M. Night Shyamalan Syfy

Режисьорът на After Earth готви пилот за Syfy

Сред многото пилоти за фантастичната кабеларка е и Proof, който разказва за милионер, спонсориращ доказателства, че има живот след смъртта.

Изображение с име: "The Village" New York Premiere - ArrivalsМ. Найт Шиамалан няма много късмет с проектите си след „Шесто чувство“. Очаква се скоро режисьорът да позачисти имиджа си с постапокалиптичния „След Земята“. Преди това обаче ще се пробва и на малкия екран с „Доказателство“.

Телевизионният проект вече си има и изпълнителен продуцент в лицето на Марти Ноксън от „Бъфи: Убийцата на вампири“. Той и Шиамалан ще бъдат и сценаристите на първия епизод.

В потенциалния сериал се разказва за мъж, който губи родителите си в катастрофа и започва да предлага награда на всеки, който представи доказателство за живот след смъртта. Главният герой е всъщност син на милиардер, чийто баща е бил гений в областта на новите технологии.

Територията между живота и смъртта не е нова за Шиамалан с филми като „Шесто чувство“ в биографията. Лошото е, че американската публика вече е набрала страшно много на режисьора от индийски произход. Една от най-големите му издънки, The Last Airbender е спечелила пет приза – най-лош режисьор, най-лош сценарий, най-лоша картина, най-лош поддържащ актьор и най-лошо издевателство над 3D-технологията. Трудно е да изчистиш кариерата си след нещо такова, но After Earth и Proof изглеждат като интересни проекти, способни да изчистят името на човека зад тях.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата