/филмите на Марвел и кой на ДС? 🙂 Това сигурно е най-големият спор между феновете на комикси.

  Аз лично клоня с една идея повече към Марвел, защото те поне осъзнават абсурдността на героите си и ги правят комедийни, докато ДС се взимат насериозно и се получава нещо, по мое мнение, смешно. Очевидно ордите от фенове на Батман няма да са съгласни, но това мисля аз 🙂

  #25470
  Петя ИвайловаПетя Ивайлова
  Участник
  122 Replies

  по принцип съм за Марвел – те са нещо като цирк, но харесвам някои Х-мени (ако може да се каже така) и Железния човек; от друга страна ДС имат Батман, наистина…

  #25471
  Станимир СтавревСтанимир Ставрев
  Участник
  15 Replies

  Аз съм голям фен на DC. Героите, темите и като цяло атмосферата са доста по-мрачни и тежки от тези на Марвел, което за мен е само плюс. Комиксите им са страхотни, класиките са запомнящи се и като цяло тона на DC ми допада много повече от Марвел.
  Ако говорим за филми, Марвел за мен са тъй наречените pop-corn филми, които сядаш да гледаш с голяма компания и не е проблем ако някой говори по време на филма.
  Филмите на DC като The Dark Knight Trilogy, Man of Steel или Watchmen са филми които гледаш сам или с малко хора, за да можеш да се съсредоточиш максимално върху сюжета, героите и диалозите.

 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.