The-Incredible-Hulk

Хълк отива в телевизията

Невероятният Хълк ще оглави свой собствен телевизионен сериал под патронажа на Гилермо дел Торо и Дейвид Айк.

Изображение с име: The-Incredible-HulkНевероятно, но колкото и негативна критика да се сипе отгоре му, „Невероятният Хълк“ е решен да остане на екран. Просто сменя големия с малкия. Гилермо дел Торо, режисьорът на съвсем скоро излизащия „Не се страхувай от тъмното“, оглавява проекта заедно с изпълнителния продуцент на „Бойна звезда Галактика“ Дейвид Айк.

„Дейвид и аз работим здраво“, казва дел Торо пред MTV. „Минахме през дълги преговори с ABC и сме много доволни с това, което сме постигнали досега. Чакаме само последна зелена светлина от телевизията и започваме да пишем сценария.“

Усилията на двамата ще бъдат насочени към заснемането на пилотен епизод, който да бъде предложен на въпросната телевизия през следващия сезон. Ако ABC хареса видяното, ще поръча сериал, който да се излъчи през зимата на 2012-2013. Все пак, въпреки дългата автобиография на дел Торо и познатата марка, на която ще заложи проекта, нищо не е сигурно. В период, когато римейковете са твърде много, инвеститорите най-накрая започват да се отнасят по-предпазливо към тях. Самият Дейвид Айк се опари сравнително скоро с „Биомеханична жена“, за който успя да направи само 6 епизода. ABC също има обеца на ухото след грандиозния провал, наречен „Посетителите“, където изкараха 22 епизода с клизма. Скорошна жертва е и „Жената-чудо“, която също представи пилотен епизод, но така и не стигна до поръчка за сериал, въпреки авторитетното участие на Дейвид Кели в продуцирането.

Донякъде обнадеждаващо е обаче, че телевизионният Хълк няма да има нищо общо с филмите. Ще се изгради напълно нова митология около комикс-героя, която ще пренебрегне и самите комикси от средата на ХХ век, когато са започнали. А също и че предишните появявания на Хълк по телевизията са успели да се похвалят успех. Не бива да забравяме, че Hulk си остава популярен в САЩ, а именно тамошните рейтинги (а не световните) определят кой сериал ще остане в ефир и кой не.

Дали поредното появяване на огромния зелен супергерой на екран е възможно и дали то ще заработи пари, предстои да видим. А дали ние самите сме особено развълнувани от тази възможност – може би ще разберем от коментари под статията.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата