11 коментара
str

Помогнете за създаването на нов Стар Трек

Ветерани от Звездната Флота подхващат кикстартър кампания за набирането на средства за разработването на нов Стар Трек сериал, но не само те се борят за място под слънцето.

Изображение с име: strrСлед края на Ентърпрайз през 2005, за първи път откакто започна TNG, ставаме свидетели на липсата на Стар Трек на малкия екран. Явно не само за феновете, но и за много от познатите ни от поредицата звезди, паузата от над 7 години се оказва прекалено голяма. Ето защо се заражда и проектът Star Trek: Renegades.

Тим Ръс (Тувок от Вояджър), който се е нагърбил да режисира, и Уолтър Кьониг (Чеков от TOS) са лицата на кампанията за ново разклонение. Те са поставили основна цел от 200 000$ и обещават, че ако тя бъде достигната, ще направят пилотен епизод, който ще предоставят на CBS с надеждата, че те ще одобрят продукта и ще се стигне до сериал или поне уебизоди. Ако това обаче не се случи, всички, които са дарили някаква сума, ще получат филма в дигитален формат или на диск. В зависимост от това, каква сума сте дарили, ще има и различни награди – най-малката е постер и името ви да се спомене като дарител, а сред най-големите са възможността да кръстите корабите във филма, да участвате в него или да прекарате ден на снимачната площадка. Ето какво са замислили за историята:

Близо 10 години след завръщането на Вояджър от Делта квадранта, Федерацията е в криза. Планетата Реуел VII – главният източник на дилитиеви кристали за Федерацията, е изчезнала. Времето и пространството са се свили около Реуел VII и са я изолирали от всякакъв контакт с външния свят. Този феномен обаче не е естествен – някой или нещо са го причинили.

Станалото изисква драстични мерки, някои от които са извън юрисдикцията на Федерацията. Заради това Адмирал Павел Чеков, началник на разузнаването на Федерацията, се обръща към Командир Тувок – лидер на новосъздадената Секция 31. Тувок трябва да събере секретен екипаж, съставен предимно от аутсайдери и мошеници – дори престъпници. Те заедно трябва да разберат какво се е случило на Реуел VII и да предотвратят унищожаването на последния им източник на енергия. Но ще успеят ли те да загърбят противоречията си и да спрат да се опитват да се избият взаимно преди да е твърде късно?

Бутон за зареждане на YouTube видео

Засега потвърдилите участие познати лица са Тим Ръс, Уолтър Кьониг, Гари Греъм (Совал от Ентърпрайз), Гарет Уанг (Хари Ким от Вояджър), Робърт Пикардо (холодоктора от Вояджър), Итън Филипс (Нийликс от Вояджър), Ману Интирейми (Ичеб от Вояджър) и Ричард Хърд (Адмирал Парис от Вояджър).

Ако пък феновете не успеят да съберат пари за плановете на Кьониг и Ръс, то не бива да се отчайват. Браян Сингър и Браян Фулър също точат зъби за тяхно собствено разклонение. Въпреки че по него все още няма прогрес, не бива да отписваме двама сериозни продуценти като тях от борбата за възраждане на култовия сериал.

Но дори и те да не успеят, надежата пак няма да умре. Майкъл Дорн (Капитан Уорф от Следващото поколение) също иска да си направи свое разклонение. То ще се концентрира върху неговия герой, първия клингон – главен герой в сериалите, и ще го развие по-добре. Въпреки че Уорф имаше няколко сезона в два различни Стар Трек сериала, актьорът е останал с впечатлението, че има още какво да се направи с него. В последната си сцена Уорф стана посланик на Федерацията за клингоните.

Изображение с име: star-trek-worf-tv-show
Майкъл Дорн в емблематичната за кариерата си роля

И трите потенциални разклонения обаче имат една обща черта – зависят от одобрението на Джей Джей Ейбрамс, който държи правата за кинофилмите. Въпреки че собственик е телевизия CBS, Ейбрамс си е подсигурил нещата така, че той да има последна дума върху бъдещето на франчайза. Със сигурност няма да се реализират и трите проекта, но ако поне един от тях успее, ще е добре. Ако идеята на Кьониг и Ръс ви се нрави най-много, посетете кикстартър страницата на Star Trek: Renegades.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата