Помогнете за създаването на нов Стар Трек

Ветерани от Звездната Флота подхващат кикстартър кампания за набирането на средства за разработването на нов Стар Трек сериал, но не само те се борят за място под слънцето.

След края на Ентърпрайз през 2005, за първи път откакто започна TNG, ставаме свидетели на липсата на Стар Трек на малкия екран. Явно не само за феновете, но и за много от познатите ни от поредицата звезди, паузата от над 7 години се оказва прекалено голяма. Ето защо се заражда и проектът Star Trek: Renegades.

Тим Ръс (Тувок от Вояджър), който се е нагърбил да режисира, и Уолтър Кьониг (Чеков от TOS) са лицата на кампанията за ново разклонение. Те са поставили основна цел от 200 000$ и обещават, че ако тя бъде достигната, ще направят пилотен епизод, който ще предоставят на CBS с надеждата, че те ще одобрят продукта и ще се стигне до сериал или поне уебизоди. Ако това обаче не се случи, всички, които са дарили някаква сума, ще получат филма в дигитален формат или на диск. В зависимост от това, каква сума сте дарили, ще има и различни награди – най-малката е постер и името ви да се спомене като дарител, а сред най-големите са възможността да кръстите корабите във филма, да участвате в него или да прекарате ден на снимачната площадка. Ето какво са замислили за историята:

Близо 10 години след завръщането на Вояджър от Делта квадранта, Федерацията е в криза. Планетата Реуел VII – главният източник на дилитиеви кристали за Федерацията, е изчезнала. Времето и пространството са се свили около Реуел VII и са я изолирали от всякакъв контакт с външния свят. Този феномен обаче не е естествен – някой или нещо са го причинили.

Станалото изисква драстични мерки, някои от които са извън юрисдикцията на Федерацията. Заради това Адмирал Павел Чеков, началник на разузнаването на Федерацията, се обръща към Командир Тувок – лидер на новосъздадената Секция 31. Тувок трябва да събере секретен екипаж, съставен предимно от аутсайдери и мошеници – дори престъпници. Те заедно трябва да разберат какво се е случило на Реуел VII и да предотвратят унищожаването на последния им източник на енергия. Но ще успеят ли те да загърбят противоречията си и да спрат да се опитват да се избият взаимно преди да е твърде късно?

Засега потвърдилите участие познати лица са Тим Ръс, Уолтър Кьониг, Гари Греъм (Совал от Ентърпрайз), Гарет Уанг (Хари Ким от Вояджър), Робърт Пикардо (холодоктора от Вояджър), Итън Филипс (Нийликс от Вояджър), Ману Интирейми (Ичеб от Вояджър) и Ричард Хърд (Адмирал Парис от Вояджър).

Ако пък феновете не успеят да съберат пари за плановете на Кьониг и Ръс, то не бива да се отчайват. Браян Сингър и Браян Фулър също точат зъби за тяхно собствено разклонение. Въпреки че по него все още няма прогрес, не бива да отписваме двама сериозни продуценти като тях от борбата за възраждане на култовия сериал.

Но дори и те да не успеят, надежата пак няма да умре. Майкъл Дорн (Капитан Уорф от Следващото поколение) също иска да си направи свое разклонение. То ще се концентрира върху неговия герой, първия клингон – главен герой в сериалите, и ще го развие по-добре. Въпреки че Уорф имаше няколко сезона в два различни Стар Трек сериала, актьорът е останал с впечатлението, че има още какво да се направи с него. В последната си сцена Уорф стана посланик на Федерацията за клингоните.

Майкъл Дорн в емблематичната за кариерата си роля

И трите потенциални разклонения обаче имат една обща черта – зависят от одобрението на Джей Джей Ейбрамс, който държи правата за кинофилмите. Въпреки че собственик е телевизия CBS, Ейбрамс си е подсигурил нещата така, че той да има последна дума върху бъдещето на франчайза. Със сигурност няма да се реализират и трите проекта, но ако поне един от тях успее, ще е добре. Ако идеята на Кьониг и Ръс ви се нрави най-много, посетете кикстартър страницата на Star Trek: Renegades.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
12 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Всеки с неговите любими сериали 🙂 Съвпадаме си за Вавилон 5 с вас, но аз предпочитам Фарскейп и Лекс пред Стар Трек и Старгейт. Нищо, че са доста по-неизвестни 🙂

Иначе ще ви шокирам ли, ако кажа, че не харесвам Стар Трек? Попадал съм на няколко епизода от Вояджър, Дълбок космос 9 и Ентърпрайз – нито единия не ми хареса. Много се постарах да ми харесат, защото щом пиша в това списание, не може да не ми харесват или поне да не се образовам, но не мога да ги трая. Виж, филмът на Ейбрамс ми допадна, на него ще му гледам и втората част.

Stanley3264

Прав е Знаещият. Напълно съм съгласен с него! Само дето е пропуснал да спомене наред със Стар Трек и Старгейт също така и Междузвездни войни и Вавилон-5 например. Малко на по-заден план – Андромеда. На Аватар му беше голяма рекламата. Не че е идеално лош, но е далеч зад споменатите.

Stanley3264

Може да прозвучи песимистично и тъжно, но след като Джийн Родънбъри вече го няма няма да има и „Стар Трек“ такъв, какъвто ние вече го познаваме и си го искаме! Това е положението. Може да се използват заглавието, корабът, имената на героите и други елементи и филмът да не стане хубав! Имаше един „Ентърпрайз“, чийто автори явно искаха, озаглавявайки филма си с името на легендарния космически кораб, вече спечелил любовта на феновете да спечелят лесан популярност. Да, ама като са некадърни? Заглавието интригува, но като го погледаш ти става скучно. Един такъв театрален, действието се развива все на корабния мостик… Като ще носи някои от атрибутите на легендарния сериал, задължително трябва да е хубав! Това задължава авторите да направят наистина интересен филм, за да не разочароват феновете, а те се мъчат да печелят по този начин евтина слава! Така че според мен по-добре да не се пипа „Стар Трек“, нека си остане такъв, какъвто го помним, ще превъртаме с носталгия старите серии и по-добре да не мечтаем за нови, защото това е утопия! Както споменах, за съжаление, няма го вече Дж. Родънбъри, вечна му памет!

Петя Ивайлова
petia84

рейтингите на сериалите се определят от броя хора, които са ги гледали наживо по американска телевизия, не от рейтинга им в имдб. Ние, които гледаме от торенти, нямаме думата.

Знаещият

Въпреки ,че са старички класиките Стартрек и Старгейт аз пък си си ги подкарах наново въпреки ,че съм ги гледал поне по десетина пъти всяка серия пак са ми интересни на фона на бозите които сега вървят по телевизията са си направо мега интересни ( Само фентазито Игра на Тронове е добре направено останалите са пълна скръб ) .

Мърморан

Ей заради подобни изказвания телевизиите спират без време успешните поредици и затова няма качевствена фантастика ! Като ви пука направете си регистрация на imdb.com и гласувайте на сайта за да поддържате висок рейтинга на любимият ви сериал ( аз така правя между другото ) така се прави вместо само да хленчите на запад гледат две неща рейтинг и печалба ( за печалбата е излишно да коментираме но рейтинга си зависи независимо дали си плащаш или не за да гледаш качевствено кино или тв сериали без значение от жанра . А до колкото до трейлъра при положение ,че няма заснет сериал и дори правата не са техни за какво качевство питате не знам . Ако една такава продукция се заснеме в страна като България това ще е полезно за всички и значително ще намали разходите на продукцията и ако вложат примерно в специални ефекти икономисаните пари рейтинга няма да е катастрофален примерно като на Старгейт Вселена примерно ! Аз лично искам да има както нов сериал за Стартрек така и нов сериал за Старгейт и по двете теми има доста материал за филмиране стига да имаш идеи и пари !

Pain

И аз искам нов Стар Трек, но да е изпипан както трябва с добър бюджет и по възможност с някоя друга известна кино личност. Така че такива фенски измишльотини не ги подкрепям, ако ще се прави нещо да е като хората в крайна сметка !

lokster

Все още не съм изгледал всичките сериали Star Trek, но досега от това което съм гледал най-много ми хареса TNG. Просто е класика – силна доза хумор + силна доза научна фантастика. Нищо че е „на дядо ми“.
Колкото до персонажа на Уорф – никога не съм го харесвал, и винаги ми е бил малко изкуствен и плосък. Не виждам как би могъл да е в центъра на цял сериал.

Петя Ивайлова
petia84

харесвам новия филм, а също и TNG, разклоненията – не чак толкова. Мисля, че ще ми допадне най-много, ако направят римейк на Deep space 9, като от време на време се появяват актьорите от филмите на Ейбрамс, но едва ли ще стане. Предполагам,че не би трябвало да е проблем за американските фенове да съберат 200 000 долара – стига да повярват в проекта.

Мира

Напълно съм съгласна за качеството на трейлъра, но все пак трябва да знаем, че хората са го заснели за да представят някаква идея и сигурно са го снимали с камерата на баба си. Личи си, че не са започнали снимки и от това, че не са представени „младите и талантливи актьори“, сиреч нямат си и на идея кой кого ще играе. Явно за цялата работа им трябват пари и за това са решили да пробват с кикстартър. Системата работи така, че ако не се достигне исканата цел, парите изобщо не се теглят от сметката на хората. От друга страна и на мен не ми хареса цялата работа със Стар Трек на дядо ви. Все пак всички сме запалени по Стар Треците „на дядо ни“. Силно ме съмнява, че точно този проект ще качи отново Стар Трек на екран. В момента си изглежда доста долнопробно, но все пак ми е хубаво като знам, че хората правят нещо по въпроса.

Петър Атанасов

Не че искам да съм груб, но трейлърът е невероятно долнопробен и силно се съмнявам точно такъв проект да получи зелена светлина. Харесва ми как се появява надпис „Това не е Стар Трек-ът на дядо ви“, а същевременно актьорите са на по 100 години. Нищо лично към Кьониг и Ръс, поклон за приноса им към вселената на „Стар Трек“, но тук малко се излагат според мен. Дай да просим пари от феновете, за да направим нещо… Ако е някоя нова идея – разбирам, но за сериал с такава история и такива филми, които се пускат в момента, подобни действия са неадекватни.